DOLAR 32,3703 0.15%
EURO 34,9665 -0.31%
ALTIN 2.323,980,21
BITCOIN 22800170,40%
İzmir
18°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Nadir Doğan’ın ‘Curtus Lupus-Kurdun Ölümü’ Raflarda Yerini Aldı!

Nadir Doğan’ın ‘Curtus Lupus-Kurdun Ölümü’ Raflarda Yerini Aldı!

ABONE OL
Haziran 4, 2022 14:11
Nadir Doğan’ın ‘Curtus Lupus-Kurdun Ölümü’ Raflarda Yerini Aldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nadir Doğan’ın ‘Curtus Lupus-Kurdun Ölümü’ RaflardaYerini Aldı!

Doğan’ın son kitabında işlediği konu bir önceki kitaplarında işlediği konuların devamı niteliğinde. Turya (Troya) Savaşı’nın yaşandığı M.Ö 1200 yıllarında, Akdeniz çevresinde ve Anadolu topraklarında neler olduğunu Heredot, Strabon, Dionysius, Pilinius, Titus Livius gibi dönemin ünlü tarihçilerinden az çok öğrenebiliyoruz. Onların geride bıraktığı boşlukları ise Homeros’un yazdığı ‘İlyada, Odysseia’ ile Vergilius’un yazdığı ‘Aeneas’ isimli ölümsüz destanlar, fazlasıyla dolduruyor.

M.Ö 1200’lü yıllarda yaşananları bizlere yalnızca, Greklerin ve Latinlerin gözünden anlatılmakta. Oysa dünya tarihine yön veren olayların gerçekleştiği günlerde o topraklarda bulunan başka bir kavim daha vardır: Turkanlar (Etrüskler). Belgeselci, Araştırmacı yazar Nadir Doğan kaleme aldığı bu kitapla o çağlarda yaşayan Türk soylu Turkanların gözünden bize anlatmakta.

Yazar Doğan; ‘Bu eserimin yine daha öncekilerde olduğu gibi ezberleri bozan bir roman olduğunu ve bu güne kadar belki de duymadığınız birçok bilgiyi içerdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Etrüsklerin efsanelere karışmış gerçek öyküsünü, elimden geldiğince tarihi bilgiler ışığında ve doğru biçimde anlatmaya çalıştım. Umarım edebiyat tutkunları, Etrüsklerin Anadolu’dan İtalya’ya yaptıkları göçün destansı öyküsünü okumaktan mutlu olurlar.’ dedi.

Nadir Doğan kimdir?

1967 Ankara doğumlu olan Yazar, 1989 yılında Uludağ Üniversitesi İİBF-Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 1993 yılında kameraman olarak girdiği TRT’de uzun yıllar televizyon ve haber programlarında, ‘Son Göç’, ‘Düş Sarayları’, ‘Tarihin Işığında Türk Sineması’, ‘Koleksiyonlar’, ‘Mavi Tutku’ gibi önemli belgesellerde kameraman ve görüntü yönetmeni olarak çalıştı. Meslekteki son 10 yılını Haber Dairesi’nde geçirdikten sonra 2015 yılında yazdığı filim senaryosuyla, Kültür Bakanlığı Senaryo Yazım Desteği almaya hak kazandı. Bu gelişmenin ardından TRT İç Yapımlar Koordinatörlüğünde ‘Yapımcı-Kameraman’ olarak meslek hayatını sürdüren ve filim senaryolarıyla romanlar yazmaya, belgesel projeleri hazırlamaya devam eden Yazar, TRT’deki görevinden 2018 yılında emekliye ayrılmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP