DOLAR 32,4009 0.08%
EURO 34,7690 -0.11%
ALTIN 2.395,79-0,02
BITCOIN 19370074,16%
İzmir
21°

AÇIK

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Engellilerden Büyük Tepki!..

Engellilerden Büyük Tepki!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:32
Engellilerden Büyük Tepki!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Engellilerden Büyük Tepki!..

“Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi” ve aynı zamanda “İzmir Kent Konseyleri Engelli Meclisleri Birliği Dönem Sözcüsü” olarak görev yapan Hülya Polat, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Murat Ferman’ın bir Televizyon programında enflasyonu anlatırken engelliler ve aileleri ile ilgili bazı yaralayıcı ifadeler kullanması üzerine Ferman’ı kınayan bir açıklamada bulunmuştur…

İşte O Açıklama:

“Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Murat Ferman geçtiğimiz günlerde bir TV programında enflasyonu anlatırken engelliler ve aileleri ile ilgili bazı yaralayıcı ifadeler kullanmıştır. “Herkesin ortak bir anlayış beraberliği ile herkesin bildiği ailenin ‘özürlü çocuğu’ gibi idare ediyoruz. Çünkü ondan çocuk parası geliyor herkes bir şekilde yararlanıyor… Onun sayesinde indirimli kart, çocuk parası alıyoruz, hak etmediğimiz şeylere ulaşıyoruz.”

Sarf ettiği ifadelerde enflasyon ile engelliliği birbirine denk tutup artıları da var eksileri de var anlamına gelen cümleleri ile nimetinden yararlanan külfetine de katlanır demek istiyor. Daha sonra sözlerinden dolayı özür diliyor. Bizler yani engelliler ve aileleri için özür yeterli değildir. Üniversite gibi bir eğitim ve bilim kuruluşunun başında olan bu zatın ‘Fikri neyse Zikri de odur’ dan hareketle öğrencilere ancak böyle bir bakış açışıyla öğretide bulunur düşüncesindeyiz. Eğitim kurumlarının başında bu zihniyetteki kişiler olamaz ve olmamalıdır. Engelliler ve aileleri para alıyorlar diye yaşamdan memnunlar demek istiyor. Anayasamız da yer alan sosyal devlet ilkesi gereğince Devlet engelli bireylerine bakmak ve yaşamda yer alacak tüm düzenlemeleri yapmak zorundadır. Ancak ülkemizde engellilerin tümü bu yardımlardan yararlanamamakta yasalar ve genelgelerle çeşitli istisnalarla (ailesinin geliri var evi var gibi) bakım parası ve maaşlar verilmiyor. Engelliler ve aileleri için Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Murat Ferman’ın yaptığı haddini aşan ve mesnetsiz oldukça saygısız ifadeleri İzmir Kent Konseyleri Engelli Meclisler Birliği olarak şiddetle kınıyoruz Rektörü özrün yanında istifaya davet ediyoruz.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP