DOLAR 32,8393 0.2%
EURO 35,1858 0.23%
ALTIN 2.449,84-0,32
BITCOIN 21716630,02%
İzmir
29°

AÇIK

13:10

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Ergen Yönetici Profilini Aşamamak!

Ergen Yönetici Profilini Aşamamak!

Provokatör futbolcular, teknik direktörlerden sonra bir de listeye racon kesen yöneticileri eklemiş olduk...

ABONE OL
Mayıs 21, 2024 11:17
Ergen Yönetici Profilini Aşamamak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de futbolun pek çok konunun üstünü örttüğü söylenegelen bir rivayettir. Öte yandan yine futbolun içindeki yöneticilerin oynanan karşılaşmalar sonrasında birer ergen profiline dönüşmesi halini ise son zamanlarda sıkça yaşamaya başladık. Cumartesi gecesi Kayseri’de takımı aleyhine verilen kırmızı kart sonrasında sahaya inen kulüp başkanının tüm engellemelere karşın bir türlü durdurulamadığı görüldü. Üstelik sahada yine hakem olarak Halil Umut Meler görev yapmaktaydı. Çok değil yaklaşık altı ay kadar önce söz konusu kulüp başkanının da aralarında olduğu kulüpler birliği yönetimi eski Ankaragücü kulüp başkanını helalleşme için toplantısında konuk etmişti. Kulüp yöneticilerinin de aralarında bulunduğu bir grup “timsah gözyaşları dökerek” hakeme yapılan saldırıyı kınamışlardı. Verilen kararın sonrasında sahaya inip hakeme haddini bildirme hakkını kendinde gören zihniyete ne ceza verileceğini hep birlikte göreceğiz! Bu durumun cezalarla da çözülemeyeceğini çünkü balığın baştan koktuğu bir anlayışın ülke futbolu yönetiminde egemen olduğunu söylemek durumundayız. Kayserispor kulübü başkanı Ali Çamlı maçın bitiminde şu ifadeleri kullandı:

“Sezon başından beri hakemlerle ilgili efendiliğimizi muhafaza ettik, yeter. Bu kadar gözün önünde dokununca kırmızı kart veriliyorsa bu futbol oynanmasınHakemler kendilerine çekidüzen verecek, akıllarını başlarına alacaklar. Buradan evlerine ekmek götürüyorlar. Bu ekmeğin helal mi, haram mı dikkat edecekler. Halil Umut Meler beğendiğim bir hakem, bugün ona da bir eksi veriyorum. VAR’daki yanlış da yönetse seni, sen doğruyu göreceksin. Sahada konu mankeni değilsin. Bu işin altında başka niyetler arıyorum. Herkes aklını başına alsınbir şehrin kaderiyle oynayacak düdükler çalınmasın.”

Pazar gecesi Ali Sami Yen spor kompleksinde bir başka kulüp başkanı ve aynı zamanda kulüpler birliği başkanı olan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 90 dakikasını tribünlerde izlemediği karşılaşmanın kutlaması için stadyuma geldi ve ortalık karıştı. Önce kendi yöneticisinin yakasına yapışan ardından saha müdürünü dayak yiyeceksin çık dışarı diye tehdit eden bir kulüpler birliği başkanının olduğu yerde ülke futbolunda yaşanan şiddetin tek müsebbibi olarak taraftarları göstermekten artık kesinlikle vazgeçmeliyiz. Saha müdürünün açılan Fenerbahçe bayrağına müdahale etmesi ve yaşanan gelişmeleri eleştirebilirsiniz ancak durum cidden gücü gücü yetene mantığı üzerinden yürüdükçe burada herkesin hayatının tehlikede olduğu gerçeğini unutmamak gerekir.

Bu yaşananların ardından bu kez kameraların karşısına Galatasaray kulübü başkanı Dursun Özbek geçti ve yaşananlarla ilgili olarak sert ifadelerde bulundu:

Ali Koç’un yaptıkları, 40-50 kişiyle buraya gelip burada çalışanları darp etmesi, ağza alınmayacak galiz küfürlerle şey yapması kabul edilebilir değil. Ben geldim. Ali Koç yüreğin yetiyorsa gel buradayım. Şu kadar cesaretin varsa gel buradayım, şu kadar delikanlılığın varsa gel. Buradayım.”

Galatasaray başkanının açıklamalarının ardından bu kez Fenerbahçe başkanı Ali Koç kameralar karşısına geçti ve o da yaşananlarla ilgili konuştu:

Biz bugün gerçek şampiyonun kim olduğunu şerefsizlere, haysiyetsizlere, hırsızlara, alçaklara gösterdik… Dursun Bey beni düelloya mı çağırıyor? Biz iki senedir televizyonların karşısında düelloya çağırıyoruz. Düello değil tartışalım. İnsanlar iki başkanın da kimliğini, kişiliğini görsün. Bugün biraz geç oldu. Uykusu da kaçmasın. Hafta içi istediği televizyon kanalına, GS TV de dahil çıkmaya hazırım. Bu ne ucuz kabadayılıkBiz bir gün öyle bir gün böyle konuşan adamlar değiliz. Bu çağrısının arkasında dursun! İstiyorsa yarın çıkalım. Sayın Başkanın cesaretlenmesine de çok sevindim.”

Yazıda siyahla belirttiğim yerleri lütfen bir daha okuyun ve bu dilin kendi kişiliğini bulma yolundaki genç erkeklerin, kısa yoldan kavgaya geçiş yapmak için kullandıkları dil olduğunu göreceksiniz. Kendi kişiliğini kavga, küfür ve hakaret üzerinden bulmaya çalışan ve racon kesmeyi öne çıkaran anlayışın egemen olduğu bir futbol ikliminde ortaya çıka çıka pazar gecesi oynanan karşılaşmadan başka da bir şey çıkmaz. Milyon Euroluk futbolcuların futbolu ve rakibe saygıyı değil her yol mübahtır anlayışını kitlelerle buluşturduğu bir ortamda, şampiyon olmak ya da olmamak arasındaki fark puan veyahut puanlarla alakalı değildir. Provokatör futbolcular, teknik direktörlerden sonra bir de listeye racon kesen yöneticileri eklemiş olduk. Zaten uzun zamandır futbol yazmak ve yorumlamanın çok ötesinde sahibinin sesi olanlar mevcuttu şimdi yaşananlar sonrasında onların da sesleri daha fazla yankı yapacaktır ancak ortam o kadar gergin ki ne yapsalar kafi gelecek gibi de durmuyor!

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
error: Kopyalamayın ! Her hakkı saklıdır .