DOLAR 32,5076 0.01%
EURO 34,9235 0.07%
ALTIN 2.418,631,63
BITCOIN 1861329-4,46%
İzmir
23°

AÇIK

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; “Pele’yi Türk Yapalım!”

Cenk Karslı; “Pele’yi Türk Yapalım!”

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Cenk Karslı; “Pele’yi Türk Yapalım!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; “Pele’yi Türk Yapalım!”

Aktif futbolcuları ikna etmek zor oluyorsa futbolu bırakmış ünlü futbolcuları Türk yapalım. Mesela Pele; 14 yıllık milli takım kariyerinde 3 dünya kupası kazanabilen tarihteki tek futbolcu aynı zamanda kariyeri boyunca 1281 gol atarak kırılması zor bir rekora da imza atmıştır. Pele’yi Türk yaparsak futbol tarihi bu büyük oyuncudan TÜRK diye bahseder, bizim için de çok büyük bir gurur olur.

Güncel bir kadro yapmak gerekirse Liverpool kalecisi Alisson’u, Real Madrid stoperi Alaba’yı, sol tarafa PSG’den Nuno Mendes’i, sağ tarafa Barcelona’dan Dembele’yi, en uca da B.Münih’ten Mane’yi Türk yaparsak çok başarılı bir Milli takım oluşturabiliriz diye düşünüyorum. Milli Takım Teknik Direktörümüz Stefan Kuntz’un da Türk yapılması bütünlük anlamında çok faydalı olacaktır.

Yeterince gülüp eğlendiysek biraz da doğrulardan, olması gerekenlerden konuşalım. Sporcu devşirme tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yapılan bir çalışma. 1987 yılında  Didier Six isimli futbolcunun Galatasaray’da oynamak için Türk olup Dündar ismini alması ile bu çalışmanın ilk örneği ile tanışmıştım. Kulüplerde yabancı oyuncunun Türk yapılıp yerli statüsünde oynatılması bile bir nevi kuralın ruhunu bozmak ve etik dışı davranış olarak algılanırken yabancı oyuncuyu Türk yapıp Milli takımda oynatmak Türk evlatlarına hakarettir. Bütün dünyanın bunu yapıyor olması benim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Değişen ve gelişen dünyanın etik dışı geleneklerine ayak uydurmak zorunda değiliz. Burada 2 soru aklımıza gelmeli; 1) sportif başarı için bu yasal boşluklara, hileye hurdaya bulaşmalı mıyız 2) bizim ülkemizdeki 85 milyon insan içinden neden yeterli sayıda kaliteli oyuncu çıkaramıyoruz?

Türk futbolcusunun küçük yaşlarda yeteneğinin teşhis edilmesi ve geliştirilmesi, Türk futbolcusunun küçük yaşlardan itibaren sosyal kültürel çok yönlü geliştirilmesi, Türk futbolcusunun daha iyi eğitmenlerle daha iyi tesislerde antrenman yapması, sağlıklı- dengeli beslenmesi ile ilgili bir çalışma yapmayan yetkililer hazır oyuncuyu sisteme dahil etmeyi matah bir işmiş gibi bize pazarlamaya çalışıyor. Olaya hiç tersten baktınız mı, Türk olan yabancı futbolcu ne kadar sempatik geliyor değil mi? Peki Sındırgı’nın bağrından çıkıp Marsilya’ya giden Cengiz Ünder “kendimi bir Fransız gibi hissediyorum, burası evim gibi, ailem de burayı çok sevdi’’ gibi açıklamalar yapsa ne düşünürsünüz ?

Yanlış yanlıştır herkes yapıyor olsa bile, doğru doğrudur kimse yapmıyor olsa bile…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP