DOLAR 32,3741 0.03%
EURO 34,8007 -0.04%
ALTIN 2.394,84-0,06
BITCOIN 19336614,51%
İzmir
24°

AÇIK

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; Spor da Yaparım Kariyer de!

Cenk Karslı; Spor da Yaparım Kariyer de!

ABONE OL
Mayıs 17, 2022 12:21
Cenk Karslı; Spor da Yaparım Kariyer de!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; Spor da Yaparım Kariyer de!

Futbol oynamak, futbolcu olmak eskilerde yasak aşk gibiydi, birçok filmlere de konu olduğu gibi geçim sıkıntıları ile uğraşırken top tepmek abesle iştigal olarak yorumlanır evin reisi tarafından onaylanmazdı, gizli saklı kimselere çaktırmadan bu yola gönül verilirdi. Ne gariptir ki bu spor genelleme yaparsak hem gariban sporudur, hem de gariban masraftır, yüktür. Maddi külfetin yanı sıra dükkanı, tarlayı, işi, gücü bırakıp antrenmana, maça gitmek bir nevi iş gücü kaybıydı.

Sonralarda ‘’okulunu aksatmadan spor yap’’ gibi içinde hem uyarı olan hem de sporu destekleyen tatlı-sert bir felsefe oluştu. Bu felsefe biraz daha orta halli, memur orjinli ailelerin  şansını dene ama realist mesleklerden de uzaklaşma mesajını vermeye çalıştığı risklerin de düşünüldüğü garantici bir bakış açısıydı. Piramidin tabanını spor okulu, tepesini ise profesyonel hayat olarak düşünürsek o noktaya çok az insanın ulaşabileceğini  daha net anlamış oluruz. Profesyonel spor, hiç de insani bir yer değildir. Bu noktaya ulaşmak için yıllarca boş bir yatırım yapmış olabilirsiniz, sonunda hiçbir gelir ya da konum elde etmeksizin zaman harcamış, para harcamış ve bazı fırsatları da tepmiş olabilirsiniz. Bu sebeple günümüz yaşam şartlarını düşünerek hareket etmek, profesyonel noktaya ulaşamayacağımızı, sakatlıklar ve şanssızlıklar yaşayabileceğimizi de hesap etmek zorundayız.

Eğitim ne olursa olsun terk edilmeyecek, boş verilmeyecek bir hedeftir. Hiçbir kulübün de bir çocuğu futbolcu yapmak vaadi ile eğitim öğretimden alıkoyma hakkı yoktur. Futbolcu yapma, uzun yıllar boyunca düzenli maaş verme garantisi vermediğiniz bir insanı eğitimden uzaklaştırmak, insanlık suçudur. Bu ülkenin futbolcu olamasa bile futbolun içinden gelmiş antrenörlere, hakemlere, beden eğitimi öğretmenlerine de ihtiyacı var.

Bir yandan futbolu neden inşaatçılar, iş adamları, müteahhitler  yönetiyor diye ağlayıp diğer yandan 14-15 yaşında çocukları eğitimden uzaklaştıranları alkışlamak ikiyüzlülüktür. Çocuklara iki işi bir arada götürebileceklerini anlatalım, eğitim ve sporu aynı anda yapabilmeleri için sağlıklı ortamı hazırlayalım, birkaç işi aynı anda organize edebilme becerisini kazandıralım. Ülkemizin çok yönlü  gelişmiş sporculara ve spor adamlarına ihtiyacı var. Herkes müthiş futbolcu olamayacak ancak yetiştirdiğimiz birçok özelliği gelişmiş bireyler gelecekte sporun ve toplumun seviyesini yukarıya çeken bireyler olacak.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP