DOLAR 32,3362 0.17%
EURO 35,1810 -0.03%
ALTIN 2.241,66-0,07
BITCOIN 2092507-5,24%
İzmir
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
 Erdinç Sakızlıoğlu; “Bana Taşkafa Derler!”

 Erdinç Sakızlıoğlu; “Bana Taşkafa Derler!”

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:33
 Erdinç Sakızlıoğlu; “Bana Taşkafa Derler!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Erdinç Sakızlıoğlu; “Bana Taşkafa Derler!”

Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan, Karşıyaka Spor Kulübünün çeşitli dönemlerinde formasını giyen kaleci Erdinç Sakızlıoğlu’nun 1968 yılında Demokrat İzmir Gazetesinde Okan Ağabey’in “Kendi Kalemleriyle Şöhretler” köşesinde kaleme aldığı duyguları:

“Adım Erdinç Sakızlıoğlu… Futbolun en nankör mevkiine yıllarını vermiş biriyim… 1 numaralı formayı tam 13 yıldır çıkarmadım sırtımdan. Daha çok yıllarda çıkarmamak arzusundayım. Arkadaşların ve futbola gönül verenler, “Taşkafa” lakabını takmışlar bana. Hiç de kızmamışımdır “Taşkafa” derlerken.

İzmir’de doğdum, 15 yaşında Karşıyaka’da başladım futbol hayatıma. Arada bir yıllık Gençlerbirliği kalesini korumam hesaplanmazsa, bekçiliğimin çoğu Karşıyaka ve Ülküspor kalelerinde geçti. Şimdi 28 yaşındayım. Yeni bir kalecinin daha da olgunlaştığı dönem. Futbolcu olmasaydım marangoz olmak isterdim. Çok severim çünkü marangozluğu. Futbolun dışında şimdi propagandistlik yapıyorum. Belki yakında bir bankada işe başlayacağım. Futbolu bırakınca arzum teknik yönetici olmak.

Bir kere Ümit Milli olduğum futbolda unutamadığım maç ise Gençlerbirliği’nde oynarken Karşıyaka’yı İzmir’de 3-1 yendiğimiz karşılaşmadır. Karşıyaka’dan ihtilaflı olarak ayrılmış ve bir yıl için Gençlerbirliği’ne transfer olmuştum. İşte o yıl Karşıyaka’yı yenmemiz için ant içmiştim. Ve eski sevgilimi hem de Alsancak Stadında vurmuştuk.

Futbolu yürütürken öğrenimimi hiçbir zaman aksatmadım. İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunuyum. Renklerin ve çiçeklerin hepsini severim. Yemişin her çeşidine ise bayılırım. Takım arkadaşlarımdan Yılmaz, Cengiz, Zahit ve Karşıyaka’da oynayan kardeşim İbrahim en çok sevdiğim kimseler arasındadır.

Eşimin maçlarımı seyretmesi bana çok uğur getirir ve ben bu uğura o kadar çok inanmışımdır ki o gün eşim maçımı seyrediyorsa daha iyi oynarım.

Issız bir adaya düşecek olsam yanıma eşimi, kızımı ve birde meşin yuvarlağı alırım. Ayrı kalamayacağım ve özlemine dayanamayacağım şeylerin en başında gelir bu saydıklarım.

Göztepeli Nevzat ve Galatasaraylı Metin ile Eusebio ve Boby Charlton en çok sevdiğim futbolculardır. Gerek sitilleri, gerekse klasları en büyük futbolcular bunlar bence.

Futbol dışında yaptığım ve de başarıya ulaştığım spor dalı güreştir. Okul sıralarında ve futbola başlamadan önce çok güreş tuttum ve sayısız dereceler elde ettim. Sonra futbola iyice bağlanınca güreşi bırakmak zorunda kaldım. En çok kullandığım ve dilimden düşürmediğim söz “Allah Seni İnandırsın dır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP