DOLAR 32,3248 0.22%
EURO 35,1209 -0.04%
ALTIN 2.302,431,11
BITCOIN 23000142,83%
İzmir
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Şebnem Tabak Anaokulu Coşkuyla Açıldı!..

Şebnem Tabak Anaokulu Coşkuyla Açıldı!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:33
Şebnem Tabak Anaokulu Coşkuyla Açıldı!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şebnem Tabak Anaokulu Coşkuyla Açıldı!..

Son dönemde proje ve yatırımlarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, eğitim alanında da önemli bir hizmete imza atarak kenti yeni bir anaokuluna kavuşturdu. Belediye bünyesindeki 8’nci okul öncesi eğitim kurumu olan anaokuluna, Karşıyaka’nın önceki dönem belediye başkanlarından Şebnem Tabak’ın adı verildi. Coşkulu bir törenle hizmete sunulan okulun açılışına; Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eşi Öznur Tugay ve onur konuğu Şebnem Tabak ile birlikte CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İlçe Başkanı Serdar Koç, parti yöneticileri ve üyeleri, İlçe Müftüsü İsa Gürler, Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu, Meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“VİCDANLI ÇOCUKLAR YETİŞECEK”
Konuşmasında, anaokuluna adının verilmesinden büyük onur duyduğunu ifade eden Şebnem Tabak “Bugün benim özelimde çok mutlu bir gün, aynı zamanda da mutsuz bir gün. Yıllar önce bugün, Sivas Katliamı’nda bir sürü canımız gitti. Ben bu anaokulunda, hiç kimseyi yakmayacak, vicdanlı, ülkesini biraz daha ileriye götürecek güzel çocuklar yetişeceğine gönülden inanıyorum. Sevgili Başkanım ve Meclis üyelerimize bu güzel tesise adımı vererek beni onurlandırdıkları için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ ÜCRETSİZ EĞİTİM”
Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki anaokulu ihtiyacını modern bir eğitim yuvası ile karşıladıklarını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da şunları kaydetti: “Okul öncesi eğitim çok önem verdiğimiz bir konu. Bu nedenle öğretmenlerimizle beraber, aslında hiçbir karşılık beklemeden hizmet verdiğimiz, bir noktadan sonra tamamen ücretsiz hale getirmeyi hedeflediğimiz mevcut anaokullarımızda en üst kalitede eğitim vermeye çalışıyoruz. Görevde olduğum iki yıllık süreçte, her yıl mevcut olan fiyatı biraz daha düşürerek anaokullarımızın ücretlerini belirledik. Görevi bitirdiğim gün de anaokullarımızı tamamen ücretsiz hale getirmiş olmayı hedefliyorum. En az iki anaokulu projemiz daha var. Onlardan birisi yine Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yapılacak, projesi hazır. Yaklaşık 120 öğrenci kapasiteli, çevre sertifikalı, çok çağdaş bir anaokulu yapacağız. Bu binalarda yetişen çocuklarımız gerçekten büyük insanlar olacaklar. Kimsenin şüphesi olmasın. Sayın Şebnem Tabak eski başkanlarımızdan, her zaman bu ailenin bir ferdi olarak kalmış bir insan. Bu kente çok değerli hizmetlerde bulundu, önemli mücadeleler verdi. Bizlere her zaman destek oldu. Başka tesislere de adı verilecektir. Her türlü saygıyı hak etmektedir. Belediye olarak tamamen kendi imkanlarımızla yaptığımız bu anaokuluna emek veren ve verecek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko “Şebnem Tabak eski bir arkadaşımız, dostumuz. Güzel günlerimiz geçti. İşçilerimizin ekonomik, demokratik, siyasi ve sosyal haklarıyla ilgili büyük katkıları oldu. Sizin huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Başkanımız Cemil Tugay’a da anaokuluna bu güzel ismi verdiğinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Aydınlık ülkemiz için Karşıyaka’da bir mum yaktı; sağ olsun, var olsun. Mustafa Kemal Atatürk der ki “Gelecek gençlerin, gençlerse öğretmenlerin eseridir…” Bu okuldaki öğretmen arkadaşlarımı şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

“HEYECANLA GELDİM”
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır “Bu açılışa heyecanla geldim. Çünkü benim için bu açılışın üç ayrı önemi var. Birincisi; Karşıyaka Belediyemizin çok değerli yatırımlarına ve hizmetlerine bir yenisini ekliyor olması. Başkanımız Cemil Tugay’ın vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği eserlerden bir tanesi olması çok kıymetli. İkincisi; anaokuluna Şebnem Tabak’ın adı verildi ama sadece adının orada olması değil, burada verilecek eğitimle çocuklara örnek model olması da önemli. Şebnem Tabak’ı tanıdığım günden bugüne ayrı bir yeri ve değeri vardır benim hayatımda. Bu açılışın onun adına olması benim için özel. Üçüncüsü diyeceğim, sıralamaya koymuyorum belki de ama en önemlisi bu. Burada çocuklar çocuklar geleceğe hazırlanacak. Ülkesine, insanlığa, doğasına, çevresine dost; Ulu Önder Atatürk’ün değerlerine, Cumhuriyet’e ve vatanına bağlı insanlar olarak yetişecekler. Tüm bu katkılar dolayısıyla Belediye Başkanıma şükranlarımı sunuyorum. Şebnem Hanım’ın ismi sonsuza kadar burada gururla yaşayacaktır” diye konuştu.

Zübeyde Hanım Mahalle Muhtarı Rahmi Nalbantoğlu da, mahalleye önemli bir hizmet kazandırıldığını belirterek, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP