DOLAR 32,3408 0.18%
EURO 35,1444 -0.12%
ALTIN 2.240,67-0,11
BITCOIN 2088032-5,26%
İzmir
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Tuğrul Taşkıngenç; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

Tuğrul Taşkıngenç; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

ABONE OL
Haziran 13, 2022 15:42
Tuğrul Taşkıngenç; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Tuğrul Taşkıngenç; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

 “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri” köşesinin konuğu; minikler takımında başlayan basketbol kariyerini A takımına kadar çıkarıp, basketbol konusunda çeşitli görevlerde bulunarak hayatını adeta basketbola adayan Tuğrul Taşkıngenç…

Karşıyaka Spor Kulübü’ne, Karşıyaka’ya sevdalı olduğunu belirten Taşkıngenç, “Benim için hayatta Karşıyaka’dan daha önemli hiçbir şey yoktur” dedi.

 Basketbola olan ilgisinin küçüklük yıllarından başladığını belirten Tuğrul Taşkıngenç şunları kaydetti: “1961 yılında Karşıyaka’da doğdum. Basketbola Karşıyaka Spor Kulübü’nün minikler takımında başladım. 7 sene de altyapılarda oynadım. 1977 yılında kulübün A takımına çıktım ve 1989 yılına kadar aralıksız 1. ligde profesyonel olarak basketbolculuğu sürdürdüm. 28 kez milli takımda oynadım. Karşıyaka ile 2 kere Türkiye dördüncülüğü, 2 kere Türkiye üçüncülüğü, 1 kere Türkiye ikinciliği, 1 kere lig şampiyonluğu ile 1 kere de Cumhurbaşkanlığı kupası kazandık. Basketboldaki son üç senemi de takım kaptanı olarak geçirdim. 1989 senesinde ayak bileğimden sakatlandığım için aktif oyunculuk dönemimi bitirdim.”

 SPORLA İÇ İÇEYDİM

Sporun hayatının her alanında çeşitli şekillerde var olduğunu bildiren Taşkıngenç şöyle devam etti: “1990 yılında A takımının antrenörlük görevini üstlendim. 1992-1996 yılları arasında yine A takımının menajerliğini yaptım. 1996-1998 yılları arasında ise basketbol şube başkanlığı yaptım. Daha sonra ise 2010-2017 yılları arasında da basketbol altyapı sorumluluğu görevinde bulundum. Sporculuğun yanı sıra spor mağazası da işlettim… Sporla her zaman iç içeydim. 1984 senesinde ilk spor mağazamı açtıktan sonra bu sayıyı yıllar içerisinde dörde çıkarttım. 25 sene bu sektörde faaliyet gösterdikten sonra kendi işimden emekli oldum.”

 GERÇEK BİR SPOR KULÜBÜ

Kulübün her branşta başarılı sporcuları olduğunu bu nedenle gerçek bir spor kulübü olduğunu vurgulayan Taşkıngenç, “KSK gerçekten bir spor kulübüdür. Başta basketbol olmak üzere; futbol, voleybol, tenis, yelken, eskrim, yüzme branşlarında başarılı sporcularımız var. Bence KSK Türkiye’nin en başarılı 4 kulübünden biridir, neredeyse 110 yıllık geçmişe sahip köklü bir kulüptür” dedi.

 “BASKETBOLUMUZ BİR EKOLDÜR”

Basketbol branşında her dönem başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Karşıyaka’nın başarısının nedenlerini sıralayan Taşkıngenç, “Karşıyaka’da basketbolun bu denli başarılı olmasının en büyük nedenlerinden biri, bizim basketbolumuzun bir ekol olmasıdır. Gerçekten basketbolda ayrı bir kültürümüz var. Ayrıca biz Avrupa’nın en ateşli ve en bilgili taraftar grubuna sahibiz. Altyapımız her dönemde çok yetenekli ve başarılı oyuncular yetiştirdi. 1987 senesindeki takımımızda en büyük oyuncu 26 yaşındaki bendim. Oyuncularımızın hepsi Karşıyaka’nın minikler takımından yetişerek A takımına gelmişti. Bu ayarda bir ligde dünyada böyle bir örneğin olduğunu düşünmüyorum. Bu anlamda Karşıyaka’da altyapı geleneğini başlatan, hepimizin yetişmesinde büyük emeği olan, Karşıyaka basketbolunun mimarı Atakan Karakaplan’a tüm camia olarak teşekkür borçluyuz” ifadelerini kullandı.

 “GÖZLERİMİ KARŞIYAKA’DA AÇTIM”

Karşıyaka’nın şu anki durumu hakkında yorum yapan Taşkıngenç, takımın Avrupa kupası kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu bildirdi. Taşkıngenç, “Basketbol takımının son derece başarılı bir sezon geçirdiğini düşünüyorum. Ufuk Sarıca Türkiye’nin en başarılı antrenörlerinden birisi. Bence onun en önemli özelliği sezon öncesi takımını çok iyi kurabiliyor. Basketbol takımı olarak son derece başarılı bir durumda olsak da bu ligde Fenerbahçe ve Anadolu Efes gibi çok kuvvetli 2 Euro lig takımı var.

Karşıyaka’ya olan sevgi ve bağlılığını dile getiren Taşkıngenç, “Ben gözlerimi Karşıyaka’da açtım. Burada büyüdüm, sporculuğu burada yaptım. Karşıyaka Çarşı’da iş yapıp paramı burada kazandım. Benim için hayatta Karşıyaka’dan daha önemli hiçbir şey yoktur. Hayatımın sonuna kadar Karşıyaka için yapabileceğim ne varsa yapmaya hazırım” dedi.

İzlem Arıgümüş

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP