DOLAR 32,3429 0.27%
EURO 35,1426 0%
ALTIN 2.308,071,36
BITCOIN 22852382,30%
İzmir
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X
Yaşar Ağabey’den Muhteşem Bir Eser Daha!

Yaşar Ağabey’den Muhteşem Bir Eser Daha!

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:42
Yaşar Ağabey’den Muhteşem Bir Eser Daha!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşar Ağabey’den Muhteşem Bir Eser Daha!

Şair, yazar, gazeteci, tarihçi Yaşar Aksoy‘un Kuvayı Milliye’nin ve efeler tarihinin en gizli kalmış sayfalarını kaleme aldığı, Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından çıkarılan; “Efeler İsyanı / Kuvayı Milliye Direnişi” adını verdiği yeni kitabı raflarda yerini aldı.

Yaşar Aksoy, yeni kitabının dağıtımının başlamasının ve raflarda yerini almasının ardından heyecanını şu sözcüklerle anlatıyor:

“Şükürler olsun… Efeler Tarihi Yayınlandı!

Basım bitti ve yeni kitabım dağıtım kanallarından satış noktalarına ve internet kitap sitelerine bu sabahtan itibaren dağıtılmaya başlandı. Kırmızı Kedi Yayınevine, Haluk Hepkon’a ve sevgili yayıncım Cumhuriyet gazetemizin sevilen yazarı Mehmet Ali Güller’e bin şükran.

Kuvayı Milliye’nin ve efeler tarihinin en gizli sayfalarını yazmak ve açıklamak bana nasip oldu. Bir hayatı dolduran uzun bir süreç sonucunda Üsteğmen Zekai Kaur gibi askeri direnişçilerin ve Yörük Ali efe, Demirci Mehmet efe, Gökçen efe gibi nice efelerin hiç yayınlanmamış direniş sayfalarını ve kahraman hayatlarını ortaya serdim.

Kitabımın başkahramanı Aydın Milli Alayı Kumandanı Giritli üsteğmen Zekai Kaur’dur. Zekai Kaur’un kızı ablam Özgül Çağlayan tarafından bana yıllar önce armağan edilen önemli hatıratı, Kuvayı Milliye’nin birçok gizli sayfalarını aydınlatacaktır.

Ayrıca kitabımda efe kültürü konusunda uzman olan büyüklerim “Halikarnas Balıkçısı, Dr. Bedri Noyan, efe yazarı Ali İhsan Usta ve kardeşlerim Etem Oruç, İsmail Özboyacı, Nebi Kayan, Ahmet Diker, Ali Özçelik” gibi hayatını bu yola adamış olanların sunumları yer almaktadır.

Böylece Kırmızı Kedi’den arka arkaya yayınlanan Hasan Tahsin, Gavur Mümin, İstiklal Süvarisi Teğmen Ali Rıza akıncı kitaplarımdan sonra bu dördüncü kitabımla, “Milli Mücadele’nin Bilinmeyen Tarihi” dizimizin “öncü dörtlüsü” ortaya çıkmaktadır.

Şimdi Milli Kurtuluşun şanlı yılı 1922’nin yüzüncü yılı olan 2022 yılı boyunca, Batı Anadolu’da gitmedik ve eyleme geçmedik hiç bir şehir kasaba, köy bırakmadan konferanslar ve imza günleri dizimizi hayırlısı ile yılbaşından itibaren başlatacağız. “Gazi Paşa yolunda tam istiklal için kahrolsun Emperyalizm”, diyerek..

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP