DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2052153-1,84%
İzmir
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Taziye Evi ve Kütüphane Binası Yükseliyor!

Taziye Evi ve Kütüphane Binası Yükseliyor!

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Taziye Evi ve Kütüphane Binası Yükseliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Taziye Evi ve Kütüphane Binası Yükseliyor!
Tugay, “Fiziki yatırımlarımızla, Karşıyaka’mızın çehresini değiştiriyor, yaşama değer katıyoruz”
Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımına başlanan taziye evi ve kütüphane binasının tamamlanması için çalışmalar süratle devam ediyor. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde bulunan merkezin zeminin üstünde yer alan katı için çalışmalar başladı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Kentimize değer katan, doğaya ve çevreye duyarlı fiziki yatırımlarımızla, Karşıyaka’mızın çehresini değiştiriyoruz. Yurttaşlarımız için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Sosyal belediyecilik ilkesi ile çalışmalarına yön veren Karşıyaka Belediyesi, kentlileri yeni bir tesis ile buluşturmak için çalışmalarına süratle devam ediyor. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde bir süre önce yapımına başlanan taziye evi ve kütüphane olarak hizmet verecek binanın 2. katı için çalışmalar hızla ilerliyor. Vatandaşlar için büyük bir ihtiyaca yanıt verecek olan merkezin ilk katı izolasyon ve yalıtım çalışmalarının ardından hızla tamamlanmıştı.
Merkezin ikinci katı için de kolları sıvayan Karşıyaka Belediyesi ekipleri, döşeme kalıbı çalışmalarını gerçekleştiriyor. Katın kaba inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından sıva, boya ve benzeri olmak üzere ince işçilik işlemlerine geçilecek. Merkezin içinde kullanılacak malzemelerin seçimi ve tedariği yapılacak.
ÖĞÜN BAŞINA 300 KİŞİYE YEMEK
Zemin üstü bir kat şeklinde tasarlanan binanın zemin katında, yaklaşık 785 metrekare alana sahip bir taziye evi oluşturulacak. Bu bölümde öğün başına 300 kişiye yemek çıkartabilecek kapasiteli, tam donanımlı ve soğuk hava deposu olan bir mutfak; en az 140 kişi kapasiteli yemek salonu, çalışma ofisleri ve tuvaletler yer alacak. Ayrıca 51 metrekare alana sahip bir iç avlu da bulunacak. Vefat eden vatandaşların ailelerinin taziye ziyaretlerini kabul edebileceği bir mekan olarak tasarlanan bina, aynı zamanda bir aşevi olarak da hizmet verecek.
ENGELSİZ HİZMET
Binanın birinci katında ise 250 kişi kapasiteli bir kütüphane olacak. Kütüphanede çocuk bölümü, vatandaşların internette araştırma yapmalarını sağlayacak bilgisayar kullanım alanı, halk kütüphanesi, toplantı-grup çalışma salonu, film-seminer salonu ve tuvalet yer alacak. Bina; engelli asansörü, engelli tuvaletleri ve görme engelliler için kılavuz taşları ile engelli vatandaşların rahatça hizmet almalarını sağlayacak şekilde düzenlenecek. Dış cephe mantolaması ısıtma-soğutma sistemleri çevre ve ısı kayıplarının minimuma indirilmesi göz önüne alınarak tasarlanırken, binanın 900 metrekare yeşil alana sahip bir bahçesi de olacak.
Vatandaşların yaşamını her alanda kolaylaştırmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Zübeyde Hanım Mahalle’mizde yapımına devam ettiğimiz taziye evi ve kütüphane binası büyük bir ihtiyaca yanıt verecek. Vatandaşlarımızın ücretsiz olarak yararlanabileceği bu bina ile kentimiz yeni bir taziye evi, aşevi ve kütüphane ile buluşmuş olacak. Kentimize değer katan, doğaya ve çevreye duyarlı fiziki yatırımlarımızla, Karşıyaka’mızın çehresini değiştiriyor, yaşama değer katıyoruz. Yurttaşlarımızın konforu, huzuru ve mutluluğu için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP