DOLAR 32,5857 0.3%
EURO 35,0314 0.15%
ALTIN 2.458,980,95
BITCOIN 20971040,53%
İzmir
20°

AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Hüsnü Tekeşin; “Atatürk Açılımı Mı?”

Hüsnü Tekeşin; “Atatürk Açılımı Mı?”

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Hüsnü Tekeşin; “Atatürk Açılımı Mı?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hüsnü Tekeşin; “Atatürk Açılımı Mı?”

Büyük Zafer’in 100. yılı coşkuyla kutlandı ülkemizde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bey’den de yine yeni bir “Atatürk açılımı” geldi. Saraya dev Atatürk posteri asıldı. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu “Askerinle bin yaşa Mustafa Kemal Paşa” sözlerini içeren marş çaldılar.

Atatürk adını ağzına almayı küfür sayan bazıları Atatürk demek için birbirleriyle yarıştı. Milli bayramların kutlanmasını yasaklayanlar en önde bayrama akın etti.

Gerçekten de çok güzel bir açılım, zaman zaman da benzerlerine şahit oluyoruz. Çok şaşırıyoruz. Seçim için mi diyoruz acaba yapılanlar? Tam olarak sevinecekken bir bakıyoruz ki tutarsızlıklar yaşanıyor ve sevincimiz kursağımızda kalıyor bir kez daha.

Belki kendisi bir açıklama yapmıyor ama çevresinde yer alan önemli mevkilere ulaşan kişilerden yenilir yutulur cinsten olmayan sözler işitince insan acaba hangisine inanalım sualini soruyor ister istemez kendisine.

Gazi Meclisimizin bir dönem başkanlığını yapmış ve şuan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan İsmail Kahraman Rize’nin fethinin 561. yıldönümünde: “Şehirlerin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla kutlama yapılmaz. ‘Ben esirdim, esaretim bitti, ben köleydim’ diye ikrarda bulunulmaz. Küçüklük kompleksi verir, yanlıştır, böyle şey olmaz. Fetihler kutlanır. İstanbul’un kurtuluşu 6 Ekim, kim demiş? İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan Harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki…” diyerek Kurtuluş Savaşı’mızı ve emperyalistlerin işgalini yok sayan, Türk milletinin ve onun lideri Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın büyük başarısını emeklerini küçümseyen açıklamalar yaparak kimlere hizmet etmektedir? Köyleri, kasabaları, şehirleri yakılan Anadolu’nun acısını, kan ve gözyaşını da mı okumadınız Halide Edip’ten, Yakup Kadri’den, Falih Rıfkı’dan, Mehmet Asım’dan!… Türk esirlerinin perişan halini de mi görmediniz fotoğraflardan? Şehitlerden, gazilerden de mi utanmazsınız!

Şapkasını önüne alıp düşünmeleri gerek. Bu tarihsel altyapıdan yoksun Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk düşmanlığını körükleyen kötü düşünceleri hangi tarih danışmanından almış olabilirler? Cevabı çok açık aslında zamanında Fetö teröristi için kitap bile hazırlayan, “Zaman Çocukları”ndan, Fesli Kadir’in yolunu takip eden bir kişi ve kişiler.

Lozan, Montrö vs. antlaşmalar konusunda en olmadık yalan bilgileri paylaşıp yeri geldiğinde de Lozan’a, Montrö’ye sarılmak da aynı tutarsızlığın bir örneğini teşkil ediyor. Ya da zamanında “İki ayyaş” gibi ağır ifadeler de unutulmadı. Son miting de ise Atatürk ve İnönü rahmetle anıldı Erdoğan tarafından.

Her zaman böyle önemli günlerde “Devlet erkânı bir araya geldi, Anıtkabir’i ziyaret etti” diyerek haberler yapılır. Doğal olarak yine yapıldı, fotoğrafta Cumhurbaşkanı’nı, Ana muhalefet liderlerini, Ankara’nın CHP’li başkanı Mansur Yavaş’ı ve farklı görüşteki diğer erkânı bir arada gördük. 1938’den bu yana 84 koca yıl geçmiş ve ne mutlu ki Atatürk yine farklı düşünceleri, yüce Türk milletini kucaklıyor, bir araya getiriyor, birleştiriyor milli mevzularda. Ancak artık net bir duruş sergilenmeli diye düşünüyorum. Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında mı yer alacaksınız karşısında mı?

Devlet erkânı Anıtkabir’de yüce önderi ziyaret ediyor ama Atatürk’ün düşüncelerini, yaptıklarını sahiplenmeden yapılan ziyaretin dostlar alışverişte görsün mantığını aşamayıp göstermelik olacağı da aşikârdır ve bir anlamı da yoktur. Nadir Nadi zamanında bunun gibi tutarsızlıkları görerek “Ben Atatürkçü değilim” diye boşuna konuşmamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP