DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045293-2,22%
İzmir
20°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
ESDEM Şifa Dağıtıyor! 

ESDEM Şifa Dağıtıyor! 

ABONE OL
Şubat 20, 2024 23:46
ESDEM Şifa Dağıtıyor! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ESDEM Şifa Dağıtıyor! 

Karşıyaka Belediyesi’nin “Daha sağlıklı bir Karşıyaka” hedefine yönelik hizmet zincirinin önemli halkalarından biri olan Evde Sağlık Destek Merkezi (ESDEM), uzman kadrosuyla Karşıyakalı yurttaşlara ücretsiz sağlık danışmanlığı ve hasta bakım eğitimleri vermeye devam ediyor.

Hem evlerde hem de merkezde sunulan hizmetlerle bugüne kadar binlerce vatandaşa ulaşılırken, özellikle verilen eğitimlerle hastaların ve yakınlarının bilinçlendirilmesine önemli katkılar sağlanıyor.

ESDEM’in toplum sağlığına değerli katkılar sunduğunu vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Desteğe ihtiyaç duyan tüm yurttaşlarımızın hastalıkta ve sağlıkta yanındayız” dedi.

HASTALARA VE YAKINLARINA EĞİTİM

Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Evde Sağlık Destek Merkezi (ESDEM); dahiliye uzmanı, hemşire, psikolog ve sosyologdan oluşan ekibiyle Karşıyaka’da yaşayan yurttaşlara ücretsiz olarak hizmet sunuyor. Başvuruda bulunan engelli ve hasta vatandaşları evlerinde ziyaret eden görevliler danışmanlığın yanı sıra, hastalara ve yakınlarına eğitimler de veriyor. Hemşirelerin verdiği eğitimlerde ihtiyaçlar doğrultusunda; yatağa bağlı hastaların bakımı, diyabet hastalarında insülin kalem kullanımı ve diyet, yara bakımı ve ameliyat pansumanı konularında bilgiler aktarılıyor.

Ayrıca Alzheimer/ demans hastalarının bakım eğitimi ve bakım verenlere destek eğitimi gerçekleştiriliyor. Psikolog ve sosyolog tarafından ihtiyaç sahiplerine, engelli bireylere ve ailelerine sosyal ve psikolojik destekler sağlanıyor. Yas sürecindeki bireylere de yönelik psikolojik danışmanlık yapılıyor. Belediyeye ait merkezlerde sağlık alanında eğitim ve aktiviteler düzenleniyor. Sunulan tüm hizmetler için 0 232 366 21 89 numaralı telefondan merkeze ulaşılabiliyor.

“HASTALIKTA VE SAĞLIKTA YANINIZDAYIZ”

Bir tıp hekimi olarak sağlık hizmetlerine büyük önem veren Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Daha sağlıklı ve bilinçli bir toplum için, yetki ve imkanlarımız ölçüsünde yurttaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Uzman ekibimizle birlikte, evde bakım konusunda kendisi veya yakını için desteğe ihtiyaç duyan kimseyi yalnız bırakmıyoruz. Hastalıkta ve sağlıkta, tüm yurttaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP