DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.437,630,08
BITCOIN 2074148-1,53%
İzmir
24°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; Zübeyde Hanım Oryantiring Yarışması!

Cenk Karslı; Zübeyde Hanım Oryantiring Yarışması!

ABONE OL
Mayıs 17, 2022 12:19
Cenk Karslı; Zübeyde Hanım Oryantiring Yarışması!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; Zübeyde Hanım Oryantiring Yarışması!

Ülkemizde çok bilinmeyen ancak son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Oryantiring, 1918’te İsveç’te ilk resmi faaliyet ile spor dünyasına adım attı, ülkemizde ise 1970’lerden beri silahlı kuvvetlere bağlı kurumlar ve diğer kamu kuruluşları bünyesinde yapılan bir spor. Bir dönem dağcılık ve izcilik federasyonlarına bağlı olarak yürütülen Oryantiring, 21 Eylül  2006 tarihinden itibaren idari ve mali yönden özerk bir federasyon olmuştur. Kısaca tanımlamak gerekirse ormanlık bir alanda ya da şehir içindeki bir bölgede, önceden yerleştirilmiş hedefleri harita ve pusula yardımıyla en kısa sürede bulmanın hedeflendiği bir spor olan oryantiring, kalp hızlı atarken düşünmek ve ilerlemek içeren bir spor olduğu için “koşarken satranç oynamak” olarak da tanımlanmaktadır.

Türkiye Oryantiring Federasyonu 2021-2022 sezonunda 4 kademe yarış ve Türkiye Şampiyonası olmak üzere toplam 5 yarışma düzenliyor. Bunlardan 1. Kademe olanı Karşıyaka’mızda düzenleneceği için ayrıca mutlu ve heyecanlıyız. 18 – 19 Aralık 2021 tarihinde düzenlenecek olan Karşıyaka Zübeyde Hanım 1. Kademe Oryantiring Yarışmasına ülkemizin dört bir yanından 1500 civarında sporcu gelecek, antrenör ve aileleri de düşünürsek bu rakam çok daha yükselecektir. Adı bile bizler çok özel olan  bu yarışma için Oryantiring Federasyonu kendi sayfasının duyurular – yarışma sekmesinde çok güzel bir bülten yayınlamış. Yarışma hakkında bilgi verirken Karşıyaka’mız hakkında da bilgiler ve fotolar paylaşılan bu sayfayı ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Oryantiring Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı  ve Karşıyaka Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği bu organizasyona 16 ayrı kategoride 7 ‘den 77’ye bir çok sporcular katılırken , 2 gün sürecek olan yarışma 3 etaptan oluşacak. Birinci gün gündüz yarışı Zübeyde Hanım Mahallesinde düzenlenirken aynı gün Bostanlı’da gece oryantiringi etabında heyecan devam edecek. İkinci gün ise Karşıyaka Çarşı’da start alacak olan yarışma Zübeyde Hanım Anıtı önünde tamamlanacak. Bu ve benzeri büyük organizasyonları semtimize getirmek, sporun bütün dallarını semtimize tanıtmaya çalışmak bir vizyon gerektiriyor, organize edebilme yeteneği gerektiriyor, farklı branşlardaki insanlarla uzun yıllara dayanan bir ilişki gerektiriyor.

Bu bağlamda da Karşıyaka’nın bir evladı olarak Spor İşleri Müdürümüz Berkhan Alptekin’e teşekkürü borç biliyorum ve sırada daha başka önemli, verimli, kalıcı projeler olduğunun da müjdesini vermekten mutluluk duyuyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP