DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20805394,95%
İzmir
16°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; “Ulaşılmaza Olan Saygı!”

Cenk Karslı; “Ulaşılmaza Olan Saygı!”

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Cenk Karslı; “Ulaşılmaza Olan Saygı!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; “Ulaşılmaza Olan Saygı!”

18 Kasım günü Erhan Özalp’in yani Büyük Erhan’ın yeni yaşını kutlarken aklıma gelenleri yazıya dökmek istedim. Erhan Özalp ; Karşıyaka Spor Kulübünde 1980-1985 yılları arasında futbol oynamış, ikinci lig seyirci rekoru kırılan meşhur Karşıyaka – Göztepe maçında takımımızın formasını giymiş, 1983-1984 sezonunda Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray’ı eleyip yarı finalde Trabzonspor’a elenen takımımızın kaptanlığını yapmış efsane bir isim.

Şu dikkatimi çekiyor ; yakınımızda olan ve her gün gördüğümüz insanları çabucak değersizleştiriyoruz. Ulaşılabilir olan kıymetli insanlar bir süre sonra toplumun gözünde sıradanlaşıyor. Bu bizim semt kültürümüze zarar veren bir davranış tarzıdır. Tribünde yan yana maç izleyebiliyorsun diye Altobelli Rıza’yı sıradanlaştıramazsınız, Bostanlı’da aynı mekanda çay içiyorsun diye Küçük Muharrem’i değersizleştiremezsiniz. Sosyal medyadan arkadaş olabildin diye Hüseyin Hamamcı’ya saygısızlık yapamazsınız. Bir zamanlar maçını izlemek için saatlerce kuyrukta beklediğiniz, para verip biletini aldığınız, fotoğraf çekilmek için gözünün içine baktığınız adamlara olan saygıyı azaltmak dejenere olmuşluğun bir göstergesidir.

Burnu büyük havalarda yürüseler, sizden uzak durup selam vermeseler , sizinle iletişime geçmeseler daha saygılı davranacağınız bu adamların mütevaziliğinden faydalanıp seviyeyi düşürmeyiniz. Tüm toplumun, tüm semtin kültürel anlamda gelişmesini ve değişmesini istiyorsak değişime kendi davranışlarımızdan başlamak zorundayız. Kendi semtinin insanından izole yaşayan, kendi camiasından kopuk, kulübünde ne olup bittiğinden haberi olmayan ukala tavırlı tiplere gösterdiğiniz saygı bu adamlara göstermeniz için ne yapmaları lazım? Çamurlu sahalarda, soba ile ısıtılmaya çalışılan soyunma odalarında , bin bir dertle gidilen deplasmanlarda Karşıyaka armasını temsil eden ve Kulübümüzün bu günlere gelmesinde emeği olan insanlara vefamızı bu şekilde mi göstereceğiz ? Perde arkasında kalan gizli kahramanları, malzemeciyi, yöneticiyi, antrenörü, müdavim taraftarı da unutma hakkımız yok ama adı kulüp ile semt ile özdeşleşmiş olan sporcuları unutmaya hiç hakkımız yok. Jenerasyon icabı 91/92 şampiyonluk sezonunda top toplayıcılık yapmış biri olarak Juricevic’i rahmetle anıyorum, Ülgen Durak’ı, Taygun Erdem’i, Cihat Arslan’ı, Yusuf Tepekule’yi, Ahmet Keloğlu’nu, Recep Umut’u, Bilal Şar’ı, Hakan Çıkrıkçıoğlu’nu , Ziya Yıldız’ı, Muharrem Dirik’i, Rıza Tuyuran’ı , Hasan Arabacı’yı halen o günkü sevgi ve saygı ile hatırlıyorum. Bizim Tütünbank reklamlı formamızın bile asaleti ve değeri bazı kulüplerin tarihinden daha anlamlı ve unutulmazdır.

Bu kadroda olan , öncesinde ve sonrasında kulübümüze hizmet etmiş isimlerini yazamadığım tüm branşlardaki sporcularımıza, teknik ekiplerimize, yöneticilerimize , cefakar taraftarımıza ve emekçi çalışanlarımıza vefamızı sevgi ve saygı ile göstermek nesilden nesile geçen bir semt kültürü haline gelmelidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP