DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046781-2,47%
İzmir
22°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Doğayı Tanıyan Bir Nesil Yetişiyor!

Doğayı Tanıyan Bir Nesil Yetişiyor!

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Doğayı Tanıyan Bir Nesil Yetişiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğayı Tanıyan Bir Nesil Yetişiyor!

Karşıyaka Belediyesi, erişilebilir bir kent vizyonuyla her bireyin ihtiyaçlarına cevap verecek, engelleri ortadan kaldıracak projelerini kararlılıkla sürdürüyor.

Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nde verilen hizmetin yanı sıra, STK’ların projelerine de destek sunan Karşıyaka Belediyesi, engelli gençlerin toplumsal hayata katılımını kolaylaştırmak için çalışıyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka’mızda doğayı tanıyan nesiller yetiştiriyoruz. Bunu yaparken fırsat eşitliğini gözetiyor, engelli çocuklarımızın da katılım gösterebileceği etkinlikler düzenliyoruz” diye konuştu.

Karşıyaka Belediyesi, tükettiğini üreten, doğa ile iç içe genç nesiller yetiştirmek için projeler geliştiriyor; STK’ların bu yönde gerçekleştirdiği uygulamalara da destek sunuyor. Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesinde faaliyet gösteren Ege Engelsiz Derneği de Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla engelli çocukların toplumsal hayata entegrasyonunu sağlayacak projelerini hayata geçiriyor. Derneğin, İŞKUR ve Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi’nin destekleri ve Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlediği fide yetiştirme kursu engelli bireylerin toplumsal hayata entegrasyonunu kolaylaştırmayı hedefliyor.

GÜNLÜK İHTİYAÇLARI İÇİN ÖDEME YAPILIYOR

Kurs kapsamında hem katılımcıların genel sağlık sigortası yatırılıyor hem de günlük 131,68 lira ödeme yapılıyor. 7 ay sürecek kurs kapsamında hafta içi her gün, günde 5 saat ders gerçekleştiriliyor. Kurs kapsamında katılımcılar, tohumların fideleneceği toprağın hazırlığından, bakım ve sulamasına kadar tüm detayları hem teorik hem de uygulamalı olarak öğreniyor. Proje sonunda kurs başarı belgesi verilecek olan katılımcıların özel sektörde istihdamı için de çalışmalar gerçekleştiriliyor.

FİDELER BOSTANDA TOPRAKLA BULUŞACAK

Kursu ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka’mızda doğayı tanıyan nesiller yetiştiriyoruz. Bunu yaparken fırsat eşitliğini gözetiyor, engelli çocuklarımızın da katılım gösterebileceği etkinlikler düzenliyoruz. Bu alanda çalışmalar gerçekleştiren STK’lara da mümkün olan tüm desteği sağlıyoruz. Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesinde faaliyet gösteren Ege Engelsiz Derneği’nin İŞKUR ve Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi’nin destekleriyle düzenlediği fide yetiştirme kursunda çocuklarımızla bir araya geldik. Çocuklarımızın kurs kapsamında yetiştirdiği fideleri Örnekköy Şantiye Tesislerimizdeki bostanımızda toprakla buluşturacağız. Doğayla iç içe nesiller yetiştirmeyi ve engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını kolaylaştırmayı amaçlayan etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP