DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 21036970,13%
İzmir
16°

HAFİF YAĞMUR

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Muharrem Dirik; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

Muharrem Dirik; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

ABONE OL
Haziran 13, 2022 11:24
Muharrem Dirik; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muharrem Dirik; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

“Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri” köşesinin konuğu Karşıyaka Spor Kulübü futbol takımına kaptanlığı ile damga vurarak hafızalara kazınan Muharrem Dirik…

Karşıyaka’ya karşı hissettiklerini tanımlayabilecek bir söz bulamadığını belirten Dirik, “Karşıyaka’da yaşadıklarımı 8 seneye sığdıran birisi olarak buna bir isim vermek çok zor. Buna bir isim koyulması gerekiyorsa bizim dönemimizi bilenler koysun” dedi.

1961 yılında Isparta Yalvaş’ta dünyaya gelen Muharrem Dirik futbolculuk kariyerine 1973 yılında İzmirspor’da başladı. Yetenekleri ve dönem şartları sebebiyle 12 yaşında futbolla ilgilenmeye başlayan Dirik 1986 yılında Karşıyaka Spor Kulübü’ne transfer oldu. Çok ilginç ve karışık olarak nitelediği transfer hikayesini aktaran Dirik şunları kaydetti: “Karşıyaka’ya transfer olma hikayem biraz karışık. Ben İzmirspor’dan Kocaeli’ne kiralık olarak gittim. Orada bir sene oynadıktan sonra prensip anlaşması yapmıştık. Yaz tatili vardı ve ben o arada evlendim, Çeşme’ye balayına gittim. Balayından sonra da Kocaeli ile mukavele imzalayacaktım. Ben Çeşme’deyken oraya rahmetli Gencer Koyuncuoğlu geldi. Bana Karşıyaka’da oynamak ister misin diye sordu, ben de Kocaeli ile anlaştığımı söyledim.  Kocaeli’nin bana sunduğundan daha fazla bir miktar sundu.”

3 FUTBOLCU VERİLDİ

Karşıyaka’nın kendisini transfer edebilmek için ciddi çaba harcadığını bildiren Dirik, “O zaman Kocaeli Süper Lig’deydi, Karşıyaka ise 2. Lig’de. Yeni evlenmiştim ve bu teklif bana çok cazip geldi. Karşıyaka’ya karşı duyduğum bir sempati de vardı; İzmirspor’da oynarken hep Karşıyaka hep averajda şampiyonluğu kaçırıyor, ben Karşıyaka’ya giderim şampiyon olur derdim. Bonservisim o zaman İzmirspor’daydı, Karşıyaka beni alabilmek için yüksek bir miktar ödedi ve üç futbolcu verdi. 1986 yılında resmen transfer oldum, Karşıyakalı oluşumun böyle bir hikayesi var” şeklinde konuştu.

UNUTULAN KUPA

Transfer olduğu sene Karşıyaka’nın şampiyon olduğunu belirten Dirik, Spor Yazarları Kupası’nda 2. oldukları maçta ilginç bir anı yaşandığını söyledi. Dirik şu ifadeleri kullandı: “Karşıyaka’ya benim geldiğim sene altyapıdan Recep, Ülgen, Yusuf, İmdat, Metin altyapıdan çıktı, dışarıdan gelen çok fazla oyuncu da yoktu. Çok iyi bir takım vardı, aramızdaki arkadaşlık çok başkaydı. O sene de şampiyon olduk zaten. Bir de ayrıca Spor Yazarları Kupası vardı, bununla ilgili de çok ilginç bir anım var. Ben her zaman soyunma odasından geç çıkardım. İşte o Spor Yazarları Kupası’nda Karşıyaka 2. olduğunda kupayı almak herhalde kimsenin aklına gelmedi. Maçtan sonra herkes gidince biz de soyunma odasına gittik, o zamanlar sigara içiyorduk. Baktım kapının arkasında kupa var. Kazandığımız kupa olduğunu anlayınca alıp eve götürdüm, uzunca bir süre bende kaldı. Ta ki jübilemi yapana, jübile yapmak için evdeki kupaları getirmemi şart koştular; kupaları öylelikle teslim ettim.”

BÜTÜN STAT İNLEDİ

Sakatlık sebebiyle kariyerine ara verdikten sonra çıktığı ilk maçı hayatı boyunca unutamayacağını vurgulayan Dirik, “Şampiyon olduğumuz ilk sene çok fazla maç yaptık, çok da kazandık. Onların hepsi benim için birbirinden değerli. 1988 yılında bir trafik kazası geçirdim. Uzun bir süre oynayamadım, çeşitli ameliyatlar geçirdim. O sakatlıktan sonra oynadığım ilk maçta son 20 dakika oyuna girdim. Bütün stadın ‘Küçük Muharrem’ diyerek inlemesi mümkün değil aklımdan çıkmayacak, o anları hiç unutamam” dedi.

“BÜYÜK BİR AİLEYDİK”

Kendi dönemlerinde Karşıyaka Spor Kulübü’nün büyük bir aile gibi olduğunu bildiren Dirik, “Bizim zamanımızda Karşıyaka çok sakin, trafiği olmayan, özel bir yerdi. Ben 1990 yılında yönetim kurulunun isteği üzerine Karşıyaka’ya taşındım. Ondan sonra Karşıyaka’ya duyduğum sevgi ve hayranlık artmaya başladı. Ailecek Karşıyaka’ya yerleştik ve bir daha kopamadık.  Yöneticilerimiz verdikleri sözleri bir gün bile sekmeden yerine getirdiler. Taraftarımız her maçta stadı ağzına kadar doldurur, bizi hiç yalnız bırakmazdı. Kulüp olarak hiçbir sıkıntı yaşamadık” diye konuştu.

ŞARTLAR DEĞİŞTİ

Futbolda şartların zaman içerisinde değişim ve gelişim gösterdiğini dile getiren Dirik, kendi dönemlerinde böyle imkanların olmadığını belirterek, “Eskiden yetenekli futbolcu çoktu ama antrenman imkanları azdı, tesis yoktu. Özel antrenmanlarımız hiç olmazdı ama şimdi antrenman seviyesi Avrupa ile dünya ile neredeyse eşit olarak ilerliyor. Her şey çok değişti ve ilerledi, imkanlar büyük gelişim gösterdi. Şu an oyuncular fiziksel olarak çok ilerliyor sanırım sakatlıkların artmasının sebebi de bu. Bizim zamanlarımızda bu kadar sakatlık olmazdı örneğin” ifadelerini kullandı.

ADINI SEN KOY

Karşıyaka’nın hayatındaki ve kalbindeki yerini kelimelerle ifade edilemeyeceğini vurgulayan Dirik, “Karşıyaka’nın bendeki yeri çok özel ve önemlidir, ben toplam 8 sezon Karşıyaka’da top oynadım. İki şampiyonluk bir küme düşme yaşadım. Balkan Kupası’nda Karşıyaka’nın tek golü var, onu ben attım. Karşıyaka’da ilk jübile maçını ben yaptım. Bütün bunları 8 seneye sığdıran birisi olarak buna bir isim vermek çok zor. Buna bir isim koyulması gerekiyorsa bizim dönemimizi bilenler koysun” dedi.

YEŞİL KIRMIZININ HER HALİNİ YAŞADIK

Futbol takımının bugün geldiği nokta sebebiyle üzüntüsünü dile getiren Dirik, kurtuluşun Karşıyaka’nın kendi içinde olduğunu vurgulayarak, “Karşıyaka Spor Kulübü futbol takımının şu an geldiği konumu görünce sadece üzülüyorum. Karşıyaka’nın böyle olmaması gerekiyor, 3. Lig’de ne işi var. Bir kere bu borç batağından mutlaka kurtulmak lazım. Bu durum bize yakışmıyor; Süper Lig’de oynaması gereken bir camia, köklü bir kulüp daha da yukarı taşınmalı. Karşıyaka’da yol gösterici olabilecek çok fazla ve değerli büyüklerimiz var. Karşıyaka’yı eski günlerine döndürmek biraz sabır ve metanet istiyor. Karşıyaka’nın yaralarını saracak olan yine Karşıyaka’da; kurtuluş zaten bizlerde. Çünkü biz bu yeşil kırmızının her halini yaşamış, görmüş insanlarız” şeklinde konuştu.

MİDİLLİ ZİYARETİ

Karşıyaka Masterlar takımı olarak Midilli’ye maça gittiklerini söyleyen Dirik, “Daha önce Midili takımını Karşıyaka Masterlar futbol takımı olarak Karşıyaka’ya davet etmiştik. Onlarla Hasan Türker Futbol Sahası’nda maç yapmıştık. Daha sonra onlar Karşıyaka Masterlar ile Karşıyaka Spor Kulübü’nü karıştırdı sanırım. Daha sonra organizasyonu belediye devraldı ve bizi Midilli’ye gönderdi. Bana 15-16 tane eski iyi futbolcu ile gideceğimizi söylediler. Gittik oraya bir baktım 3-4 tane eski futbolcu var, geri kalanların arasında hayatında topa dokunmamış insanlar vardı. Sonuç olarak orada 3-1 yenildik ama bizim için güzel bir gezi oldu” ifadelerini kullandı.

İzlem Arıgümüş

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP