DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042673-2,18%
İzmir
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Karşıyaka Belediyesi’nden Kadınlara Destek Kursları!

Karşıyaka Belediyesi’nden Kadınlara Destek Kursları!

Karşıyaka Belediyesi, mahalle merkezlerinde verilen kurslar aracılığıyla kadın istihdamına da destek oluyor...

ABONE OL
Mart 12, 2024 14:40
Karşıyaka Belediyesi’nden Kadınlara Destek Kursları!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal belediyecilik ilkesi çerçevesinde her yurttaşa dokunacak çalışmalar üreten Karşıyaka Belediyesi, mahalle merkezlerinde verilen kurslar aracılığıyla kadın istihdamına da destek oluyor.

Toplam 8 ayrı merkezde, 23 farklı alanda sunulan 50 kurs sayesinde Karşıyakalı kadınlar hem boş zamanlarını nitelikli aktiviteler ile değerlendiriyor, hem meslek ediniyor hem de aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

Karşıyaka Belediyesi yıl boyunca devam eden sanat, spor, sağlık, tarım, gastronomi ve daha birçok alanda açtığı kurslarla binlerce katılımcıya ilgi duydukları alanda kendilerini geliştirme imkânı sunuyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen kurslar sayesinde Karşıyakalı kadınlar kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.

500’Ü AŞKIN KADIN FAYDALANIYOR

Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Celal Yetkin Resim Atölyesi ile Alaybey, Cumhuriyet, İmbatlı, Nergiz ve Yalı Mahalle Merkezleri olmak üzere toplam 8 ayrı noktada düzenlenen 50 kurstan 500’ün üzerinde Karşıyakalı kadın faydalanıyor. Bu merkezlerde geleneksel el nakışlarından pasta yapım ve sunumuna, okuma-yazmadan giysi tadilatına kadar 23 farklı alanda eğitimler veriliyor. Bu kurslar sayesinde Karşıyakalı kadınlar boş vakitlerini nitelikli aktiviteler ile değerlendirmenin yanı sıra hem meslek ediniyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ayda bir kez düzenlenen Kadın El Emeği Pazarı’nda stant açarak yeteneklerini kazanca dönüştürme fırsatına da erişiyor.

“DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemini vurgulayan ve kadın emeğinin ekonomik göstergelere yansıyarak değer görmesine dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ela Hızlı, “Karşıyaka Belediyesi olarak kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla yer alabilmelerine katkı sunmak, kadınların ihtiyaçlarını tespit ederek bu ihtiyaçlara yönelik hizmetler yürütebilmek amacıyla merkezlerimizde farklı alanlarda meslek ve hobi kursları düzenliyoruz. Kadınlara sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda destek yaratacak çalışmalar üretmeye var gücümüzle devam edeceğiz. Merkezlerimizde açılan kurslarımıza tüm kadın arkadaşlarımızı bekleriz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP