DOLAR 32,3509 0.29%
EURO 35,1228 -0.06%
ALTIN 2.309,791,44
BITCOIN 22946583,71%
İzmir
19°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Yüce Atatürk Ruhun Şad Olsun!..

Yüce Atatürk Ruhun Şad Olsun!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:27
Yüce Atatürk Ruhun Şad Olsun!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüce Atatürk Ruhun Şad Olsun!..

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yılında Karşıyaka’da törenle anıldı. Hükümet Konağı önündeki törene; Karşıyaka kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay; Dernek, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Karşıyaka halkı katıldı…
Tören, çelenklerin sunumu ile başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti; saat 09.05’te çalan siren sesleriyle sona erdi.

AATA’DAN ANA’YA SAYGI KOŞUSU
Karşıyaka ile özdeşleşen “Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu” bu yıl pandemi sebebiyle sembolik olarak gerçekleştirildi. Koşuya 8 sporcu katıldı. Anayasa Meydanı’ndan başlayan koşu, Zübeyde Hanım Kabri’nde sona erdi. Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ve meclis üyeleri sporcuları karşıladı. Katılımcılar “Zübeyde Annenin” mezarına karanfil bıraktı. Kabirdeki törende konuşan Tugay şunları kaydetti: “Bu sabah, tarihe yön vermiş büyük bir devrimciyi 82 yıllık bir hasretle, asla tükenmeyecek sevgi, saygı ve minnetle selamladık. Biz varlığımızı Cumhuriyetimize, Cumhuriyetimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze ve O’nun açtığı özgürlük ve bağımsızlık bayrağının altında toplanan büyük atalarımıza borçluyuz. Kurtuluşumuzun Başkomutanı, kuruluşumuzun mimarı ve ilk Cumhurbaşkanı, aydınlanma yürüyüşümüzün başöğretmeni; hiç kuşkusuz ki vefamızda, bilincimizde ve geleceğe dair sonsuz umutlarımızda yaşıyor ve yaşayacak. Biz Karşıyaka’yız ve Karşıyakalılar olarak; çağdaş, laik ve demokratik değerlere olan bağlılığımızla, bu kararlılığın en güzel örneğiyiz. O yüzden biz göğsümüzü gere gere söyleriz: “Karşıyaka Atatürk’tür ve hep öyle kalacaktır!” Küresel salgın nedeniyle, bu yıl kısıtlı koşullar yaşıyoruz. Ama bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün aziz hatırası için koşacak her birey, tüm Karşıyakalıları temsil etmektedir. “Ata’dan Ana’ya Koşusu” büyük hatıralara ve değerlere sahip olduğumuzun göstergesi, Zübeyde Annemizin ve Atatürk’ün çocukları olduğumuzun coşkulu kanıtıdır. Anlamı ve önemi çok büyük olan etkinliğimize katılan herkesi yürekten kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü en içten duygularla anarken, bir kez daha söz veriyoruz: Ruhun şad olsun, rahat uyu Büyük Atatürk. Emanet ettiğin Cumhuriyet ateşi, Karşıyaka’da gürül gürül yanıyor ve yanacak. Kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla genciyle Karşıyaka; hayatın her alanında “Atatürk’ün Karşıyaka’sı” olarak geleceğe koşacak. Koşullar ne olursa olsun, bu bizim gerçeğimiz; düne, bugüne ve yarınlara sözümüzdür.

TÖRENDE MİNİK SÜRPRİZ
Okulundaki törenin iptal olduğunu öğrenen Kaklıç İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencisi Şebnem Kılınç, hazırladığı şiirini okumak için tören alanına geldi. Küçük kızın bu davranışı ve okuduğu Mustafa Kemal’i Düşünüyorum şiiri alandakilere duygusal anlar yaşattı.

ATATÜRK’E VEDA SERGİSİ
Program kabirdeki anma töreninin ardından, Latife Hanım Köşkü’nde düzenlenen Atatürk’e Veda Sergisi ile devam etti. 1881 Derneği Başkanı Borga Sezer; Tugay, Koç ve Serter’e dernek olarak hazırladıkları ‘Canım Atatürk’ kitapçığından takdim etti. Program sergi alanında son buldu. 10 Kasım Anma programı saat 16.00’da belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlanacak olan program ile devam edecek. Haluk Işık’ın yönlendireceği, Büyük önderin yaşamının, devrimlerinin konuşulacağı programa; Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık konuk olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP