DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20689874,75%
İzmir
16°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı ; “Futbolda Duran Topların Önemi!”

Cenk Karslı ; “Futbolda Duran Topların Önemi!”

ABONE OL
Mayıs 16, 2022 17:52
Cenk Karslı ; “Futbolda Duran Topların Önemi!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı ; “Futbolda Duran Topların Önemi!”

Türkiye ligi dışında futbol liglerini takip edenler özellikle Avrupa futbolunun nasıl bir değişim içinde olduğunu daha iyi anlıyorlardır. Antrenmanlar gelişti, futbolcular gelişti, teknik adamlar gelişti ve bu gelişimle birlikte taktikler de gelişti. Futbolda artık bir saniyenin, bir kornerin, bir tacın bile çok önemi var. Rakip defansların her geçen gün sertleştiği daha atletik olduğu ve takım defanslarının daha organize olduğu dönemde duran top kullanmak çok daha değerli hale geldi. Liverpool’un taç atışı antrenörü istihdam ettiği futbol sektöründe biz sadece kornere ve ceza sahası çevresindeki serbest vuruşlara odaklansak bizim için yeterli olacaktır.

Duran Top neden önemli; akan oyunda pozisyon üretmekte zorlandığınız, rakip ceza sahasında çoğalamadığınız ve usta ayak diye tabir edilen oyuncularınızın çok iyi marke edildiği durumlarda duran top kullanmak çok önemli bir silah olacaktır, tabi ki duran toplarla ilgili özel çalışmalar yaptıysanız. Siz, daha önce yüzlerce kez çalıştığınız, duran topu en iyi kullanacak adamınızı ve ceza sahasında sonuç alma becerisi yüksek oyuncularınızı bu işte durup, düşünerek kullanacaksınız rakip savunma ise bilmediği bir taktiğe karşı anlık çözüm üretmeye çalışacak. Çalışılmış ise çok büyük silah olacağı kesin.

2010 Dünya Kupasında her 61 kornerde bir, 2014 Dünya Kupasında her 36 kornerde bir, 2018 Dünya Kupasında her 29 kornerde bir gol atılmış. Gördüğünüz gibi artık üst seviyedeki takımlar gol atmanın tüm yollarını zorlarken korner gibi duran topu da değerlendirmek için çalışıyor. Türkiye Süper Liginde geçen sezon kornerden gol bulma konusunda en zayıf takım olan Denizlispor 160 kornerden bir gol çıkarabildi ve sezon sonunda lige veda etti. 158 kornerden 2 gol bulan Erzurum ve 129 kornerden 2 gol bulan Ankaragücü de lige veda etti. 184 kornerden 5 gol çıkarabilen Galatasaray, 161 kornerden 6 gol çıkaran Beşiktaş’a 1 averajla şampiyonluğu kaybetti.

Duran top çalışması deyince futbol zekası zayıf insanların aklına hep yüksek ortalar, ön direk-arka direk çalışmaları gibi vasat planlar gelir. Duran top deyince aklınıza ABD 94 Dünya Kupasındaki Martin Dahlinli, Tomas Brolinli, Henrik Larssonlu  İsveç Mili Takımı gelsin. Basketbol seti oynar gibi duran top nasıl kullanılır, yerden taktik nasıl yapılır ? Tek ihtiyacımız olan bu işe kafayı takan bir teknik adam ve mükemmelleşinceye kadar tekrar etmek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP