DOLAR 32,3712 0.15%
EURO 34,9660 -0.33%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 2266673-0,25%
İzmir
18°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Şeytan Mehmet’in Gezgin Oğlu; “Yaşanacak Tek Yer Karşıyaka!”

Şeytan Mehmet’in Gezgin Oğlu; “Yaşanacak Tek Yer Karşıyaka!”

ABONE OL
Haziran 8, 2022 13:06
Şeytan Mehmet’in Gezgin Oğlu; “Yaşanacak Tek Yer Karşıyaka!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şeytan Mehmet’in Gezgin Oğlu; “Yaşanacak Tek Yer Karşıyaka!”

Karşıyaka Spor Kulübü’nün formasını uzun yıllar sırtında taşıyan, daha sonra futbolcu menajerliğine başlayan “Mehmet Öztürk’ün Namı-Diğer Şeytan Mehmet’in” oğlu, Karşıyakalı gezgin Mert Öztürk, 58 ülke bine yakın şehir gezdi, Karşıyaka’yı ise şöyle tanımladı…

Karşıyakalı Mert Öztürk, ilk olarak eğitim amaçlı gerçekleştirdiği yurtdışı gezilerini seyahat tutkusuna çevirdi. Üniversiteden sonra yüksek lisans eğitimi için İsrail’e giden Öztürk, eğitiminin ardından 58 ülke ve bine yakın şehri gezme fırsat buldu. Tam bir seyahat tutkunu olan Öztürk, o kadar farklı ülke ve şehir gezse de yaşanacak tek yerin Karşıyaka olduğunu belirtti.

Okuduğu bölümden mezun olduktan sonra eğitimine yurt dışında devam etme fikrinin oluştuğunu belirten 29 yaşındaki Mert Öztürk, seyahat serüveninin böyle başladığını vurgulayarak şunları kaydetti: “Bu yaklaşık 8-9 yıllık bir süreç. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde burslu olarak Uluslararası İlişkiler bölümünde okudum. Bölümün bitimine yakın yurt dışında yararlanabileceğim bir burs araştırıyordum. Bir yandan gezmek bir yandan da eğitimime devam etmek istemiştim. Araştırmalarım sonucunda benim için en uygun olanın Belçika’da Jean-Monnet bursu vardı; bu burs Avrupa Birliği tarafından sağlanıyordu ve karşılıksız hibe veriyorlardı. Başvurduğum ilk yer İsrail oldu çünkü İsrail diplomasi ve uluslararası ilişkiler alanında son derece iyi. Serüvenim böyle başladı, ilk önce İsrail’e gittim. Türkiye’den sonra İsrail benim için sert bir geçiş oldu.”

TEK BAŞINA GEZMENİN HAZZINI TATTIM”
İsrail’den Belçika’ya geçen Öztürk, oradayken sırt çantası ile Avrupa turuna başladığını bildirerek şu ifadeleri kullandı: “İsrail’deyken bölgeyi gezme şansım oldu, gezmenin verdiği hazzı yaşamaya başladım. 3-4 ay kadar İsrail’de kaldıktan sonra Türkiye’ye döndüm ve döner dönmez başka bir burs araştırmaya başladım. Bu sefer Jean-Monnet bursunu kazandım ve Belçika’ya geçtim, orada da çatışma çözümlemeleri üzerine bir bölüm okudum. Bana verilen hibe ile bütün Avrupa’yı gezme fırsatı buldum. Sırt çantamla Avrupa’daki bütün ülkeleri tek tek gezdim. 35 kadar ülkeye gitme fırsatım oldu, tek başıma gezmenin tadına vardım.”

TEK YÖNE BİR BİLET: SRİ LANKA
Kendini finanse etmek için İngilizce Öğretmenliği sertifikası aldığını belirten Öztürk, tam zamanlı seyahat etme fikrinin tek yöne aldığı bir biletle oluştuğunu söyledi. Öztürk, gezip gördüğü yerleri YouTube kanalı üzerinden takipçileriyle paylaştığını dile getirerek, “Yüksek lisans eğitiminin ardından cebimde artan bir parayla geri döndüm ve birkaç işte çalıştım. Bir gün kendi kendime bir karar verdim ve ‘Ben sadece gezeceğim’ dedim. Ama yanında beni finanse edebilecek bir şeyler de yapmam gerekiyordu, bütün dünyada geçerli olacak bir İngilizce Öğretmenliği sertifikası aldım. Tek yön uçak biletlerine baktım, o gün için en ucuz bilet Sri Lanka biletiydi, atladım gittim. O gün ben bir yola çıktım ve 2017 yılının o gününden beri tam zamanlı seyahat ediyorum. Son iki yıldır da Youtube kanalıma içerik üretiyorum, gezilerimi paylaşıyorum. Şu ana kadar 58 ülke gezdim; tüm gezilerimi, deneyimlerimi, yaşadıklarımı kanalım üzerinden paylaşıyorum. Çeşitli nedenlerle gezme fırsatı bulamayan insanlarla gittiğim yerlerin güzelliklerini paylaşmak beni inanılmaz mutlu ediyor. Benim için de anılarımı depolayacağım bir alan yaratıyor, eski videolarıma dönüp baktığımda keyif alıyorum” şeklinde konuştu.

HİNDİSTAN’DA MAHSUR KALDIM
Covid-19 salgını patlak verdiğinde de yurt dışında olduğunu, bu nedenle hiçbir bilmediği bir ülkede 6 ay yaşamak zorunda kaldığını aktaran Öztürk, yaşadıklarını şöyle anlattı: “2020 yılında salgın nedeniyle Hindistan’da mahsur kaldım, 8 ay orada yaşadım. Youtube kanalı açma fikri de o dönemde ortaya çıktı. İki aylığına gittiğim ülkede mahsur kalmıştım benim için kolay olmadı ki zaten Hindistan da hiç kolay bir ülke değil. Aslında sınırlar kapanmadan önce ülkeden çıkma fırsatım vardı ama çıkmadım, böyle bir karar aldım. Hemen ardından iki hafta boyunca çok mutsuz oldum ama alıştıktan sonra çok güzel zaman geçirdim. Oradaki lokallerle tanışınca, esnafla kaynaşınca iyi ki böyle bir karar vermişim diye düşündüm. Mahsur kaldığım süreçte Hintliler ile birlikte kumda futbol oynuyorduk. Koyu bir Karşıyakalıyım, gittiğim ülkelere mutlaka Karşıyaka forması da götürürüm. Futbol oynadığımız zamanlarda da daima Karşıyaka formamı giyerdim. Yine Hintlilerle futbol oynadığımız bir gündü, ertesi gün de Karşıyaka’nın önemli bir maçı vardı. Hintlilere Kaf Kaf çektirmiştim, o anları da video ile kaydettim.”

YENİ ROTA OLUŞTURULUYOR…
Yeni rotasında Güney doğu Asya ve Yeni Zelanda olduğunu belirten Öztürk yaptığı işten çok keyif aldığını belirterek, “En son Fas’taydım, üç ay boyunca orada kaldım ve daha yeni ülkeye döndüm. 6 ay sonra Yeni Zelanda’ya gideceğim ama bu 6 aylık süreçte de Güney Doğu Asya’ya gitmeyi planlıyorum; oradan Yeni Zelanda’ya geçeceğim ondan sonrasını yol belirleyecek. 8 yıl oldu ama he yolculuğumda yeni başlıyormuşum gibi hissediyorum, hiç yorulmadım; çok keyif alıyorum. Youtube’a içerik üretmek benim şu an tam zamanlı işim ve bunu yaparken gerçekten çok yoruluyorum. Ama bu yorgunluk bana hiçbir zaman yorgunluk gibi gelmiyor çünkü yaptığım işten keyif alıyorum” dedi.

“KARŞIYAKA GİBİSİ YOK!”
Gezmeyi çok sevdiğini bir kez daha dile getiren Öztürk, dünyayı dolaşmasına rağmen yaşanacak tek yerin Karşıyaka olduğunu belirterek, “Bu kadar ülke ve şehir gezdikten sonra Karşıyaka’ya olan bakış açım çok değişti. Burada yaşıyorken Karşıyaka’ya sadece Karşıyaka olarak bakıyordum, sonuçta doğup büyüdüğüm yer. Donanmacı Mahallesi’nde büyüdüm, bütün çocukluğum orada geçti. Karşıyaka Spor Kulübü futbol alt yapısında da çok uzun süre oynadım. Ne zaman ki dışarı çıktım, farklı ülke ve şehirlerde yaşamaya başladım işte o zaman kıyaslama duygusu baş gösterdi. Her zaman kendim dedim ki ne kadar gezersem gezeyim, yaşadığım yer Karşıyaka olacak. 58 ülke, bine yakın şehir gezdim ama hepsinin ardında Karşıyaka var; her zaman elbet Karşıyaka’ya döneceğim” ifadelerini kullandı.

İzlem Arıgümüş

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP