DOLAR 32,5620 0.04%
EURO 35,0560 0.53%
ALTIN 2.428,360,23
BITCOIN 2091474-3,89%
İzmir
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Atakan Karakaplan; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

Atakan Karakaplan; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

ABONE OL
Haziran 13, 2022 16:43
Atakan Karakaplan; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atakan Karakaplan; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!

“Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri” köşesinin konuğu; Karşıyaka’da basketbol denildiğinde akla gelen ilk isim, hocaların hocası olarak bilinen Atakan Karakaplan… Sporculuk ve antrenörlük kariyerinde Karşıyaka’yı başarıdan başarıya taşıyan Karakaplan önemli açıklamalarda bulundu.

1945 yılında Karşıyaka’da dünyaya gelen Atakan Karakaplan Karşıyaka’dan milli takıma uzanan başarılı sporculuk kariyeri hakkında şu bilgileri verdi: “Sporculuğa 1960 yılında 15 yaşındayken Karşıyaka genç takımında başladım. İzmir Atatürk Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazandım ve oraya gittim. 1962-1964 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin takımında oynadım, ardından tekrar Karşıyaka’ya döndüm ve yaklaşık 2 sene daha oynadım. 1966-1968 yılları arasında Muhafızgücü takımında oynadım. 1968-1972 yılları arasında yine yeşil kırmızılı formayı giydim. 1970 yılında Karşıyaka’da oynarken kulübün altyapısında antrenörlüğe başladım. 1975 yılında…

 KSK’DE 10 SEZON

Karşıyaka A takım antrenörü oldum. 10 sezon bu görevi sürdürdüm. Görev sürem içerisinde Genç Takım, Yıldız Takım Türkiye şampiyonluğu, A Takım Türkiye Ligi finali, 3 kez Türkiye Ligi üçüncülüğü elde ettik. 1977-1981 yılları arasında Genç Milli Takım antrenörlüğü görevinde bulundum, 1981 yılında da Önder Seden le birlikte A Milli takım antrenörlüğü yaptık. Ayrıca 16 yıl boyunca da Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticiliği yaptım.”

İş hayatında da oldukça başarılı çalışmalara imza atan Atakan Karakaplan çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarında da yöneticilik yaptı. Karakaplan, “İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ndeki eğitimimin ardından iş hayatına da İzmir’de başladım. İzmir Atatürk Stadyumu yapılırken şantiyede mimar olarak görev yaptım. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)’nda, sivil toplum kuruluşlarında başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundum. Basketbol Adamları Derneği’nin kurucu başkanıyım” ifadelerini kullandı.

 ALTYAPI ÇOK ÖNEMLİ

Karşıyaka’da altyapı geleneğini kuran, geliştiren ve kendi basketbolcularını yetiştiren Karakaplan, “Altyapı çok önemli bir gelenektir. Altyapıdan yetiştirdiğimiz sporcularımızın milli takıma kadar yükseldiği dönemleri gördük. Altyapıda ne kadar iyi sporcuyla çalışırsanız, takıma alınacak iyi sporcu potansiyelini de artırmış olursunuz. Henüz keşfedilmemiş, tanınmamış çok fazla sporcu var. Bunlara ulaşmalı ve Türk sporuna kazandırmalıyız” diye konuştu. Karşıyaka’ya olan bağlılığından söz eden Karakaplan, “Karşıyaka’da doğdum, Karşıyaka büyüdüm. Karşıyaka’nın basketbol takımında oynadım, antrenörlük yaptım. Bizlerin Karşıyaka’ya, Kaf Sin Kaf’a olan sevgisi ve bağlılığı tartışılamaz. Bizler nefes aldığımız sürece Karşıyakalı olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP