DOLAR 32,3274 0.23%
EURO 35,1585 0.07%
ALTIN 2.297,740,90
BITCOIN 22876000,46%
İzmir
22°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Karşıyaka’yı Vatandaşlar Tasarlıyor! 

Karşıyaka’yı Vatandaşlar Tasarlıyor! 

ABONE OL
Haziran 6, 2022 11:52
Karşıyaka’yı Vatandaşlar Tasarlıyor! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka’yı Vatandaşlar Tasarlıyor! 

Halk ile yönetim modeliyle ilk çalışmasını Atakent Mahallesi 6342/3 Sokak’ta bulunan otopark alanı ve çevre düzenlemesine ilişkin tamamlayan Karşıyaka Belediyesi, ikinci çalışması için harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüt Proje Daire Başkanlığı’na bağlı Proje Yönetim ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen çalışmayla Cemal Bülbül Sokak ve Bostanlı Cemal Gürsel Caddesi’nin geliştirilmesi hedefleniyor.

“İklime Uyumlu Sokak Tasarım projesi kapsamında ikincisi düzenlenen Vatandaş Tasarım Bilimi Atölyesi çalışmasıyla; “vatandaş tasarım atölyeleri” adını taşıyan konteyner Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan alana yerleştirildi.

İKLİME UYUMLU SOKAK

Konteynerde, Cemal Gürsel Caddesi ve Cemal Bülbül Sokağın 3 boyutlu maketi sergileniyor. Konteynere davet edilen mahalle sakinleri ve ziyaretçiler bu maket üzerinde istedikleri değişiklikleri yapıyor ve yapılan her değişiklik kayıt altına alınıyor. Ayrıca bölge sakinleri isteklerini Karşıyaka Katılım Birimi çalışanlarına hem sözlü, hem de form doldurarak yazılı şekilde iletiyor. İklimi Uyumlu Sokak Projesi kapsamında; Ağaç Dikilmesi ve Karbon Tutucu Bitki Uygulaması, Geçirimli Yüzey Uygulaması (Yaya-Bisiklet ve Araç Yolu), Yeşil Örtü ve Cephe Uygulaması, Yağmur Bahçesi ve Yağmur Hendeği Uygulaması, Parklet (Cep Parkı) Uygulaması, Yeşil Kaldırım Uygulaması, Yeşil Oturma Birimleri Yapılması, Bisiklet Tesislerinin Oluşturulması, Kamusal Sanat Çalışmaları, Enerji Verimli Aydınlatma Sistemleri gibi uygulamaları da maketler arasında yer alıyor.

6342/3 SOKAK İÇİN İKİ PROJE

Atakent Mahallesi’nde vatandaşlar ile yapılan çalışma sonucu Kentsel Tasarım Müdürlüğü Kent Vizyonu Geliştirme Birimi tarafından kayıt altına alınan tasarımlardan iki taslak proje oluşturuldu. Projeler 9-10 Haziran tarihlerinde Atakent Mahallesi’nde tasarım yapan vatandaşların oylamasına sunulacak. En yüksek oyu alan tasarım, vatandaşlarla birlikte hayata geçirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP