DOLAR 32,4392 0.16%
EURO 35,4595 0.26%
ALTIN 2.322,730,17
BITCOIN 22882062,75%
İzmir
22°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kaf Sin Kaf 110 Yaşında!

Kaf Sin Kaf 110 Yaşında!

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Kaf Sin Kaf 110 Yaşında!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaf Sin Kaf 110 Yaşında!

İzmir’in ilk Türk spor kulübü olarak 1 Kasım 1912 tarihinde kurulan Karşıyaka Spor Kulübü’nün 110. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Kaf Sin Kaf’ın Kurucu Başkanı Zühtü Işıl’ın mezarı başında gerçekleşen buluşmada büyük Karşıyaka ailesinin temsilcileri bir araya geldi. Kulübün doğum gününü gururla kutlayan katılımcılar, KSK armasına ay-yıldız armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kuruluşundan bugüne kadar kulübe hizmet etmiş tüm isimleri saygı ve minnetle andı.  

“TEK MAKAM TARAFTARLIKTIR”

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Karşıyaka Spor Kulübü Asbaşkanı Turhan Gürsel Urhan tek gerçek makamın taraftarlık olduğunu vurgulayarak, “Öncelikle bu paylaşım için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şunu unutmamalıyız ki, bu tip günlerde duygular iç içe geçiyor çünkü bir tarafta anma söz konusuyken bir taraftan da kutlama oluyor. Özellikle bu anma işinde hakkımızı onlara helal ederken ‘Acaba onlar kendi haklarının ne kadarını bize helal ettiler?’ diye düşünmüşümdür ya da helal etmeleri için bizlerin ne yapması gerekir? Ben bu kulüpte her aşamada bulunmaya çalıştım ama onların bulunduğu şartlarda kurulan bir kulüpte beyaz sayfalara bir şeyler yazıp, çizip altına imza atmakla olmuyor; bunu idrak ettim. Üstlerinde üniforma varken, zor şartlar altında bir şeyleri gerçekleştirmişler, bugünlere kadar da gelmiş. Dolayısıyla bunu daha fazla yaşatmak adına herkesi birlik ve beraberliğe davet ediyorum, bir kez daha aynı şeyi söylüyorum: Bu kulüpte tek bir makam vardır, o da taraftarlık makamıdır” dedi.

“ÇOK GÜZEL GÜNLER GÖRELİM”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da 1 Kasım beni duygulandıran bir tarih. Karşıyaka için, bu kentte yaşayan insanlar için, tarihinde neler yaşandığını bilen insanlar için çok özel bir tarih. KSKsadece bir spor kulübü değil, bir kültürü geçmişten bugüne binlerce insanın omuzlarında taşıyan bir kurum. Bugün bu mirası bir şekilde bizler taşıyoruz, sahipleniyoruz. Herkesin yüreğinde hissettiği çok derin, büyük bir sevgi var. Hastalıkta, sağlıkta, iyi günde, kötü günde birliktelikle mücadeleye devam edelim. Zühtü Işılın nezdinde, onun manevi kimliğinin nezdinde, bugüne kadar kulübüze hizmet eden büyüklerimize Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Hizmet veren herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel günler görelim. Muhteşem günler görelim. Hak ettiğimiz o güzellikleri onurla ve mutlulukla yaşayalım. Görevim sürdüğü sürece bunun bir parçası olacağım. Bu onuru bana verdiği için Karşıyaka halkına büyük bir minnet duyuyorum” ifadelerini kullandı. 

“BU KULÜBÜ YAŞATMAK GÖREVİMİZ”

Karşıyaka Spor Kulübü Tarih Kurulu Başkanı Ahmet Diker ise kulübün köklü tarihine değinerek şunları kaydetti: “Kulübümüzün kuruluşunun 110. yılı; 110 yıldır bir kulüp acısıyla, tatlısıyla, başarısıyla, başarısızlığıyla dimdik ayakta Türk sporuna hizmet etmeye devam ediyor. Bizim kuruluş öykümüzde yaşadıklarımız Türkiye’de hiçbir kulübe nasip olmamıştır. Hangi kulübün kuruluş öyküsü var ki bizimki kadar asil olsun, hangi kulübün renklerinin öyküsü var ki bizimki kadar anlamlı olsun, hangi kulübün marşları var ki bizimki kadar insanın içine dokunsun, hangi kulübün armasında Atatürk’ün armağan ettiği ay-yıldız var ki… 1912’de kavganın, milli mücadelenin, direnişin simgesi olarak Karşıyaka Spor Kulübü’nü kuranların bize bıraktığı bu asil kulübü ilelebet yaşatmak bizim boynumuzun borcudur. Kötü günlerden geçiyoruz ama biliyorum ki bunlar mutlaka aşılacaktır. Bize çok büyük bir kulüp teslim ettiler, ay-yıldızımızı verdiler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk annesini bu topraklara emanet etti. Çok fazla söze gerek yok; Türkiye’nin en büyük kulübünün kurucularının önderi Zühtü Bey’in huzurundayız, mekanları cennet olsun. Bu kulüp ilelebet yaşayacaktır, bizim de görevimiz onu yaşatmaktır.” 

Diker konuşmasında Karşıyaka Spor Kulübü’ne verdiği destekler nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a teşekkür etti. 

“BİRLİK OLUP ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM”

Karşıyaka Taraftar Derneği Başkanı Okan Kırmacı, Karşıyaka Spor Kulübü’nün şanlı tarihini devam ettirmek için birlikte emek verilmesi gerektiğini belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurucularımızı, büyüklerimizi saygı ve sevgiyle anıyoruz; mekanları cennet olsun. Tüm imkansızlıklara, zor şartlara rağmen kulübümüze verdiği destekten ötürü Karşıyaka Belediye Başkanı’mız Cemil Tugay’a taraftarlarımız adına teşekkür ediyorum. Bu kulüp 110 senelik bir kulüp; kulübümüz için birlik olup elimizden geleni yapmalıyız” diye konuştu. 

KSK’nin efsane başkanlarından Ali Ulvi Kiremitçiler’in kızı İdil Kiremitçiler “Babam ‘Karşıyaka, her gönlün özlediği yerdir. Orada yaşamak bütün ömre bedeldir’ derdi. Bugün burada olmak çok anlamlı ve mutluluk verici. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

KSK Yelken Şubesi’nin efsane yöneticilerinden Tahir Secder Akıncı ise konuşmasında 110’uncu yıla ulaşmanın mutluluk ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi, “Zühtü Işıl ve arkadaşları nurlar içinde uyusunlar” dedi. 

“KARŞIYAKA SEVDASI HEP YAŞASIN”

1912 Karşıyaka Derneği Yöneticisi Mustafa Karluk “Son derece zor şartlarda kurulan kulübümüz 110 yaşında. Onların hiçbiri yok burada ama biz kendilerine şükranlarımızı sunmak için buradayız. 

Bizim olmayacağımız bir sonraki 110. yılda da insanlarımız aynı duyguyla Karşıyaka sevdasını yaşatsınlar. Kurucu başkanlarına dua etsinler. Birden bire olmuyor, bu seviyeye gelinmiyor. 110 yıllık bir birikim. Bundan sonraki yıllarda bu birikim devam edecek. Dileriz Karşıyaka Spor Kulübü adına, anlamına uygun şekilde, tam bir spor kulübü olarak devam etsin. Kurucumuz ve arkadaşları, ışıklar içinde uyusun” dedi. 

“KSK MÜZESİ KURULMALI”

Konuşmasında, 110 yıllık Karşıyaka Spor Kulübü’nün müzesi olmadığına dikkat çeken İzmir Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı (İKLEV) Üyesi Vehbi Moğol “Bugüne kadar çok fazla doküman olması gerekirdi. Biz elimizdekileri değerlendirerek bir sergi oluşturacağız. Onu müze yapmalıyız. Oluşumu için gayret göstereceğiz. Tüm Karşıyakalıların katkısı şart. Ellerindeki belge ve dokümanları vermeliler. İnşallah 19.12 Karşıyakalılar Günü’ne yetiştirilir. Zühtü Işıl ve arkasında yüzlerce binlerce insanımız var. Hayatta olanlardan yararlanmak zorundayız. Geçmişte kalanlar için de bir şeyler yapmalıyız. Unutulmaz Karşıyakalılar Anıtı yapılmalı. Bunun için hem emek hem maddi imkan gerekli. İnşallah bu da gerçekleşir” ifadelerini kullandı. 

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Berkhan Alptekin de “Böyle bir camianın olduğu bir ilçe belediyesinde çalışıyor olmak bana gurur ve onur veriyor. Belediye Başkanımızın önderliğinde, her zaman Karşıyaka Spor Kulübü’ne elimizden gelen tüm desteği sağlamaya gayret ediyoruz. KSK’ye hizmet etmiş tüm büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun” diye konuştu.  

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP