DOLAR 32,7815 0.6%
EURO 35,4862 0.49%
ALTIN 2.503,960,80
BITCOIN 20188960,27%
İzmir
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
CMY Renkleriyle Resim Sergisi!

CMY Renkleriyle Resim Sergisi!

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:42
CMY Renkleriyle Resim Sergisi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CMY Renkleriyle Resim Sergisi!

Ressam Turan Enginoğlu’nun “CMY renkleri ile resim” isimli sergisi Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Eğitim Bölümü Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.10 Aralık akşamına kadar gezilebilecek olan sergiyi “Yaptığım resimler, bilimsel bir izlenimcilik” olarak nitelendirilebilir” diye yorumlayan Enginoğlu, ilk kişisel sergisini 17 yaşında açtığını ve bugüne kadar 40’ın üzerinde sergiyi sanatseverler ile buluşturduğunu söyledi.

Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nde eğitim gören Enginoğlu, Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğü, Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyeliği, Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulunduğunu hatırlatarak sergisiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Türkiye kendi sıkıntılarının yanında maalesef sanatsal eser edinimi ile meşgul olamamaktadır. Sadece resim kurslarına giden ve psikolojik rahatlama isteyen, mutlu olmak isteyen insanlarımız mevcut. Ama resim yapanların bunu paraya çevirme şansları çok az. O nedenle ressamlık özveride bulunan sanatçının çabalarıyla gerçekleşmektedir. Benim sanat anlayışımda renk elemanı sadece CMY renk esasına göre düzenlenmiştir. Sanatımdaki bilimsel çıkış noktası da bu esasa dayanmaktadır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP