DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20747411,38%
İzmir
18°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; “Taraftarı Kandırma Dönemi!”

Cenk Karslı; “Taraftarı Kandırma Dönemi!”

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Cenk Karslı; “Taraftarı Kandırma Dönemi!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; “Taraftarı Kandırma Dönemi!”

Futbolu yönetenler ve futbola yön verenler futbol dışında çok başarılı insanlar, gerçekten tebrik ediyorum. Kendi bilgisizlikleri ve beceriksizlikleri ortaya çıkmasın diye yaptıkları tiyatrolar, kurgular ve algılar gerçekten muazzam. Bu konuda kendilerine büyük saygı duyuyorum. Hiç anlamadıkları bir konuda çok üst seviye yönetici olabilmişler, kitleleri arkalarına almışlar ve gram başarılı olamasalar dahi bu sektörden beslenmeye devam ediyorlar.

Türkiye Süper Ligi diye adlandırılan ligin bitiminde öyle ya da böyle bir takım şampiyon olacak. Lig ne kadar kalitesiz olsa da, oynanan futbol ne kadar tatmin etmese de kötülerin iyisi şampiyon olacak ve başarılı olarak kabul edilecek. 2022-2023 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan ‘’Muhteşem Galatasaray’’ bir önceki sezonu 13.sırada bitirmişti , çok eskiyi anlatmıyorum bir sene önceden bahsediyorum. Bu sene yerlere göklere sığdırılamayan Galatasaray geçen sezonda Avrupa Kupalarına katılamadı. Büyük kulüpler, önemli futbol ülkeleri büyük organizasyonlara düzenli olarak katılır. Biz hem Milli Takım hem kulüp seviyesinde düzenli olarak organizasyonlara katılamıyoruz , katılsak da başarılı olamıyoruz. Büyük takım diye lanse edilen bu kulüplerimizin astronomik borçları var, buna rağmen enteresan rakamlarla transfer yapabilme ayrıcalıkları da var. Sportif başarı yok, maddi başarı yok, oyuncu yetiştirme yok, kusura bakmayın da siz orada tam olarak ne yapıyorsunuz?

Son 5 senede takımların aldığı puanlara göre UEFA kulüpler sıralamasında Başakşehir 51, Galatasaray 59, Fenerbahçe 68, Trabzonspor 100, Beşiktaş 109. sırada yer alıyor. Bu arada hiç önemsemediğimiz Atalanta, Shakhtar, Frankfurt gibi kulüpler bu sıralamada ilk 25 içinde yer alıyor. Bitti denilen İtalya futbolundan İnter, Şampiyonlar Liginde final oynadı. Roma , Avrupa Liginde final oynadı. Fiorentina , Konferans liginde final oynadı. İspanya ligini 12. sırada bitiren Sevilla takımı Avrupa Ligi kupasını aldı. Kendi liginde son 13-14 yıldır en büyük başarısı 4. olmak olan Sevilla son 10 yılda 5 kere Avrupa Ligi kupasını kaldırdı.

Bizim kulüplerimiz iç rekabeti bilerek ve isteyerek öyle bir hale getirdiler ki kalitesizlik paçalarımızdan aksa da, borçlar arşa ulaşmış olsa da şampiyon olan kendisini bu küçük rekabet ortamının kralı ilan edip taraftarın gözünü boyayabiliyor. Mehmet Topuz’u rakibinin elinden almakla, Zaha’yı rakibinin elinden almakla, transfer çalımı attık diyerek insanları kandırmakla bir yere varamazsınız. Milyon Euro bonservis, milyon Euro imza parası veriyorsanız Türkiye Ligi şampiyonluğu dışında bir icraat yapmak zorundasınız, düzenli olarak önemli organizasyonlara katılmak zorundasınız. Dzeko’yu alıp Slavia Prag’a elenecekseniz, Zaha’yı alıp Rangers’a elenecekseniz bu paraları hiç harcamayın, bütçeyi olduğu gibi altyapıya aktarın da belki yetenekli 3-5 çocuk keşfedersiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP