DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20712841,07%
İzmir
21°

AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
İbrahim Koç; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

İbrahim Koç; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

ABONE OL
Şubat 20, 2024 23:46
İbrahim Koç; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İbrahim Koç; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

“Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri” köşesinin konuğu, Karşıyaka Spor Kulübü’nde başkanlık yapan ve kendi döneminde iki branşta şampiyonluğa imza atan İbrahim Koç…

Karşıyaka’nın kendi hayatında çok önemli bir yeri olduğunu belirten Koç, “Karşıyaka sevgimiz bambaşka bu Karşıyaka sevgisini de kendi çocuklarıma aşılamaya çalıştım. İki oğlum da kulübün içinde aktif oldular. Karşıyaka bizim hayatımızın bir parçası” dedi.

YAŞAR GRUBUNDA GÖREV YAPTIM

Kişisel yaşamı ve iş hayatı hakkında bilgi veren İbrahim Koç şunları kaydetti: “22 Temmuz 1943 yılında doğdum; ilkokul, ortaokul ve liseyi İzmir’de tamamladım. Üniversiteyi ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde okudum, 1969 yılında Kimya Yüksek Mühendisi olarak oradan mezun oldum. Askerliğimi Ankara Genelkurmay Başkanlığı’nda yaptım. Daha sonra Yaşar Holding bünyesinde görevime başladım. Yaşar Holding’te muhtelif şirketlerde üst yönetimde bulundum. Son olarak Tuborg’un da içinde bulunduğu bazı şirketlerde genel müdürlük görevini üstlendim. En son görevim ise Pınar grubu koordinatörlüğüydü, 1992 yılında Yaşar grubundan ayrıldım. Tatış Holding’te üst yönetimde görev yaptım, 1998 yılına kadar orada çalıştım.”

DOLU DOLU GEÇEN İŞ HAYATIM

2004 yılına kadar aktif olarak çalıştığını belirten Koç şöyle devam etti: “Rahmetli Ahmet Piriştina’nın daveti ile 1999 yılında İzmir Metro’da genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladım ve çok kısa bir sürede İzmir Metro’yu devreye alarak İzmir’e kazandırdık. Bu süre içerisinde 2002 yılında çok sevgili başkanım rahmetli Ahmet Piriştina’nın teklifi ile üniversite oyunları genel koordinatörlüğü görevini yürüttüm ve 2004 yılında sonlandırdım.”

KSK’DE ÇİFTE BAŞARI

Karşıyaka Spor Kulübü’ndeki görevleri hakkında bilgi veren Koç şöyle konuştu: “Futbola çok düşkündüm, lisedeyken okul takımında oynadım ayrıca Karşıyaka Genç Takım’da rahmetli Gode Cengiz ile beraber futbol oynadık. Ama benim Karşıyaka Spor Kulübü’nde spor hayatım çok kısa sürdü çünkü üniversite döneminde Ankara’ya gitmek zorunda kaldım ve fiili futbol yaşantım sona ermiş oldu. Ama o günden bugüne izleyici olarak takımı yalnız bırakmadım, çok iyi bir taraftarım. 1980’li yılların başında rahmetli Tahir Türetken’in başkanlığındaki yönetim kurulunda 2 dönem ikinci başkan olarak görev yaptım. 1986 yılında yapılan genel kurulda Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve başladım. Başkanlık dönemimde futbolda Türkiye 1. Lig şampiyonluğu, basketbolda Cumhurbaşkanlığı Kupası ve lig şampiyonluğu elde ederek kulübe kazandırdık. Tabii bu başarıları elde etmemizde benimle birlikte yönetim kurulu arkadaşlarımın da önemli katkıları oldu. Gururla söyleyebilirim ki o dönemde Karşıyaka Spor Kulübü, sadece futbol ve basketbolda değil 18 branşta faaliyetini sürdürüyordu. Türkiye’de örnek bir kulüptü.”

“İş hayatımı da riske atarak 3 yılımı Karşıyaka Spor Kulübü’ne adadım. Bu fedakarlığı yaparken de hiçbir zaman tereddüt etmedim”

TARAFTARIMIZ BAŞKADIR

KSK’nin elde ettiği başarılarda Karşıyaka taraftarının da önemli bir paydaş olduğunu vurgulayan Koç, “Galatasaray ve Fenerbahçe gibi kulüpler bile Karşıyaka’da organizasyonun nasıl işlediği ile ilgili bizle temaslarda bulundu. 1988 yılında kan değişimi gerekli oldu ve yönetimi Hasan Denizkurdu’na devrettim. Bizim dönemlerimizde Karşıyaka’da sıkı ilişkiler vardı. Taraftarın aşkı, ateşi ve sıcaklığı varsa kulübün elde ettiği başarılar da artıyor. Biz o dönemde 18 branşta faaliyet sürdürürken aktif oyuncu sayımız da önemli ölçüde yüksekti. Bu da bize büyük bir taraftar kitlesi kazandırmıştı. Aynı dönemde okullarla da önemli diyaloglarımız oldu. Karşıyaka’da bulunan ilk, ortaokul ve liselerdeki jimnastik ve beden eğitimi öğretmenleri ile temaslarımız oldu. O temasları kuran Yücel İzmirli ve emek veren diğer arkadaşlarımızın önemli katkıları oldu. Bunun sonucu olarak da taraftar kitlemiz giderek arttı. Biz basketbolda, voleybolda, futbolda sahalarımızı tam kapasite doldurarak maç yapardık. Basketbolda oynadığımız son maçlara taraftarımız, salonun dışından maçları takip ederdi. Futbol maçlarımızı en az 7-8 bin kişi sahadan izlerdi. İşte Karşıyaka taraftarı böyle bir taraftardı. Karşıyaka Spor Kulübü başarısının büyük bir kısmını taraftarına borçludur” şeklinde konuştu.

KSK BENİM BİR PARÇAM

Son olarak yeşil-kırmızılı Karşıyaka’ya duyduğu sevgiyi dile getiren Koç, “Karşıyaka her zaman benim yaşamımın çok önemli bir parçasını oluşturdu. Kulübe başkan olduğum dönem 40’lı yaşlardaydım ve iş hayatımın en önemli dönemlerindeydim. İş hayatımı da riske atarak 3 yılımı kulübe adadım. Bu fedakarlığı yaparken de hiçbir zaman tereddüt etmedim. Bu Karşıyaka sevgisini de kendi çocuklarıma aşılamaya çalıştım. İki oğlum da kulübün içinde aktif oldular. Karşıyaka bizim hayatımızın bir parçası” ifadelerini kullandı.

İzlem Arıgümüş

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP