DOLAR 32,5907 0.33%
EURO 34,8148 0.16%
ALTIN 2.507,390,94
BITCOIN 20967161,91%
İzmir
16°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Cemal Aşkın KARSAV’ın Genel Sanat Yönetmeni Oldu!

Cemal Aşkın KARSAV’ın Genel Sanat Yönetmeni Oldu!

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Cemal Aşkın KARSAV’ın Genel Sanat Yönetmeni Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cemal Aşkın KARSAV’ın Genel Sanat Yönetmeni Oldu!

Sanat yaşamına KARSAV’da adım atan senarist, yönetmen ve oyuncu Cemal Aşkın, Karşıyaka Kültür Sanat Vakfı (KARSAV’ın) yeni “Genel Sanat Yönetmeni” oldu…
Cemal Aşkın, birkaç kısa filmde oynadıktan sonra kendi kısa filmlerini yazıp yönetti.
Birçok kısa filmde oynadı; “Kurşun Yarası, Büyük Yalan, Kırık Kanatlar, Bitmeyen Şarkı, Kalbim Ege’de Kaldı, Aşk Zamanı, Kaderimin Yazıldığı Gün, Yüzyıllık Mühür Çanakkale, Kanatsız Kuşlar” dizilerinde, “Soma 301, Körfez ve Sıfırbir” sinema filmlerinde rol alan Alpçetin, bu aralar Ödemiş yöresinde çekilen yeni bir filmin yönetmenliğini yapıyor…

KARSAV’ın çiçeği burnunda “Genel Sanat Yönetmeni” Cemal Aşkın kendisini şu şekilde anlatıyor:

1968 yılı İzmir Karşıyaka doğumluyum.

1992 yılında Özel Erden Ener Tiyatrosunda eğitimimi aldım. Erden Ener tiyatrosunda Iraz Bacı, Sabahat, Kiracı, Onu seviyorum, Sabahat, Pollyanna, Pamuk prenses ve yedi cüceler oyunlarını oynarken kendi yazdığım Altın Çocuk çocuk oyununu sahneleme imkanı buldum.

1996 yılında Kurucularında olduğum Tiyatro Tiyatro Oyuncuları ile oyunculuk hayatıma devam ettim. Otogargara, Kanlı Nigar, Deliler oyunlarının yanı sıra yazdığım Arapsaçı ve birçok çocuk oyununu sahneledik. (İbiş ile Palyaço Korsana Karşı, Sihirli sopa, Çocukların çalınan düşleri, suskun prenses) Bu arada değişik okullarda tiyatro yönetmenliği yaptım. Birçok tiyatro oyunu yönettim. (Kanlı Nigar, Lüküs Hayat, Otogargara, Gırgıriye, Yedi Kocalı Hürmüz bunlardan sadece bir kaçı)

KARSAV ile oyunculuk ve tiyatro eğitimleri vermeye başladım. Ayrıca KARSAV bünyesinde birçok oyunda görev aldım.

Türkiye Eğitim gönüllüleri Vakfı, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, İşitme engelliler derneği gibi birkaç STK ile birlikte çok sayıda proje gerçekleştirdim. Arkadaşlarım ile birlikte sosyal engelli çocuklara sanat eğitimi vermeyi hedefleyen Atölye Deneme Sanat Derneğini kuruluşunda yer aldım. İşitme engelliler ile tiyatro oyunları hazırladım.

ASİTEM (Anadolu sinema ve televizyoncular meslek birliği) üyeliğim devam etmektedir.

Ayrıca Kültür Bakanlığı Sinema genel müdürlüğü seçici kurulda görev aldım.

Kısa bir süre Hasan Yaman tiyatrosunda Aşk grevi adlı oyunla sahneye çıktım. Hemen ardından 2013 yılında Tiyatro Viya’da oyunculuk yapamaya devam ettim. Tulumbacılar, Sen ben biz birde eşek, Fareler ve insanlar, Aslan ile fare oyunlarıyla sahne aldım. Tiyatro Melodram ile anaların gözyaşları, duyun sesimizi oyunlarını oynadım.

Ayrıca AB projesi kapsamında Keyifli bir Pazar günü adlı forum tiyatrosuyla Kolektif Bilinç derneğinde görev aldım.

Didim Halk tiyatrosunda Bizimle oynar mısın?, Sokakta bir gün, Bunları abartmaya gerenk yok, Vaaay kimler gelmiş oyunlarında görev aldım.

2016 Temmuz itibariyle Tiyatro Kaleminde oyuncu olarak yer almaya başladım. Kıpti kumpanya ve Şarkıcı oyunlarında oynadım.

Sinema ile tanışmam kısa filmlerle oldu. Birkaç kısa filmde oynadıktan sonra kendi kısa filmlerimi yazıp yönettim. (Aksak Hayat, Üç kadın) Senaryosunu başka yazarların yaptığı kısa film çekimlerimde oldu. (Tablo yapmak)

Birçok kısa filmde oynadım. Başlıcaları; “Avzem, Pamuk, Çat kapı, Balon, Hiç iki mayısta ölünür mü?”

Dizi sektöründe de 2002 yılı itibariyle birkaç projede yer aldım. Kurşun yarası, Büyük yalan, Kırık Kanatlar, Bitmeyen şarkı, Kalbim egede kaldı, Aşk zamanı, Kaderimin yazıldığı gün, Yüzyıllık Mühür Çanakkale, Kanatsız kuşlar rol aldığım diziler. En son oynadığım diziler;  KIRIK HAYATLAR “Selim” – ELKIZI “geveze Kazım” – ÜÇ KIZ KARDEŞ “Mehmet Kaptan”

Asi Rüzgar, Gece, Pagos kale gibi internet dizilerinde oynadım…

Oynadığım sinema filmleri ise; Soma 301, Körfez, Sıfırbir, Kuzenler firarda 1, kuzenler firarda 2, Lietli Cin Kabilesi, El Zebir, Gaddar, Büyücü.

Yönettiğim uzun metraj film “LİETLİ cin kabilesi’’

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP