DOLAR 32,3931 0.21%
EURO 35,1102 -0.09%
ALTIN 2.325,590,29
BITCOIN 23018503,00%
İzmir
22°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Denetimler Sağlıklı Gıda İçin!

Denetimler Sağlıklı Gıda İçin!

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:32
Denetimler Sağlıklı Gıda İçin!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denetimler Sağlıklı Gıda İçin!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Ramazan bayramı öncesi tatlı imalathaneleri, fırınlar ve gıda satışı yapan işletmeleri denetledi. Tarihi geçmiş ürünlere tutanakla el koyuldu, hijyen koşullarına yeterince uyulmayan imalathaneler hakkında ise yasal işlem uygulandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, özellikle tatlı satışlarının arttığı Ramazan bayramı öncesi, imalathaneler başta olmak üzere fırınlarda ve gıda satışı yapan işletmelerde denetimlerini sıklaştırdı. Tüketicilere sağlıklı gıdanın ulaşmasını sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde hijyen kurallarına uyulmadığı belirlenen işletmeler hakkında yasal işlem uygulandı.
Denetim sırasında son kullanma tarihleri geçtiği halde kullanılan gıda ürünleri tespit edildi. Zabıta personeli bu ürünlere imha edilmek üzere tutanakla el koydu. İzmir Ticaret İl Müdürlüğü personelinin de yer aldığı çalışmada gıda satışı yapan zincir marketler de denetlendi. Marketlerde fahiş fiyat denetiminin yanı sıra ürün etiketleri ve ürünlerin tarihleri kontrol edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP