DOLAR 32,5695 0.16%
EURO 34,8774 0.6%
ALTIN 2.429,91-0,10
BITCOIN 21654580,83%
İzmir
26°

PARÇALI BULUTLU

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; Tek Forma, Tek Arma, Tek Sevda Erol Baş!

Cenk Karslı; Tek Forma, Tek Arma, Tek Sevda Erol Baş!

ABONE OL
Mayıs 17, 2022 10:30
Cenk Karslı; Tek Forma, Tek Arma, Tek Sevda Erol Baş!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; Tek Forma, Tek Arma, Tek Sevda Erol Baş!

Futbol son derece hayata benzer. Bazen zirvelerde dolaşırsın bazen de dipleri görürsün. Hayal kırıklıkları da vardır, hayal edilemeyecek kadar güzellikler de yaşarsın. Bir bakarsın omuzlardasın , bir bakarsın yapayalnız kalmışsın. Futbol, İçinde barındırdığı gerçek hikayelerle bize hep dersler verir, ben bu hikayelerden en çok sadakat ile ilgili olanları severim.

Dünyanın dört bir tarafında bir çok futbolcu, altyapısından yetiştiği takımda yıllarca profesyonel oynayıp başka kulüp yüzü görmeden spor hayatını noktalamıştır ancak biz bu futbolcuların sadece popüler olanlarını tanır ve biliriz. Francesco Totti, 24 yıl Roma’da oynayıp 775 maça çıkmıştır, kaleci Lev Yashin tam 24 sene Dinamo Kiev forması giymiştir, Franco  Baresi, Milan formasıyla 20 senede 532 maça çıkmıştır, Paolo Maldini de Milan formasıyla 647 lig maçı oynamıştır. Ryan Giggs 24 sene, Paul Scholes 20 sene boyunca Manchester United için mücadele etti. Ülkemizde de Rıza Çalımbay Beşiktaş formasını 16 sene, Bülent Korkmaz Galatasaray formasını 20 sene, Müjdat Yetkiner Fenerbahçe formasını 16 sene sırtından çıkarmamış ve başka forma giymemiş oyunculardır.

Karşıyaka’mızın böyle bir efsanesi yok mu sanıyorsunuz ? O zaman Erol Baş’ı tanımıyorsunuz demektir.

Büyük Kaptan 1939’da Bandırma’da doğdu. 1957’de Karşıyaka A takım bünyesine dahil olan Erol Baş 1974 yılına kadar 9 yılı kaptanlık olmak üzere tam 17 yıl sadece Karşıyaka forması giydi. 1969-1970 sezonunda şampiyon olup 1.lige çıkan unutulmaz takımın da Kaptanlığını yaptı, bir çok değerli isimle takım arkadaşlığı yaptı. Karşıyaka tarihinde önemli yer tutan Ali Ulvi Kiremitçiler, Arif Dökel gibi isimlerle çalıştı. Sahada oynadığı futbolla büyük takımların dikkatini çekse de O her zaman Karşıyaka forması giymeyi tercih etmişti  ayrıca sahadaki yeteneklerinin yanı sıra bilgisiyle, kültürüyle, özenli giyimiyle, davranışlarıyla, konuşma üslubu ile tam bir beyefendiydi. Büyük Kaptan’ı 2005 senesinde kaybettik ve her geçen gün O’nun değerini daha iyi anlıyoruz ve her geçen gün daha çok özlüyoruz. Bugün gençlerimize, semtimizde spor yapan tüm çocuklarımıza  örnek olarak gösterebileceğimiz, anlatabileceğimiz çok kıymetli bir insandı.

O , Karşıyaka’yı hiç terk etmedi…

Biz de O’nu hiç unutmayacağız , yeni nesillere O’nun KSK’ye olan aşkını, sadakatini  ve örnek kişiliğini anlatmaya devam edeceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP