



Karşıyaka Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin Olağan Genel Kurulu Karşıyaka Belediyesi Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mevcut başkan Remzi Akyürek’in tek aday olarak girdiği genel kurulda yönetime yeni isimler seçildi.
Pandemi önlemleri kapsamında sosyal mesafe kurallarının uygulandığı Olağan Genel Kurula Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Şevket Balla, CHP Karşıyaka STK’lardan sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Rujdi Gürbüz, Şemikler ve Demirköprü mahalle muhtarları, bazı balkan derneklerinin temsilcileri katıldı.
Divan başkanlığını Av.Mikail Sezer, divan üyeliklerini Yusuf Ferhatoğlu, İlkay Şendorman’ın yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Dernek Başkanı Remzi Akyürek açılış konuşmasında pandemiden dolayı hayatını kaybedenleri andı.
GÖÇMENLERİN GÜÇÜ UNUTULMAMALI
Başkan Akyürek, “‘Bizlere güven duyduğunuz ve yeniden başkan seçtiğiniz için çok teşekkür ediyorum, sizlere layık olmak için çalışacağız” dedi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay’a verdiği destek nedeniyle teşekkür eden Akyürek,“Her zaman yanımızda olması bizleri mutlu ediyor. K. Makedonya göçmeni olarak İzmir’in değişik ilçelerinde var olduğumuzu biliyoruz. Bu gücümüzü iyi yönde kullanmalıyız, İzmir’in iş, siyaset, sağlık, sanat ve birçok alanda hemşerilerimizin var olduğunu biliyoruz. İzmir’in toplumsal dinamiğinde bizler de varız, bunun bilincindeyiz. Amacımız Balkan coğrafyasından İzmir’e gelen bütün hemşerilerimizle birlikte beraber hareket etmek ve güçlerimizi birleştirmek olmalı” diye konuştu.
DERNEK OLARAK KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK İSTİYORUZ
K.Makedonya ile köprü olmak istediklerini dile getiren Akyürek şöyle devam etti; “Gençlerimizin kültürümüzü unutmaması için kültürel faaliyetlerimize önem veriyoruz. Ancak bu pandemi nedeniyle bazı projelerimizi hayata geçiremedik. Pandeminin son bulması durumunda çalışmalarımıza ara vermeden hemen başlayacağız.”
Pandemi koşullarında yan yana gelme imkanının kısıtlandığına değinen Akyürek, “Pandemi nedeniyle son bir yıldır eskisi gibi bir araya gelemedik. Pandemiye rağmen hemşerilerimize ulaşmaya, kapılarını çalmaya devam ettik. Pandeminin sona erdiği, sağlıklı günlerde daha sık bir arada olmayı diliyoruz” ded.
Karşıyaka Belediye Meclis üyesi Şevket Balla da yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Öncelikle belediye başkanımız kongrenize katılmak istedi. Ancak yoğun programı olduğu için katılamadı sizlere sevgilerini ve selamlarını gönderdi. Ben Arnavut bir hemşeriniz olarak kabul ederseniz Karşıyaka Belediye Meclisi’nde sizlerin de temsilciliğini yapmak isterim. Ben yalnızca Arnavut’ların değil bütün Balkan coğrafyasından Karşıyaka’ya gelerek yerleşen hemşerilerimizin temsilcisi olmaya çalışıyorum. Biliyorum ki birlikte hareket edersek çok güzel işleri de birlikte başaracağız. Karşıyaka Belediye Meclisi’nde Balkan camiasının temsiliyetinin yok denecek kadar az olduğunun farkındayım umuyorum ki bir dahaki seçimlerde bu sayıyı artırabiliriz bu da birlik ve beraberlikle olur.”
YENİ YÖNETİM
Başkan Remzi Akyürek, Mevlüt Arslan, Nurten Günay, Gülnur Bakıcıerler, Ali Günay, Recep Çiçek, Hüseyin Vardar, Aziz Öğretim, Kerim Öztürk, Melih Çiçek, İbrahim Can Arslan, Süleyman Kuş, Tahir Elmas, Özlem Günay, Güneri Keser.
DENETİM KURULU
Sabriye Çiçek, Ali Akyürek, Ayşenur Ükten, Ayça Dönderdi, Fatma Karakış.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
28 Nisan 2026İZMİR
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026KAF SİN KAF
28 Nisan 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
28 Nisan 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
28 Nisan 2026KAF SİN KAF
28 Nisan 2026
1
Şükran Kurdakul Şiir Ödülü Sahibini Arıyor!..
11146 kez okundu
2
Mehmet Amca’nın Parkı Açıldı!..
10994 kez okundu
3
Babalar ve Çocuklar Doğa Kampında Buluşacak!
9155 kez okundu
4
Karşıyaka’da İlaçlama Seferberliği Başladı!
9030 kez okundu
5
Karşıyaka’da 19 Mayıs Festivalle Kutlanıyor!
8853 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.