Cenk Karslı; “Tesis Yöneticiliği!”
Seyirci olarak bir spor müsabakası için spor tesislerine gittiğinizde doğal olarak keyifli ve sorunsuz bir şekilde müsabakayı izlemek istersiniz, temiz ve düzenli bir tesis görmek istersiniz, desteklediğiniz takım da galip geldiyse sizden mutlusu olmaz. Peki bu tesislerin rutin bir günü nasıl geçiyor, antrenman günleri nasıl geçiyor, maç günü hazırlıkları nelerdir hiç düşündünüz mü?
İşini severek yapan, detaylara önem veren her yönetici gibi spor tesislerinin yöneticileri de optimal bir kaygı ve endişe içinde işlerini yürütürler. İyi bir yönetici asla Aşırı kaygı ile hareket edemez, baskı altında yüksek performans gösterebilme özelliğine, sorunlara çabuk çözüm bulma karakterine sahiptirler. Büyük ya da küçük fark etmeksizin her spor tesisin en genel sorunları elektrik ve su tesisatı, ısıtma – soğutma sistemleri , temizlik ve güvenliktir .Temel olarak bu ana başlıklar altında bahsettiğimiz konuların ise yüzlerce detayı bulunmaktadır. Haftalık çalışma programı dahilinde tekniker personelin, temizlik personelinin ve büro personelinin yapacağı işlerin çerçevesi ,görev tanımı, mesai saati, fazla mesaisi, izinli olduğu günler açıkça ifade edilir. Her gün aynı ciddiyet ve mesuliyet duygusu ile gerekli kontrollerin yapılması gerekmektedir. Sıcak su kazanının sağlıklı çalışması, jeneretörün rutin bakımı, yağmur oluklarının tıkanmamış olması , tuvaletlerde boşa akan suyun engellenmesi , bozuk musluk ve sifonların takibi, genel aydınlatma takibi gibi işler müsabaka günü dışında yapılan standart işlerdir. Bir de müsabaka ile ilgili çalışmalar vardır ki bunu da 3 ana başlıkta değerlendirebiliriz. Müsabaka öncesi, müsabaka esnası ve müsabaka sonrası…
Rakip takımın son ter antrenman saati, rakip takım sporcularının sahaya/salona gelişi, rakip takım taraftarının sahaya/salona girişi ve çıkışı, soyunma odalarının hazırlığı, hakem odalarının hazırlığı, takım otobüslerinin ve ambulansın duracağı yere kadar çok detaylı ve titiz bir hazırlık gerekir. Tesis çevre temizliği, tesisin iç temizliği , tuvalet ve genel alanların düzeni her zaman spor severlerin eleştirisine açık konulardır. Müsabaka başladığında tesisin özel aydınlatması, havalandırması, skorboardun çalışması, emniyet tedbirleri gibi konular daha önemli hale gelir . Müsabaka esnasında voleybol direğindeki anten kırılsa, futbol sahasındaki korner direği yerinden çıksa ya da kale ağı delinse, basketbol maçında çember-panya zarar görse gözler hemen size döner. Bu gibi durumlar için hem personel hem malzeme olarak hazırlıklı olmak gerekir.
Bir tesis yöneticisi gece yarısı evinde otururken bile fırtına çıktığında sorumlu olduğu tesisin çatısını düşünür, yağmur başladığında izolasyon ile ilgili kontrolleri düşünür. Kısacası tesis yöneticiliği dışardan göründüğü gibi kolay değildir. Çatıdaki antenden sığınağa , yangın tüpünden bayrak direğine kadar özen ister, özveri ister. İşini titizlikle yapan, özveri ile yapan , detaylara önem veren Tesis Yöneticilerine selam olsun
VEFAT
21 Aralık 2024ÖNE ÇIKAN HABERLER
21 Aralık 2024İZMİR
21 Aralık 2024GÜNDEM
21 Aralık 2024KAF SİN KAF
21 Aralık 2024KARŞIYAKA HABERLERİ
21 Aralık 2024KARŞIYAKA HABERLERİ
21 Aralık 2024