Her Şeye Karşıyaka’yı Sevmekle Başladık!..
Ben Nurten Akyazılılar, Karşıyakalılara ve siz gönül dostlarıma; “Zübeyde Hanım Platformu’muzdan” bahsetmek istiyorum…
Birçoğumuz Karşıyaka Lisesi 1980’li yıllar mezunu arkadaşlarız. Şimdilik küçük bir grubuz; 16 üyemizin ikisi erkek, 3 üyemiz de lisemiz dışından Karşıyaka sevdalısı… Yapmak istediklerimizi özgürce yapabilmek ve işin içine siyaset karıştırmamak üzerinden geçen sene yola çıktık. Doğup büyüdüğümüz Karşıyaka için bilgi birikimimiz ve emeğimizle projeler üretmek ya da paydaş olabilmeyi diliyoruz. Kendimize ‘Zübeyde Hanım Platformu’ adını verdik ki isim babası da bir sohbet esnasında öneren yine Karşıyaka Lisesi mezunlarından, Karşıyaka Belediyesi Proje servisinden genç arkadaşımız Feruz Bozaslan idi. Zübeyde Hanım Platformu elbet büyüyecektir ancak şu salgın kısıtlamaları ortamında bizler de dilediğimiz gibi sahada üretken ve aktif olamıyoruz.
Rengârenk çiçek bahçesi gibiyiz
Platformumuzun katılımcıları ya çiçeği burnunda emekli ya da halen aktif iş hayatında yer alıyor. Ben, Nurten Akyazılılar (Gazeteci/Yazar), Alparslan Özarslan (Emekli Hava Astsubay/Oto Servis Müdürü), Aysel Arslan (Ev Kadını), Ceyda Vata (İnsan Kaynakları ve İdare Müdürlüğü), Ebru Denlet (Muhasebeci), Fatma Paker (Yüksek Mimar), Meltem Çetin Sakız (Beden Eğitimi Öğretmeni), Mihdiye Taşçı (Yeminli Mali Müşavir/Sorumlu Baş Denetçi), Mustafa Giray (İşadamı/Yönetici), Neşe Tunç Küçükandaç (Emekli Matematik Öğretmeni), Nevin Bilgen Kalender (İngilizce Öğretmeni), Nihal Fidan (Tekstil Mühendisi), Selda Müftüoğlu (Emekli Muhasebe ve Mali İşler), Şirin Özgür Yörük (Gazeteci/Basın Danışmanı), Yeşim Çimen Balcı (Emekli Matematik Öğretmeni) ve Zühal Kara Telyıldız (Emekli Menkul Kıymet Yatırım Danışmanı/Bankacı).
Birleşerek umut oluyoruz
Karşıyaka Belediyesi ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirip sinerji yaratarak çok iyi bir iş başarmış oldu. Bu amaçla kurulan Karşıyaka Dayanışma Platformu içinde biz de yerimizi gururla almış olduk. Ekonomi koşullarının zorladığı sürece, küresel Covit-19 salgını kısıtlamaları ile büyük deprem sonrası yaşadığımız zorluklar da eklenince haliyle Karşıyaka’da da ihtiyaçlı aileler daha da çoğaldı. Bizler de öyle varlıklı aileler değiliz. Ancak dayanışmanın ve bölüşmenin bilincindeyiz. Yardımlarımızı bireysel ya da direkt Platformumuz üzerinden değil; ciddi bir alt yapı sunan Karşıyaka Dayanışma Platformu aracılığıyla, sistemlerinde kayıtlı bulunan ailelerin dosyaları üzerinden yapmayı tercih ettik. Çünkü eşit, adil ve şeffaf düzende birleşmek zamanıydı. Günümüz internet iletişimi ve kullanımı sayesinde de bağışlarımızı el değmeden, güvenilir ve sağlıklı bir şekilde aktardık. İhtiyaçlı olduğunu tespit ettiğimiz aileleri de yine Karşıyaka Dayanışma Platformu’na bildirdik. Biliyoruz ki yardımlar doğru adrese, en kısa sürede ulaştırılıyor. Her şeyden önemlisi; yardım alan aileler afişe edilerek ya da duygu sömürüsü yapılarak rencide edilmiyor. Karşıyaka Belediyesi sadece yardım alan ile yardım edeni bir araya getiriyor. Biz yardımlarımızı genelde eğitim, gıda, bebek ihtiyaçları, fatura ödeme başlıkları şeklinde değerlendirdik. Karşıyaka Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları birim sorumlusu Hatice Çınar, bizi her zaman güler yüzüyle karşıladı, işlemler esnasında yardımcı oldu.
Karşıyaka dışından çok ihtiyaçlı sadece bir ailenin ikiz kız çocukları eğitim desteğinde ayrılmasınlar diye özel yardımda bulunduk. Bu zorlu günlerde toplumumuzda kabul gören imece anlayışı gibi “Bugün ona, belki yarın bana” mantığına sıkıca sarılmalıyız. Umut olmak, hayata sarılmaya el vermek kadar mutlu hissettiren yüce bir duygu yok. Diğer yanda hiç kimse çaresiz kalmamalı, öylesi bir yokluğun acısını hissetmemeli. Sözü arkadaşlarıma bırakmadan son olarak ifade etmek isterim ki bir TV dizisinde geçen replik çok anlamlıydı; “İyiliğin şerefi zamanında yapmak” diye… Ve sürekliliği ayrıca önemli.
Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı
Aysel Arslan: Aslında bizler sadece bu zorlu günlerde değil, her zaman destek isteyen kişilere bir şekilde yardım elimizi uzatıyorduk. Çünkü yardımseverlik, toplum olarak bizim ruhumuza işlemiş. Halkımız iyi günde-kötü günde komşusunu asla aç yatırmaz. Bunun örneklerini deprem ve pandemi koşullarında gördük. Elimizden geldiğince bir çocuğu sevindirebiliyorsak, bir anne ocağında yemek pişebiliyorsa, bir ev ısınabiliyorsa; bizden daha mutlusu yoktur. Bu tarif edilebilecek bir duygu değil; gücü yeten, elini vicdanına koyan tüm dostlara teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de böylesi güzel bir gruba beni de ekleyen arkadaşım Nurten’e…
Mustafa Giray: Zübeyde Hanım Platformu isminden de anlaşılacağı gibi Ata’mızın bize armağanı olan annesine hürmetimizin bir göstergesidir. Biz bu Platformda, Karşıyaka’nın ve Karşıyakalı’nın haklarını sonuna kadar savunmayı hedefliyoruz. Gelecek nesillere Karşıyakalılık bilincini ve sevgisini kazandırmak, Karşıyaka Kültürü’nü aşılamak görevlerimizdendir. Karşıyaka Dayanışma Platformu işbirliğinde ise ihtiyacı olan insanlara yardım amacıyla hareket etmekteyiz. Tüm Karşıyakalıları bir araya getirerek güçlü bir Zübeyde Hanım Platformu yaratmak istiyoruz. Güç birlikten doğar.
Zühal Kara Tekyıldız: Bizler ayrı ayrı iyilik pesinde koşarken, Zübeyde Anamızın kanatları altında birleştik. Zübeyde Hanım Platformu, Karşıyaka’mız gibi yüksek medeniyetler seviyesine yürüyen bir ilçede, günümüzü ve geleceği aydınlatacak nice güzel projeler üretecektir. Buna olan inancım; Zübeyde Hanım Platformu içerisindeki birlikten doğan gücü gördükçe daha da artıyor. Yolumuz; iyilik, aydınlık ve açık olsun.
VEFAT
03 Kasım 2024ÖNE ÇIKAN HABERLER
03 Kasım 2024İZMİR
03 Kasım 2024GÜNDEM
03 Kasım 2024KAF SİN KAF
03 Kasım 2024KARŞIYAKA HABERLERİ
03 Kasım 2024KARŞIYAKA HABERLERİ
03 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.