DOLAR 32,3642 0.13%
EURO 35,0339 -0.22%
ALTIN 2.324,820,24
BITCOIN 2270686-0,31%
İzmir
23°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Yeni Yılı Boşnakların Kuru Eti İle Girin!

Yeni Yılı Boşnakların Kuru Eti İle Girin!

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:42
Yeni Yılı Boşnakların Kuru Eti İle Girin!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Yılı Boşnakların Kuru Eti İle Girin!

Dededen toruna üçüncü kuşak olarak Boşnak geleneklerine göre kurutulan kuru et çeşitleri yılbaşı gecesi sofralarınızı süsleyecek.

Boşnak genç iş insanı Edis Burak Bilim dedesi Nazif Bilim’den öğrendiği tekniklerle modern üretim ekipmanlarıyla geleneksek kuru et imalatında emin adımlarla ilerliyor. İstanbul’dan Türkiye’ye dağıtım yaparak Boşnakların olmazsa olmazı neredeyse her yemekte kullandıkları kuru et isli eti Türkiye ile tanıştırmak için yoğun bir çaba harcıyor. Bilim şöyle diyor, ‘Kendi kuruttuğumuz etlerimiz konusunda fazla mütevazi olmak istemiyorum, etlerimize gerçek anlamda güzel ülkemizin neredeyse her köşesinden talepler var. Yılbaşı yaklaştıkça yoğunluk artıyor bayilerimiz sürekli olarak Kuru et çeşitlerimizden talep ediyor.’

Boşnak genç iş insanı bu işe nasıl girdiğini şu sözlerle anlattı;

Ailemiz Kuru et işini 1976 yılından beri yapmakta ve geleneksel yöntemlerle üretime devam etmişti. Bizler doğal olarak Boşnak ananeleri, görenekler, kültürü ile büyüdük.

Boşnaklarda birçok yemekte kuru et kullanılıyor. Şimdi dedemizden bize miras kalan eti kurutma yöntemlerini kullanarak kuru et üretiyoruz, modern üretim ekipmanları ile geleneksel kuru et üretimine ‘Dèdova Pršuta’ (Dede’den Kuruet) markası altında Geleneksel eski usul üretime devam ediyoruz.

Etleri tam olarak Boşnakların kurutma metodu ile kurutuyorum. Kaya tuzu kullanıyorum, altına gürgen ve meşe odunu yakıyorum. Etlerde sadece kaya tuzu kullanıyoruz başka hiç bir koruyucu madde kullanmıyoruz.

Bu konuda iddialıyım Kuru et çeşitlerimizi piyasada bulamazsınız, bizler kuru et çeşitlerimizi, Tranc, Kontrafile, Bonfile ve Antrikot olarak ayırmış durumdayız. Bunun dışında kuzu kuru eti üretimimizde mevcut kuzu but ürününden elde edilmektedir. Hindi füme yine aynı şekilde kendi üretimimizdir. Üçüncü kuşak olarak bu işi ben üstlendim. İşletmemizi kuralı bir yılı geçti. Satışlarımızı Bayilerimiz aracılığının yanı sıra internet üzerinden de satış yapıyoruz.

Yeni yıl sofralarınızda Kuru et’i ihmal etmemenizi önerebilirim.

Kuru et ya da isli et (Meso) yu biz imal ediyoruz. Bunun dışında yine Boşnakların meşhur isli sucuğu, soka ve Ajvar’ını satıyoruz bunları Bosna’dan getiriyoruz. Bizim imallattaki felsefemiz kendi yemediğin hiçbir ürünü müşterine verme.”

İletişim: Edis Bilim 05369772357

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP