DOLAR 32,5603 0.2%
EURO 34,9565 -0.11%
ALTIN 2.443,970,33
BITCOIN 20911950,06%
İzmir
18°

AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; Devre Arası Transfer!

Cenk Karslı; Devre Arası Transfer!

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Cenk Karslı; Devre Arası Transfer!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; Devre Arası Transfer!

Avrupa’nın önemli ve büyük liglerinde ara transfer dönemi genellikle 01-31 Ocak arasında yaşanırken ülkemizde ara transfer dönemi 12 Ocak – 08 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. 12 Ocak Perşembe günü resmi sözleşme imzalayan oyuncu hafta sonu oynanacak olan resmi müsabakada forma giyebilecek. Bu işin tarihlerle ilgili resmi boyutu ama bizi ilgilendiren tarafı ise ara transferin katkısı-verimi nedir, kulüpler ara transfer yaparken neleri göz önünde bulundurmalıdır?

90’ların başından beri Türk futbolunu, Avrupa liglerini, şampiyonlar ligini, Avrupa kupası ve Dünya Kupası gibi organizasyonları yakından takip eden biri olarak bugün geldiğimiz noktada ekonomik imkanların çok daha ön planda olduğunu düşünüyorum. Ajax, Sporting Lizbon, Barcelona gibi altyapı kültürü gelişmiş kulüplerimiz olmadığına göre, altyapı tesislerimiz ve yetiştirici kalitemiz düşük olduğuna göre ülkemizin futbol gelişimi de maalesef transfer üzerinden yürüyebiliyor. Ekonomik gücün varsa, iyi transfer yapabilme yeteneğine sahip yöneticilerin varsa kaliteli oyuncuyu takımına getiriyorsun ve verim bekliyorsun. Bizde sistem bu kadar basit

Sadece ekonomik güç üzerinden transfer yapacak olsak bile oyuna, sonuca hemen etki eden tecrübeli oyuncuya yapılan yatırım kadar genç, yetenekli ve gelişime açık oyuncuya da yatırım yapmak gerekir. Bu işler planlı ve programlı yapılmalı. Bazı oyuncuları uzun süre takımda tutup veriminden faydalanırsınız bazı oyuncuyu parlatıp satarsınız, elde ettiğiniz gelir ile bu çarkı devam ettirecek yeni oyuncular alırsınız. Unutmamak gerekir ki ekonomik güç bazen sekteye uğrar ancak düşük maliyetli oyuncuyu bulup verim almak ve satmak her zaman size para kazandırır, takımınıza enerji ve başarı getirir. Borç batağında bulunan süper lig takımlarımıza bakarsak transfer, verim, yetenek bulma ve parlatıp satma konularında çok başarısız olduklarını görüyoruz. Peki ara transfer neden, nasıl yapılır? Ara transfer; uyum sorunu yaşamayacak, çabuk adapte olabilecek kişilik özelliklerine sahip olan ve takıma hemen katkı vermesi beklenen nokta transfer şeklinde olması gereken transferdir. İyi oyuncuyu takımı devre arasında niye bıraksın gibi negatif yorumlar yapılabilir ama oyuncu mutsuz ise ve gideceği kulüpte bir hedefi varsa, daha mutlu olacağına inanıyorsa ayrılmak isteyebilir.

2008-2009 devre arasında gelen Ernst, Beşiktaş’ın şampiyonluğunda önemli pay sahibi olmuştu. Aynı şekilde Nobre de 2003-2004 devre arasında gelerek Fenerbahçe şampiyonluğunda çok etkili olmuştu. Ribery, Fernandes, Anelka, Drogba, Sneijder gibi isimler de devre arası gelip faydalı olmuş isimlerdi. Hazırlık süresinin kısa olması nedeniyle daha ince eleyip sık dokunması gereken ara transfer konusu tamamen teknik adamların isteği ile yöneticilerin becerisi ile yönetilmesi gereken hassas bir süreç umarım tüm kulüplerimiz verim ve maliyet hesaplarını yaparak transferlerini gerçekleştirir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP