DOLAR 32,3274 0.23%
EURO 35,1585 0.07%
ALTIN 2.297,740,90
BITCOIN 22876000,46%
İzmir
22°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; “Beden Eğitimi Öğretmeni!”

Cenk Karslı; “Beden Eğitimi Öğretmeni!”

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Cenk Karslı; “Beden Eğitimi Öğretmeni!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; “Beden Eğitimi Öğretmeni!”

Okul bahçelerinin önünden geçerken görürsünüz onları, elinde düdük üstünde eşofman hep bir koşuşturma içinde hep bir yüksek sesle öğrencilere uyarılarda bulunma halindedirler. Sıcak ya da soğuk, güneşli ya da yağmurlu fark etmez, okulun salonu yoksa genelde bahçede olurlar ve onların ne yaptığı, ne yapmadığı rahatlıkla izlenir, performansları herkes tarafından gözlenir ve konuşulur.

Beden Eğitimi Öğretmeni, antrenördür; bir çok branşın kurallarını, antrenman ilkelerini, tarihini, önde gelen isimlerini bilmek zorundadır hatta bazı branşlarda sahaya takım çıkaracak ve yönetecek kadar uzmandır.

Beden Eğitimi Öğretmeni, psikologdur; dersten kovulanları bahçede sakinleştirmek, kavga edenleri barıştırmak, yeteneği yeterli olmayan öğrenciyi motive etmek, okul maçlarındaki öğrencileri hazırlamak hep O’nun görevidir.

Beden Eğitimi Öğretmeni, güvenliktir; devamlı bahçede olduğu için bir yandan dersini yapar bir yandan okula giren çıkanı kollar. Okulun çeşitli yerlerinden kaçmak isteyen öğrencileri takip eder, dışardan okula girmek isteyen kötü niyetli insanları sorgular. Korumak ve kollamak iç güdüsü ile hareket eder.

Beden Eğitimi Öğretmeni, sağlıkçıdır; teneffüs zamanında, ders saatlerinde ve okul maçlarında, bahçede, salonda ve sahalarda oluşan sakatlıklara, kazalara ilk müdahaleyi yapar. Öğrencinin eve gidince neler  yapması gerektiğini tembihler, gerekirse bir sağlık kuruluşuna kendi götürür.

Beden Eğitimi Öğretmeni, organizatördür; törenleri, kutlamaları, turnuvaları organize eder, otobüsü ayarlar, maddi işleri çözer, yemek yenecek yeri ayarlar, otellerle pazarlık yapar.

Beden Eğitimi Öğretmeni, fenomendir; öğrenciler tarafından en çok sevilen, en çok takip edilen ve örnek alınan öğretmen olduğu için giyimine, kuşamına, hareketlerine her zaman dikkat eder, sigara içmek gibi kötü alışkanlıkları varsa öğrencilerine göstermemeye çalışır.

Tabi bu saptamalarımız genellemeden ibaret. İletişim becerisi yüksek matematik öğretmenleri olduğu gibi, öğrenciye ve okuluna duyarlı tarih öğretmenleri olduğu gibi etliye sütlüye karışmayan beden eğitimi öğretmenleri de vardır mutlaka.

Öğretmenlik mesleğinin itibarını, önemini küçümseyen insanlar her zaman oldu çoğu da içten içe öğretmen olmak için yanıp tutuşan insanlardı ancak insanoğlu işte uzanamadığı ciğere mundar diyor. Başta Beden Eğitimi öğretmenleri olmak üzere eğitim camiasının bireylerine de önemli bir görev düşüyor. İşinizi o kadar iyi yapın ki dışarıdan bakan insanlar bunu ben de yaparım diyemesin, bunu yapmak için uzmanlık lazım desinler, siz kendi işinize saygı duymazsanız kimse size ve yaptığınız işe saygı duymaz. Eğitime ve eğitimciye gereken değerin verildiği bir ülke olmak dileğiyle…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP