DOLAR 32,5716 0.08%
EURO 34,9725 0.35%
ALTIN 2.424,910,08
BITCOIN 2095011-3,06%
İzmir
24°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ak Yakalı Kara Önlüklüler!

Ak Yakalı Kara Önlüklüler!

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:33
Ak Yakalı Kara Önlüklüler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Yakalı Kara Önlüklüler!

68 kuşağının havasını koklamış, siyasi ortamının suyunda yıkanmış 43 yıllık öğretmenlik yaşamının 13 yılını Hakkari ve İstanbul’un çeşitli okullarında öğretmenlik yaptıktan sonra 30 yılı aşkın bir süre de Almanya’da gurbetçi vatandaşların çocuklarının eğitim-öğretim sorunları ile uğraşırdı. Toplumsal ve sosyal gelişmelerden üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirken 12 Eylül darbesinde yurt dışı görevine son verildi.

Turan Akpınar, mücadelenin bireysel zorluklarını yenmenin yollarını deneyerek çeşitli işlerde çalıştı. Bunun için de bulunduğu bölgede haftalık çıkan gazetede yazarlık, idari sorumluluk aldı ve Alman makamlarınca çok sevdiği öğretmenliğine anadil öğretmeni olarak atındı. 2009 yılına kadar bu görevini yürütürken, Alman öğretmenler sendikası GEW üzerinden Alman öğretmenlerini Türkiye’yi tanıtma gezileri yaparak, okul ziyaretleri ile Alman öğretmenlerine Türk Eğitim sistemi ve kültürel değerleri tanıtma çalışmaları yaptı.

Hessen Bölgesi’nde Türkçe Anadil öğretmenlerinin kuruluşu olan TÖDER’in kuruluşunda ve yönetiminde yer aldı.Uzun meslek yaşamının başlangıcı olan ve kendisinin bilinç düzeyine büyük katkısı olan Çorum’da ilk öğretmenlik yıllarında başlayan anıları ve şiirleri zaman içinde kitap sayfalarına aktardı ve ‘Ak Yakalı, Kara Önlüklüler’ olarak yayınlandı.

Gençlik dönemi ile toplumsal olayların yoğunluğu içinde başta tam bağımsız Türkiye, insanca yaşama onuru, fikrinde hür insan yetiştirme çabalarından sonra emekli olan Turan Akpınar, yaşadıklarından bir tutamı okuyucuya sunmak ve geçmişe ışık tutarak, geleceği kurarken dersler çıkarma ilkesini hiçbir zaman unutmadı. Bu şiir ve anılar kitabı Turan Akpınar’ın ilk çalışması olup, ardından roman türünde yazmaları devam edecek.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP