DOLAR 32,3779 0.17%
EURO 35,0405 -0.16%
ALTIN 2.324,660,24
BITCOIN 2270704-0,67%
İzmir
23°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Hüsnü Tekeşin; “Her Şeyi 30 Ağustos Zaferi’ne Borçluyuz!”

Hüsnü Tekeşin; “Her Şeyi 30 Ağustos Zaferi’ne Borçluyuz!”

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Hüsnü Tekeşin; “Her Şeyi 30 Ağustos Zaferi’ne Borçluyuz!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hüsnü Tekeşin; “Her Şeyi 30 Ağustos Zaferi’ne Borçluyuz!” 

30 Ağustos Zaferimizin 100. yılını kutluyoruz şanla şerefle. Ama yine milletin değerleri ile oynamaya devam ediyor bazıları ne yazık ki. İçlerinde Gazi Meclis’in eski başkanlarından birini görmek içler acısı bir durum.

30 Ağustos’u, 9 Eylül’ü çok sıradan, önemsiz günler gibi görmeye, algılatmaya çalışanları gördükçe aklıma hep Atatürk’ün ve Falih Rıfkı Atay’ın ifadeleri geliyor.

Falih Rıfkı Bey 30 Ağustos’un ne olduğu hakkında şunları söylüyordu:

“Neyimiz varsa, eğer bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaşlar olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu Batı’nın pençesinden, vicdanımızı ve düşüncemizi Doğu’nun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak, hepsini, her şeyi 30 Ağustos Zaferi’ne borçluyuz!”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk de 30 Ağustos 1922’de Başkumandanlık Savaşı ile kazandığımız Zafer için: “Ey Türk Milleti! Kahraman Ordunun bugün kazandığı zaferi iyi bil ve bununla iftihar et” ve “Bu eser Türk Milleti’nin hürriyet ve istiklal fikrinin lâyemut (ölümsüz) abidesidir. Bu eseri vücuda getiren bir milletin evladı bir ordunun başkumandanı olduğumdan ilelebet mesut ve bahtiyarım” diyordu…

30 Ağustos Zaferi’ni yaratanlara her şeyimizi borçluyuz! Bu vesile ile bir kez daha şunu söylememiz gerekir ki milli bayramlara düşmanlık Türk Milleti’ne düşmanlıktır. Şu unutulmamalıdır ki 1071’de Malazgirt Zaferimizle kapılarını ardına kadar açtığımız, vatan yaptığımız Türkiye’den Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız “30 Ağustos Zaferi” sayesinde kovulmadık.

Minnet, saygı ve dua ile anıyorum Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi. Ruhları şad olsun.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP