DOLAR 32,3284 -0.56%
EURO 34,6791 -0.49%
ALTIN 2.412,88-0,39
BITCOIN 1889316-3,57%
İzmir
23°

AÇIK

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ümit Yaşar Işıkhan’ı Kutluyoruz!

Ümit Yaşar Işıkhan’ı Kutluyoruz!

Dünya Sanat Günü” kapsamında bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Amazon ve Titanlar Sanat Buluşması İzmir’de 15-18 Nisan tarihleri arasında yaşama geçti...

ABONE OL
Nisan 19, 2024 11:56
Ümit Yaşar Işıkhan’ı Kutluyoruz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği (UASB) tarafından “Dünya Sanat Günü” kapsamında bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Amazon ve Titanlar Sanat Buluşması İzmir’de 15-18 Nisan tarihleri arasında yaşama geçti.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen açılış töreninde sanatçılar, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı seslendirdi, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Yazar ve şair Selmina Melikoğlu ve yazar ve senarist Tülay Duygulu Pırlant ile birlikte kuruluşun ve tüm etkinlikleri yöneten sevgili kardeşim UASB Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, yaptığı konuşmada, Akdeniz çanağında “Savaşın” mazlum halkları kuşattığı bir zaman diliminde barış, özgürlük ve demokrasi talebiyle alanlara çıktıklarını söyledi.
Savaşların devam ettiği bir dünyada sanatçıların evlerine kapanma lüksünün olmadığını dile getiren Işıkhan, “Çünkü sanatçılar, yeryüzünün tanıklarıdır, vicdanıdır. O vicdanı taşıyan sanatçılar, gerek eylemleriyle gerekse sanatsal üretimleriyle bunu ifade ederler. En son örneğiyle Filistin’de, Gazze’de anneleri, çocukları ve yaşlıları öldüren o kurşunlara karşı bizler barışı, sevgiyi ve kardeşliği savunacağız ve sonuçta biz kazanacağız.” dedi.
Konuşmanın ardından buluşmaya katılan sanatçılar, farklı dallardaki performanslarını sergiledi. Gösterinin ardından Uluslararası Amazon ve Titanlar Sanat Buluşması etkinliklerinin devam edeceği Konak Metro Galeri’ye kortej yürüyüşü yapıldı. Konak Metro Sanat Galerisi’ndeki sergiye çok sayıda sanatsever katıldı.
ÖDÜL ALANLAR
Konak Elhamra Sahnesi’ndeki törende; Mehmet Tüzüm Kızılcan (Seramik), Abdülkadir Güler (Edebiyatta 60.Yıl), Çetin Erokay(Resim), Ahmet Diker(Folklor), Gürol Kaplan(Belgesel), Aydın Şimşek (Edebiyatta 40.Yıl), Sevinç Öztürk (TV Sant Programı), Metin Güler(Tiyatro), Cengiz Onur (Müzik), Doç.Dr.Gökhan Blık(Müzik), Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği ‘nin Onur Ödülü’nü alan isimler oldu.
UASB Başkanı Şair Yazar Dr.Ümit Yaşar Işıkhan, “Aktivist sanatçıların tarihsel sorumluluğuyla günümüzde barış ve kardeşlik için çevre ve doğal hayatın korunması için yapıtlarında bunun mücadelesini veren, yine bu paydada buluşan sanatçılar olduğunu” bildirdi, “sanatsal üretimleriyle ışığı çoğaltmaya çalıştıklarını” ifade etti
Törende yapıtları ile buluşmaya katılan sanatçılara birer teşekkür belgesi verildi.
Konak Metro İstasyonu Galeri’deki sergide iki fotoğrafı yer alan Usta Gazeteci Fotoğraf Sanatçısı Esat Erçetingöz, Teşekkür Belgesi’ni Serginin Küratörü Ressam Dr.Yıldız Arun’un elinden aldı…
Sanat Aktivizminin ülkemizdeki özgün önderi şair ve yazar kardeşim Ümit Yaşar Işıkhan’ı yürekten kutluyorum. Bir yıl önceki Sanat Günü’nde ben de ödül almıştım.. Bu yıl rahatsız olduğum için katılamadığım etkinlikleri uzaktan gıpta ile izledim. Folklor dalında ödülünü alan can dostum Ahmet Diker’i bağrıma basıyorum.
AHMET DİKER’DEN TEŞEKKÜR
Türk Folkloru dalında ödül alan KARSAV (Karşıyaka Kültür ve Sanat Vakfı) Başkanı Ahmet Diker, törenlerden sonra şu açıklamayı yaptı:
Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Uluslararası Amazonlar ve Titanlar Sanat Buluşması” etkinliğinde “Türk Folkloruna” yaptığım katkılar nedeniyle tarafıma verilen ödül töreninde beni yalnız bırakmayan değerli yol arkadaşlarım; “Yücel Çağatay’a, Zafer Göynügür’e, Ömer Levent Dinçer’e, Tülin Çetintahra’ya, Doğan Prepol’a Burcu Hepçorman’a, Mustafa Gırlak’a, Beyhan İdmanlılara, Ahmet Can Kapçak’a, Sinan ve İrina Tabanlı’ya” çok teşekkür ediyorum…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP