DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045293-2,22%
İzmir
20°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Karşıyaka’da Yaşam Sokağa Taşıyor!

Karşıyaka’da Yaşam Sokağa Taşıyor!

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Karşıyaka’da Yaşam Sokağa Taşıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka’da Yaşam Sokağa Taşıyor!

Karşıyaka Belediyesi’nin Sağlıklı Kentler Birliği’nden ödül alan “Sokak Senin” adlı etkinlik serisi, bu yaz da dopdolu bir programla kente neşe getirecek.

21 Haziran’da başlayacak program kapsamında her hafta başka bir mahallede çocuk ve ailelere yönelik keyifli aktiviteler gerçekleştirilecek.

Tüm Karşıyakalıları etkinliklere davet eden Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Yaz boyunca hep birlikte coşkuyla yaşamı sokağa taşıyacak, sosyal iletişimi daha da güçlendireceğiz” dedi.

ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLIYOR

Karşıyaka Belediyesi tarafından; yerel düzeyde sağlıklı toplum politikasını geliştirmek ve toplumsal iletişimi güçlendirerek aktif yaşam hedefine katkı sağlamak amacıyla 2021 yılı yaz döneminde başlatılan “Sokak Senin” etkinlikleri, bu yıl da devam edecek. Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün organize ettiği buluşmaların ilki, 21 Haziran Çarşamba günü Zübeyde Hanım Mahallesi 7563/15 Sokak adresinde, saat 16.00’da başlayacak.

EĞLENCE DOLU SAATLER

Program kapsamında çocuklar ve mahalle sakinleri için geleneksel oyunlar, ritim atölyeleri, masal anlatımı, yüz boyama, dans gösterileri, tohum dikimi, boyama atölyeleri, spor aktiviteleri, takı atölyeleri, köpük gösterisi, geri dönüşüm atölyeleri yapılacak. Hem çocuklar hem de aileleri, komşuları ve arkadaşları ile bir arada eğlenceli saatler geçirme imkanı bulacak.

Her hafta çarşamba günleri farklı bir mahallede gerçekleştirilecek etkinliklerin duyuruları, Karşıyaka Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılacak.

SAĞLIKLI VE AKTİF YAŞAM

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 2021 yılında Sağlıklı Kentler Birliği İyi Uygulamalar Yarışması’nda ‘Sağlıklı Şehir Planlanması’ kategorisinde birincilik kazanan “Sokak Senin” projesini geleneksel hale getirdiklerini belirterek “İnsanları yalnızlaştıran ve doğa ile bağını koparan dikey yerleşim modeli, günümüzün en büyük problemleri arasında yer almakta. Toprağa basmadan, yeşili hissetmeden temiz bir çevre ve sağlıklı bir kentin önemini anlamak zor olabilmekte, bu da bireylerin çevre bilincine sahip olmadan yaşamasının ve tüketim alışkanlıklarının bilinçsizce oluşmasının önünü açmakta. Ayrıca kent yaşamı, çocukların, gençlerin ve büyüklerimizin fiziksel olarak aktif olma olanağını da kısıtlamakta. Karşıyaka Belediyesi olarak, tüm bu sorunların daha da yoğunlaştığı pandemi sürecinde ‘Sokak Senin’ projesini başlatarak, fiziksel aktivite ve aktif yaşamı desteklemeyi amaçladık. Üç yıldır yaz aylarında devam ettirdiğimiz etkinliklerle çocukların ve yetişkinlerin bir arada keyifli vakitler geçirmesine olanak tanırken, mahalle sakinlerini hem komşuluk bağlarını güçlendirmeye hem de hareket etmeye yönlendirmiş oluyoruz. Yaz boyunca hep birlikte coşkuyla yaşamı sokağa taşıyacak, sosyal iletişimi daha da güçlendireceğiz. Edebiyatıyla, müziğiyle, dansıyla bir bütün olan sokak kültürünü doyasıya yaşayacağımız etkinliklerimize tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP