DOLAR 32,5180 -0.1%
EURO 35,0009 0.28%
ALTIN 2.420,80-0,08
BITCOIN 2102825-3,23%
İzmir
24°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
O Ses Türkiye’de Karşıyaka Rüzgarı!

O Ses Türkiye’de Karşıyaka Rüzgarı!

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:42
O Ses Türkiye’de Karşıyaka Rüzgarı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

O Ses Türkiye’de Karşıyaka Rüzgarı!

İsmail Hakkı Yılmaz ekranların sevilen şarkı yarışması “O Ses Türkiye’de” Karşıyaka’yı temsil ediyor. İsmail Hakkı Yılmaz; çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği Artvin’den üniversite için İzmir’e geldikten sonra Karşıyaka’ya yerleşti. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Halk Dansları bölümündeki eğitimini sürdürüyor. Daha önce Karşıyaka Belediyesi’nin halk dansları topluluğunda da görev alan Yılmaz, ekibin bir parçasıyken Türkiye ikinciliği de yaşadı.

Kendi yazdığı ve bestelediği şarkıları milyonlara duyurma idealinde olan genç müzisyen şu anda da çalışmalarına devam ettiğini belirterek şunları kaydetti: “Müzikle Artvin’deki öğretmenlerimin yönlendirmesiyle tanıştım. Müzik kulağımın olduğunu ve bunun geliştirilmesi gerektiğini söylediler. Bu vesileyle başladığım müzik hayatımda çeşitli gruplarda enstrumanistlik yaptım, sonra solist olmayı tercih ederek gitarist ve vokal olarak sahneye çıktım. Şu anda da Kafi adında bir pop-rock grubumuz ve devam etmekte olan projelerimiz var.”

AĞABEYİNİN DİLEĞİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Yılmaz, kaybettiği ağabeyinin onu O Ses Türkiye’de görmek istediğini, bu nedenle onun dileğini yerine getirmek için katıldığını belirtti. Programda Karşıyaka’yı temsil etmekten büyük mutluluk duyduğunu da dile getiren Yılmaz, “6 yıl kadar önce rahmetli ağabeyim ile birlikte Rising Star şarkı yarışmasına katılmıştık. Ağabeyim beni O Ses Türkiye programında görmeyi çok istiyordu, böyle bir dileği vardı. Bir gece otururken bir anda başvuru yaptım ve kendimi orada buldum, bir anlamda onun dileğini gerçekleştirmek istedim sanırım. O yüzden bu fikir ağabeyim sayesinde oluştu diyebilirim. Programda Karşıyaka’yı temsil ettiğim için çok mutluyum, bu benim için onur verici bir şey. Sadece programda değil Türkiye’nin bin yerinde Karşıyaka’yı temsil etmek çok güzel ve özel bir durum. Çünkü Karşıyaka Cumhuriyet’in ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti. Bu yüzden ayrıca seviyorum; her zaman Karşıyaka, her zaman 35.5 ve her zaman Kaf Sin Kaf diyorum” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEY KARŞIYAKA İÇİN”

Karşıyaka’nın Türkiye’nin aydınlık yüzü olduğunu da vurgulayan Yılmaz, tüm Karşıyakalılar’dan kendisine destekte bulunmasını dileyerek şöyle konuştu: “Gelecek planlarım arasında kendi bestelerimi ve kendi aranjelerimi piyasaya sunmak var. Çünkü Kendim de söz yazıp beste yapabiliyorum, bununla ilgili de çalışmalarımı sürdürüyorum. Karşıyaka aydınlık insanların yaşadığı bir kent bunu daha önce de söylemiştim, bu yürüdüğüm yolda o aydınlık insanların benim yolumu da aydınlatmalarını diliyorum. Karşıyaka’yı temsil etmek için çabaladığım bu yolcukta bana destek olmalarını diliyorum, her şey Karşıyaka’mız için.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP