

Karşıyaka Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenleyeceği programla toplumsal farkındalığı güçlendirecek. “Gülüşlerin Birleştirdiği Engelsiz Bir Gün” sloganıyla düzenlenen program, 2 Aralık Salı günü saat 13.30’da Zühtü Işıl Meydanı’nda başlayacak. Engelleri görünür kılmak amacıyla düzenlenen sessiz yürüyüşten ritim gösterilerine, danslardan farkındalık sunumlarına kadar zengin içerikli program, birlikte yaşam bilincinin artırılmasına katkı sunacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından Karşıyaka Kent Konseyi Engelsiz Yaşam Meclisi, Engelsiz Sanat Derneği, Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği (KAZED), Karşıyaka Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (KARSAV) ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) iş birliğiyle gerçekleşecek organizasyon; farkındalığın, dayanışmanın ve birlikte üretmenin gücüne dikkat çekecek.
GÜN BOYU SÜRECEK DOPDOLU PROGRAM
Program 13.45’te “Duyulmayanların Yürüyüşü” başlıklı sessiz yürüyüş ile başlayacak. Etkinliğin devamında Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi öğrencileri ve velilerinin yer aldığı Engelleri Tanımayanlar Korosu sahne alacak. Programın ‘Sessiz Melodiler’ kısmında ise işaret dili şarkıları katılımcılar ile paylaşılacak. İşitme Engelliler Derneği’nin pandomim gösterisi ve ZİÇEV’in dans performansı sahnelenecek. Program kapsamında zeybek ve halk oyunları gösterisi de sunulacak. Saat 14.45’te Banu Geboloğlu’nun ‘Engelsiz Yaşam ve Birlikte Var Olmak’ başlıklı farkındalık sunumu gerçekleştirilecek. Programın son bölümünde ise atölyeler ve etkinlikler ile paylaşım ve etkileşim odaklı bir kapanış yapılacak.
“DAHA KAPSAYICI, DAHA GÜÇLÜ TOPLUM”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Engellerin sevgi ve dayanışma ile kaldırılabileceğine duyduğumuz inançla; her bireyin kendini güvende, değerli ve eşit hissedeceği erişilebilir bir kent yaşamını birlikte inşa etmek için çalışıyoruz. Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenleyeceğimiz etkinliklerde yükselecek her tebessüm, her melodinin ve her adımın, geleceğimiz için büyük bir fark yaratacağına yürekten inanıyoruz. Hep birlikte daha kapsayıcı, daha duyarlı, daha güçlü bir toplum için 2 Aralık’ta Zühtü Işıl Meydanı’nda buluşuyoruz” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
02 Ağustos 2026İZMİR
02 Ağustos 2026GÜNDEM
02 Ağustos 2026KAF SİN KAF
02 Ağustos 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
02 Ağustos 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
02 Ağustos 2026KAF SİN KAF
02 Ağustos 2026
1
Karşıyaka’da Geleneksel Aşure Buluşması!
24658 kez okundu
2
Başkan Cemil Tugay “Ne Yaparsak Yapalım Hakkınız Ödenmez!”
17830 kez okundu
3
Barınaklardan Binlerce Hayvan Sahiplendirildi!
14655 kez okundu
4
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Sahipsiz Hayvanlara Modern Bakımevi!
14625 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.