DOLAR 32,5350 -0.05%
EURO 34,9210 0.04%
ALTIN 2.431,250,06
BITCOIN 2160602-1,10%
İzmir
26°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Konsey Başkanı Curiç Boşnak Derneğini Ziyaret Etti!

Konsey Başkanı Curiç Boşnak Derneğini Ziyaret Etti!

ABONE OL
Haziran 10, 2022 16:31
Konsey Başkanı Curiç Boşnak Derneğini Ziyaret Etti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konsey Başkanı Curiç Boşnak Derneğini Ziyaret Etti!

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen Sırbistan Sancak Bölgesi Novi Pazar Milli Boşnak Konseyi Başkanı Jasmina Baltiç Curiç ve beraberindeki heyet İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette yönetim kurulu ve dernek üyeleri hazır bulundu.

İzmir’den de otobüs kalkmalı

Ziyarette; “Novi Pazar’da yaşayan Boşnak akrabalarınızdan ve hemşerilerinizden selam getirdim” diyerek söze başlayan Jasmina Baltiç Curiç, yapılan yardımları ve destekleri her daim minnetle andıklarını hatırlatan Jasmina Baltiç Curiç, “İzmir Bosna Sancak Derneği’ni ve Başkanı Abdullah Gül’ü Bosna ve Sancak Bölgesine yaptığı yardımlarla biliyoruz. Umudumuz İstanbul’dan olduğu gibi İzmir’den de her hafta Novi Pazar’a otobüs kalkması ve mevcut ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak istiyoruz. Çocuklarımızın belirli sürelerle İzmir ve Novi Pazar’a gelmelerini sağlamak için gerekli çalışmaları kısa sürede başlatmayı düşünüyoruz. Çocuklarımız anane ve göreneklerimizi unutmamaları için kültürel faaliyetlerimizi artırmalıyız ve çalışmalarımıza hız vermeliyiz, ortak projelerimizi en kısa sürede hayata geçirmek için harekete geçmeliyiz” dedi.

Dernek olarak çok başarılısınız

Novi Pazar’a Milli Boşnak Konseyi’nin İzmir temsilciliğini Abdullah Gül Başkanlığındaki derneğe vermek için gerekli çalışmaları başlatacaklarını vurgulayan Jasmina Baltiç Curiç, “Yasal bir engel yoksa en kısa zamanda bizlerin İzmir’de ki temsilcisi İzmir Bosna Sancak Derneği olacaktır. Dernek olarak gerçekten çok başarılı hizmetleriniz var. Sancak bölgesinde çok yakından tanınan bir derneksiniz. İzmir, İstanbul ve diğer kentlerde yaşayan Sırbistan’la çifte vatandaşlığı bulunan Boşnak hemşehrilerimiz nüfus sayımında kendilerini saydırmaları bizler için çok önemli bu konuda bizler de sizlere yardımcı olacağız” diye konuştu.

Gelenek ve görenekler yerinde öğrenilecek

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dernek olarak Bosna ve Sancak bölgesine sürekli olarak destek vermeye çalıştıklarına değinen Abdullah Gül, “Umarım önümüzdeki günlerde konuştuğumuz iş birliği çerçevemizi daha da ileriye taşıyarak çocuklarımızın kısa süreli de olsa İzmir’den Sancak bölgesine gidecek olan çocuklarımız orada yaşayan Boşnakların yaşamlarını ve gelenek göreneklerini yerinde öğrenme fırsatı bulacak olmaları memnuniyet verici. Milli Boşnak Konseyi ile daha önce yaptığımız ortak projeleri önümüz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP