DOLAR 32,3687 0.02%
EURO 34,8002 0.01%
ALTIN 2.394,96-0,06
BITCOIN 19194252,50%
İzmir
21°

AZ BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Şehir Bahçeciliği İçin Litvanya’dan Geldiler!

Şehir Bahçeciliği İçin Litvanya’dan Geldiler!

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Şehir Bahçeciliği İçin Litvanya’dan Geldiler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehir Bahçeciliği İçin Litvanya’dan Geldiler!

AB Erasmus + projesi kapsamında İzmir, Ankara ve Litvanya’dan gelen öğrenciler eğitim ve gezi programları için Karşıyaka’da buluştu.

Litvanya ve Türkiye’de kırsalda ve kentlerde yaşayan gençler Ekolojik Denge Derneği’nin proje ortağı olduğu Erasmus + Eco Gardening projesi kapsamında Litvanya ve Ankara’dan gelen öğrenciler Karşıyaka’da ağırlandı.

Karşıyaka Belediyesi’nin lojistik destek verdiği projenin İzmir’deki eğitim ve gezi programlarında Karşıyaka Sancar Maruflu STK yerleşkesinde atölye çalışmaları yapıldı. Karşıyaka Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün tohum merkezi ve tarım alanları ziyaret edilerek Karşıyaka’da yapılan tarımsal faaliyetler ile ilgili öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı.

Proje kapsamında Litvanya ve Türkiye’deki tarımsal deneyimler harmanlanarak şehir bahçeciliği ile ilgili rehber kitapçık hazırlanmaya başlandı. Rehber kitapçık proje süresi içerisinde proje ortaklarının sosyal medya araçları ve internet sayfalarından halka açık olarak yayınlanacağı bildirildi.

Ekolojik Denge Derneği’nin proje yürütücüsü olduğu Yaşasın Gediz Temiz Su Temiz Gıda projesi ile ilgili dijital su ölçüm cihazları ve tarım istasyonlarının tanıtımı yapılarak, iklim krizine karşı tarımsal faaliyetlerin nasıl yürütülmesi gerektiği hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu. Verimli geçen eğitim ve gezi programlarının ardından öğrenciler ülkelerine uğurlandı. Eğitim programlarının ikinci kısmı eylül ayında Litvanya’da gerçekleştirilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP