DOLAR 32,2570 0.03%
EURO 34,8308 0.07%
ALTIN 2.413,640,20
BITCOIN 2048795-1,19%
İzmir
25°

AÇIK

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kazım Admış; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

Kazım Admış; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

ABONE OL
Haziran 13, 2022 14:47
Kazım Admış; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kazım Admış; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

“Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri” köşesinin bu haftaki konuğu başta Karşıyaka olmak üzere İzmir sporuna kattığı değerler ile tanınan Kazım Admış…

Futbol camiasında Kazım Baba olarak bilinen Kazım Admış Karşıyaka Spor Kulübü’nün önemine değinerek, “Karşıyaka Spor Kulübü çok eski ve köklü bir kulüptür, Karşıyaka için de çok önemli bir değerdir” dedi.

1938 yılında dünyaya gelen 83 yaşındaki efsane teknik direktör Kazım Admış sporculuk kariyerine futbol oynayarak başladığını belirtti. İlk olarak Konya’da oynadığını bildiren Admış, “Benim sporculuk kariyerim de Konya da başladı. İlk olarak Konya İdmanyurdu takımında futbolculuğa başladım. Sonra futbolculuğu bırakıp antrenörlüğe başladım, antrenör olduğum ilk takım da orasıdır. Konya’da kesintisiz 25 sene futbolculuk ve antrenörlük hayatım oldu” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDUK”

Bazı şahsi durumlar sebebiyle Konya’dan İzmir’e geldiğini ve Karşıyaka ile ilk temasının da bu şekilde olduğunu belirten Admış, “1988 yılında İzmir’e geldim. Karşıyaka’nın 3. ligde olan takımı ile altyapı sorumluluğu görevini üstlendim. Karşıyaka’da en uzun süre çalışan antrenör benim, yaklaşık 7-8 başkanla çalıştım. Çalıştığım dönemde genç takım Türkiye şampiyonu oldu.  Bir sürü futbolcu yetiştirme şansım oldu. Karşıyaka’da takım kurarken her zaman yerli olmasına dikkat ettim, her zaman bizim çocuklarımızla; semtin yetiştirdiği çocuklarla oynamaya çalıştık. Bir Trabzon maçı yaptık örneğin 3-2 bitti, takımımızda hep Karşıyaka’nın kendi çocukları vardı” ifadelerini kullandı.

KESİNTİSİZ 14 SENE

Karşıyaka’da görev yapan antrenörler arasında en uzun süre görevde kalanın kendisi olduğunu bildiren Admış şunları kaydetti: “Ben geldiğim zaman zaten mesleki anlamda Türkiye’de tanınan biriydim, hemen başladım. Profesyonel takımın başında Kadir Bey vardı, Karşıyaka’nın bir de 3. lig takımı vardı. O sene 3.lig takımı küme düşmez ve ligde kalırsa Türkiye Futbol Federasyonu tarafından büyük bir para ödülü veriliyordu. O takımla ve altyapı takımıyla ilgilendim ve takımı küme düşürmedik. Ondan sonra da kulüp benimle çalışmaya devam etme kararı aldı. 14 sene boyunca da bu beraberliğimiz devam etti.”

“SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ”

Başarılı olmak için futbolcu seçiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Admış en çok bu konuya önem verdiğini bildirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Admış şu ifadeleri kullandı: “Karşıyaka ile bu kadar uzun süre çalışmamızı birlikte elde ettiğimiz başarılara bağlıyorum. Kulüp benden memnundu; ben de kulübümden ve oyuncularımdan memnundum. Kulübün yönetimi de çok iyiydi, iyi anlaşıyorduk. Teknik direktörlük uzmanlık isteyen bir iş. Benim uyguladığım ve sağlam bir şekilde oturttuğum iyi bir sistemim vardı. Özellikle futbolcu seçmek çok önemlidir, zaten futbolcuyu seçerken kazanıyorsun. Ben de bunun bilincindeydim ve seçime her zaman çok önem verdim. Semtteki çocukları sürekli tarardım, izlerdim. İzmir’de de benim yetiştirdiğim şimdi çok iyi yerlerde olan sporcularım var.”

“KARŞIYAKA BİR BAŞKADIR”

Karşıyakalı olmanın çok başka bir duygu olduğunu dile getiren Admış, “Karşıyaka Spor Kulübü adı üstünde bir spor kulübüdür. Ama bunu sağlamakta bazı eksiklikleri olduğunu düşünüyorum. Basketbol takımının uzun süredir devam eden sponsorluğu olduğu için yürüyüp gitti ama futbolda aynı şey geçerli değil maalesef. Önceden Karşıyaka’nın inanılmaz bir itibarı vardı hala da var ama eskiden bir başkaydı. Bir yerde Karşıyakalıyım dediğin zaman insanlar farklı bir saygıyla bakardı. Bu güzel hava da hala devam ediyor ama varlığı devam etmiyor” diye konuştu.

“BU DURUMA GELMEMELİYDİ”

Futbol takımının içinde bulunduğu durumdan birlik, beraberlik ve profesyonellik ile çıkacağını, sorunların bu şekilde ortadan kalkacağını belirten Admış, “Karşıyaka Spor Kulübü çok eski ve köklü bir kulüptür, Karşıyaka için de çok önemli bir değerdir. Karşıyaka’nın şu an içinde bulunduğu durum herkes gibi beni de çok üzüyor. Böyle güçlü, köklü bir geçmişe sahip Karşıyaka’yı şu an bulunduğu yerde görmek istemiyoruz tabi ki. Bu durumun düzelmesi için yapılması gereken çok şey, aşılması gereken çok engel var. Öncelikle bu duruma getirilmemeliydi çünkü bir kez bu noktaya gelince işin içinden çıkmak çok zor oluyor. Maalesef bu noktaya gelinmesinde herkesin bir noktada payı var, yöneticilerin de bazı kabahatleri oldu. Kulübü yöneticiler herkesten bağımsız olarak liyakat ile yönetmelidir. Ama birlik içinde bu sorunların da ortadan kalkacağını düşünüyorum” dedi.

 

“VEFA ÖMÜR UZATIR”

Vefalı davranışlar görmenin ve hatırlanmanın çok değerli olduğunu aktaran Admış Gazete Karşıyaka’ya teşekkür ettiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Gazete olarak yaptığınız bu iş çok güzel bir iş. Karşıyaka camiasına güzel bir heyecan ve renk getirir, farklı bir atmosfer sağlar. Karşıyaka Spor Kulübü’ne hizmet veren ve hala hayatta olan isimler vardı. Onların tanınması, bilinmesi semt kültürü açısından da çok önemli. Taraftara, futbolcuya, Karşıyaka’nın eski isimlerine heyecan gelir. Eskileri anmak çok güzel bir şey, çok güzel bir vefa örneği. Gösterdiğiniz bu vefa örneği adete bizlerin ömrünü uzatıyor diyebilirim.”

İzlem Arıgümüş

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP