DOLAR 32,4671 -0.07%
EURO 34,7275 -0.72%
ALTIN 2.434,27-0,07
BITCOIN 20749790,70%
İzmir
21°

AZ BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; Sahalar ve Zeminleri!

Cenk Karslı; Sahalar ve Zeminleri!

ABONE OL
Mayıs 16, 2022 18:05
Cenk Karslı; Sahalar ve Zeminleri!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; Sahalar ve Zeminleri!

Bu fotoğraf 11 Aralık 2021 Cumartesi günü Antalyaspor U19 takımı  ile Trabzonspor U19 takımı arasındaki resmi lig maçında çekildi. Bu fotoğraf üzerine saatlerce yorum yapabiliriz. Hakemden ve gözlemciden başlarız TFF’nin yetkili makamlarından çıkarız  oradan devletin spora bakış açısına geçeriz, liyakata değiniriz, iş bilmez basiretsiz spor yöneticilerine de mutlaka dokundururuz. Altyapı yada A takım ayırt etmeksizin değerlendirmek gerekirse bu sorunun 2 ayağı var; kulüpler ve TFF. Kulüpler bu konuda maalesef yıllardır beceriksiz ve bilgisiz şahıslar tarafından yönetildiği için zaten etkisiz eleman durumunda. Her yıl anlamsız oyunculara anlamsız paralar veren kulüpler tesis işine gelince ekonomik şartları bahane ederek bu yatırımdan kaçmaktadır. Gaziantep’ten Beşiktaş’a 8 milyon Euro bonservis verilerek alınan Tabata’yı almayıp da onun yerine tesis yapılsaydı 3-5 sene içinde 50 tane Tabata yetiştirilirdi.  Basiretsiz başkanlar ve yönetimler camiaların başarı baskısı altında kalarak günü kurtarmayı, göz boyamayı tercih etmektedir. Bu nedenle kulüpleri güçsüz ve etkisiz gördüğümden onları es geçiyorum ancak bu oyunun güçlü oyuncusu TFF’yi bu kadar kolay es geçemeyiz. Madem kuralları sen koyuyorsun, madem yaptırımları ve cezaları sen uyguluyorsun, madem kontrolleri sen yapıyorsun o zaman bu saha ve zemin işini de sen organize edeceksin.

TFF, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kulüpler Birliği, yayıncı kuruluş gibi karar verici kurumlar bir araya gelerek uzun vadeli ve verimli kararlar alabilirler. Ülkemizde futbol kulüplerinin isimlerine, stadyumlara sponsor olan büyük şirketler de bu konuya dahil edilirse sorunu çözmek zor değil. Sadece biraz istekli, planlı ve çözüm odaklı olmak yeterli. Saha ve zemin problemi sadece kulüpleri ilgilendiren bir sorun değil genel anlamda ülke futbolunun gelişimini engelleyen bir sorundur. Devlet eliyle çözülmelidir. Ülke sporunu ilgilendiren temel sorunlar kulüplere ve basiretsiz yöneticilerin cehaletine bırakılmayacak kadar önemlidir.

TFF yada Bakanlık cebinden para versin demiyorum, Yayıncı kuruluştan ve  sponsordan gelen paranın %10’unu tesise ve tesisi her şartta futbol oynamaya hazır tutabilen personele ayırma mecburiyeti getirmek, bu işi denetlemek bu kadar zor olmamalı. Bu geliri A takım ve altyapı sahasına harcamayan, zemini ve drenajı düzeltmeyen kulüplere -10 puan cezası verirsin, transfer yasağı koyup önce zemini düzelt dersin, yayıncı kuruluş gelirini kesersin. Yapmak istedikten sonra yapılır, önemli olan bu konuya önem vermek ve doğru teşhisi yapmak… Gerisi kolay.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP