DOLAR 32,5809 0.01%
EURO 34,9158 0.12%
ALTIN 2.425,740,12
BITCOIN 2097294-3,42%
İzmir
24°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; “Şampiyonluğun Şifresi!”

Cenk Karslı; “Şampiyonluğun Şifresi!”

ABONE OL
Mayıs 16, 2022 17:50
Cenk Karslı; “Şampiyonluğun Şifresi!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; “Şampiyonluğun Şifresi!”

Hayatta elde edilen başarılara ulaşmanın çeşitli yolları olduğu gibi takım sporlarında da başarıya ulaşmanın onlarca yolu vardır. Başarıdan kastımız şampiyonluk ise bunun da bir çok kriteri ve değişkeni olacaktır. Basketbolda şampiyonluk elde etmenin yolu başkadır, futbolda başkadır. Kadın takımlarında farklı değişkenler varken erkek takımlarında başka değişkenler vardır. Bu işin tek bir formülü ve yolu olsaydı kitaptan okurduk, istediğimiz takımı şampiyon yapardık. Herkes aynı kitabı okursa, herkes aynı formülü uygularsa kim şampiyon olacak? Tam da bu noktada doğru insan faktörü ortaya çıkıyor. Şampiyonluk hedefi olan kulüpler doğru konumlara doğru kişileri yerleştirerek işe başlar.

Başkan pozisyonundaki insanlar çoğu zaman sporun içinden gelmezler ama iyi liderlik yaparlarsa ve iyi bir denetleme sistemi kurabilirlerse yine de başarılı olabilirler, sporun içinden gelmesi avantaj olabilir ancak sporla ilgisi olmayan, liderliği başarılı olan başkanların da başarılı olduğuna defalarca şahit olduk. Kocaelispor gibi  köklü  camialarda şampiyon olmanın yolu ile Düzcespor’da, Batman Petrol’de, Erbaaspor’da şampiyon olmanın yolu aynı değildir. Kocaeli gibi kulüplerde hem camianın kendi içinde baskılar vardır hem de her maçta hedef takım olursun. Herkes sana karşı en iyi oyununu oynar. Soma’nın şampiyonluk yolunda 3 veya 4 rakibi olur ama Karşıyaka’nın 17 rakibi olur. Bazı kulüpler futbolcu odaklıdır, o yörenin dinamiklerini bilen, hisseden oyuncular ile şampiyon olurlar. Bazı kulüpler teknik adam odaklıdır, kulübün yapısına uygun teknik adamı getirirsin gerisini o halleder. Bir başka formül ise çok para ile takım kurmak olabilir, mevcut ekonomik şartlarda bu formülü uygulamak artık hayal ayrıca bu formül çoğu zaman hüsranla sonuçlanmaktadır. Yönetim, çok iyi bir ekipten oluşmalı, görev dağılımı kişilerin bilgi birikimi ve tecrübesine göre yapılmalıdır. Çok para kazanan yabancı oyuncuyu, çabuk demoralize olan genç oyuncuyu, sosyal medyayı, tribünü, aşçıyı, malzemeciyi dengede tutmak tecrübe ister. Patron işinin detaylarını bilmezse işçileri tarafından kazıklanır ve o şirket batar. Yetki verdiğiniz teknik adamı, transfer sorumlusunu, altyapı sorumlusunu, aşçıyı, bekçiyi değerlendirecek mekanizmayı kuramazsanız geçmiş olsun; eller havaya diller duaya !

Şampiyon olmanın formülü; saygı duyulan bir lider, kulüp yapısına uygun teknik kadro, tecrübelilerin yol gösterdiği gençlerin enerji kattığı kaliteli ve karakterli oyuncu grubu, size inanmasını sağladığınız bir camia, mümkünse güçlü bir tribün…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP