DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047350-2,33%
İzmir
20°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Emeklilerin Hesap Günü 31 Mart!

Emeklilerin Hesap Günü 31 Mart!

Geçim savaşı veren vatandaş elindeki tek “sihirli değneği” ni seçim sandıklarında kullanmaya hazırlanıyor... 

ABONE OL
Mart 15, 2024 18:40
Emeklilerin Hesap Günü 31 Mart!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçim mi, geçim mi? Derken “Hoş geldin On bir ayın sultanı  Ramazan-ı Şerif..” demeye başladık…

Evet, 5 gün önce, 11 Mart’ta, On bir ayın Sultan’ını camilerimize asılan ışıklı mahyalarla böyle karşıladık… Hayırlısı ile önümüzdeki Nisan ayının 9’unda da meşhur tekerlemedeki gibi “Recep, Şaban, Ramazan, hoppala geldi Bayram” diyeceğiz…

Malum, “Oruç ve sabır ayı” olarak bilinir Ramazan-ı Şerif. İnşallah bütün dualarımız kabul olur…

Ramazan coşkusu başkadır. Onun  ölçüsü de, “iftar ve sahur sofralarında” yaşanır…

* * *

Peki, geçmiş Ramazanlardaki gibi vatandaşın iftar ve sahur sofraları nasıl açılıyor, ağızlar nasıl kapanıyor ? İşte bütün mesele bu; olmak veya olmamak!

Elhamdülillah, Müslümanız. Tanrıya şükürler olsun diyoruz…

Çarşı- pazarda filesi boş gezenler, iftar sahur sofralarını nasıl kurulduğunu onlar biliyor… Çünkü, o sofralar % 200 zamlı kurulabiliyor! Bir yanda Saray Sofraları, diğer tarafta vatandaşın zamlı sofraları.

Emekli diyor ki; Hesap günü 31 Mart…

Kısacası “16 milyon emekli + ailesi” sandığı bekliyor!

İşte bu da resmin diğer yüzü. Her şeyin hayırlısı olsun…

Ha sahi! Ülkemizin dört bir yanını istila eden sığınmacılara ne dersiniz? Sadece İstanbul’ da 293 bin 617 yabancı ise oy kullanacakmış. Varın seçim listelerinde yazılıp, yazılamayanları, adresi bulunamayanları bir düşünün!

* * *

Geçim savaşı veren vatandaş elindeki tek “sihirli değneği” ni 16 gün sonra seçim sandıklarında kullanmaya hazırlanıyor.  İktidar kanadının Belediye Başkan adayları, muhalefet adaylarının adeta önünü kesip vatandaşın sofralarında, yalan- yanlış rakam ve ithamlarla! oy avcılığı yapıyor.  İstanbul’ da başarılı Başkan Ekrem İmamoğlu’na karşı AKP adayı Murat Kurum’un uyur- gezer vaziyette yaptığı gaflar, birbirini tutmayan matematiksel yanlışlar ise Ramazan nükteleri olarak siyaset tarihimize geçecek nitelikte!

Bakın sosyal medyada gezen, dolayısı ile benim de gözümden kaçmayan bir kaçını sizlerle paylaşmak istiyorum:

* “Seçim geldiğinde vatandaşın elini sıkmak  için halini hatırını sormak için sıraya giren siyasiler  seçimden sonra  makamlarına  oturup  kasılmayı vatandaşa tepeden bakmayı  bıraksınlar. İster Cumhurbaşkanı, ister  milletvekili, ister  Belediye Başkanı olun  bu milletin oyları  ile oraya oturdunuz.  Bunun için  vatandaşı horlamak  haddiniz de yok, yetkiniz de yok.”  F.K

*“Eskilerden köylü atasözüymüş; Öküzler ekim zamanı, eşekler çekim zamanı, insanlar seçim zamanı değerli olurmuş.”  B. Ö

*”77 Bin lira emekli maaşı  alacak vekillere yaklaşık  110 bin Tl.  maaş alacak tüm vekillere 7500 TL maaş alan bir emekli olarak  hakkım haram olsun. “

Benim ekleyeceğim söz de şu; kimin oruç tuttuğu , kimin içki içtiği, kimin ne yediği kimseyi ilgilendirmez. Ama vergilerimizi;  kimin çalıp, milletin hakkını  kimin yediği herkesi ilgilendirir!

* * *

Değerli okurlarım, Geçtiğimiz hafta Mardin Midyat’ta Öcal Uluç abimizin merhum kardeşi gazeteci-yazar Hıncal Uluç adına kitaplığı törenle açıldı. Mardin Midyat Belediye İlçe Başkanı Veysi Şahin, Ulucami mahallesinde evlendirme dairesi olarak bir süre kullanılan  tarihi binayı merhum gazeteci-yazar Hıncal Uluç’un adını yaşatmak için kütüphane ve etüt merkezini kurduklarını ifade etti.

Şahin, göreve geldiği günden beri gençlere ve çocuklara yönelik projelere imza attıklarını belirtip “ Midyat artık kütüphaneler şehri olmuştur.”

Uluç ailesi adına  Hıncal Uluç’un ağabeyi Öcal Uluç’ ta törende konuşarak büyük onur ve guru duyduklarını  belirterek Hıncal’ın kitaplarını ve daktilosunu  kütüphaneye bağışladıklarını söyledi Uluç, babaları Fuat Uluç’un  13. Dönem Mardin Milletvekilliği yaptığını da sözlerine ekledi.

9 Eylül Gazetesi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP