DOLAR 32,3328 0.15%
EURO 35,1912 0%
ALTIN 2.241,54-0,08
BITCOIN 2098380-5,03%
İzmir
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Temiz Su Temiz Gıda Projesi İçin El Ele!..

Temiz Su Temiz Gıda Projesi İçin El Ele!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:29
Temiz Su Temiz Gıda Projesi İçin El Ele!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Temiz Su Temiz Gıda Projesi İçin El Ele!..

İzmir Ekolojik Denge Derneği’nin Yaşasın Gediz “Temiz Su Temiz Gıda” projesi Çiğli Belediyesi’nin desteğiyle start alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile yaptıkları görüşmede projelerine destek sözü alan İzmir Ekolojik Denge Derneği Başkanı Tolga Çalışkanelli’nin konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle;

“İzmir Ekolojik Denge Derneği olarak küresel iklim krizine karşı projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda dernek olarak uzun süreli araştırma ve çaba sonucu hazırladığımız “Yaşasın Gediz, Temiz Su Temiz Gıda” projesi Çiğli Belediyesi’nin desteği ile nihayet hayata geçiyor. Çiğli Belediyesi ile iş birliği içerisinde yürüteceğimiz projeye ayrıca dijital tarım alanındaki öncü kimliği ile Vodafone Business teknoloji sağlayıcısı olarak yer alacak.

Gerçekleşecek projenin ilk ayağında Gediz nehrinin Çiğli bölgesindeki kısmında analiz istasyonları kurulacak. Uzaktan takip sistemi ile suyun analizi yapılıp anlık dijital veri olarak toplanacak, arşivlenecek ve canlı olarak izlenebilecek. Su ile toprağın ve bölgedeki bitkilerin durumu da takip edilebilecek. Bu sayede Çiğli’de Gediz nehrinden beslenen tarım alanları için önemli bir adım atılmış olacak.

Çiğli’den başlayarak Türkiye’ye örnek olacak bir proje gerçekleştiriyoruz. İlerleyen süreçte 400km’lik Gediz nehrinin tamamında uzaktan takip sistemini kurmayı planlıyoruz. Bu sayede kirliliğe lokal olarak müdahale edilebilmesi için gerekli verilere ulaşacağız.

Türkiye’nin en önemli havzalarından biri olan ve Ege Bölgesi’nin tarımına en büyük katkıyı sağlayan Gediz Havzası’nın yok olmaması adına büyük bir adım atıyoruz. Projemizin hayata geçmesiyle birlikte çiftçiye, milli ekonomiye ve küresel iklim krizine karşı geleceğe yatırım yapmış olacağız.”

Projeye desteğinden ötürü Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye teşekkür eden Tolga Çalışkanelli; “İzmir Ekolojik Denge Derneği, kar amacı gütmeyen bir çevre örgütüdür, çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak öncelikli amacımız, Temiz su, temiz gıda” projemiz Gediz’le sınırlı kalmayacak, projemize destek sağlayacak tüm kurum ve kuruluşlarla çevresel sorunlara çözüm üretmeye hazırız” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP