DOLAR 32,3310 0.24%
EURO 35,0783 -0.17%
ALTIN 2.282,000,21
BITCOIN 22826111,81%
İzmir
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Karşıyaka Tanzim Satışta 3. Yılına Girdi…

Karşıyaka Tanzim Satışta 3. Yılına Girdi…

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:24
Karşıyaka Tanzim Satışta 3. Yılına Girdi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka Belediyesi, hem üretici kooperatiflerini desteklemek hem de halka ucuz ve kaliteli gıda sunmak için kurduğu ‘Kent Koop Gıda Market’ zinciri ile köylerin bereketini kente taşıdı. Kaliteli gıdalara uygun fiyatlarla ulaşma imkanı sunan 4 şube ile bugüne kadar toplam 2 milyon kişiye hizmet verildi. Üreticiye kazandıran marketler, aile bütçelerine de katkı sağladı.

MARKETLER 4 ŞUBEYE ULAŞTI
Türkiye gündeminde ‘tanzim satış’ modeli tartışılırken, Karşıyaka Belediyesi tarafından 3 yıl önce hayata geçirilen Kent Koop Gıda Marketler projesi hem üretici kooperatiflerin hem de ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Kent A.Ş. bünyesindeki marketlerin ilki, Nisan 2016’da Mavişehir’de hizmete girdi. Kooperatiflerden temin edilen doğal ve kaliteli gıdalar başta olmak üzere, onlarca kalemde ürünün çok uygun fiyatlarla halka sunulduğu market büyük ilgi gördü ve şube sayısı kısa sürede 4’e yükseldi. Hem üreticinin hem de tüketicinin yüzünü güldüren marketlerde bugüne kadar toplam 2 milyon kişiye hizmet verildi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bundan 3 yıl önce hem üreticiye hem de tüketiciye hizmet niteliğindeki Kent Koop Gıda Market projesiyle, sosyal belediyecilik adına örnek bir uygulamaya imza attık. Üreticimizin emeğinin değer bulmasını sağlarken, halkımızın da doğal ve sağlıklı gıdalara uygun fiyatlarla ulaşmasını mümkün hale getirdik. Bugün tanzim satış modeli tartışılırken, biz bunu Karşıyaka’da 3 yıl önce başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

KOOPERATİFLERDEN HALKA 
Kent Koop Gıda Market şubelerinde; yaklaşık 30 üretici kooperatifinden birinci elden tedarik edilen kaliteli ve sağlıklı gıdalar tüketiciyle buluşuyor. Toplam bin metrekarelik satış alanına sahip olan marketlerde; et, balık ve şarküteri ürünleri, yaş sebze-meyve, kahvaltılıklar, organik gıdalar ve yağ çeşitleri gibi onlarca farklı kalemde yiyecek ve içecek, çok uygun fiyatlarla satışa sunuluyor. Kent A.Ş’nin üretim tesislerinden çıkan köfte, sucuk, kavurma, mezeler, tatlılar, pastalar ve ekmekler de kent merkezinde oluşturulan ‘köylerin’ iddialı ürünleri arasında yer alıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP