DOLAR 32,4195 0.21%
EURO 35,0759 -0.13%
ALTIN 2.324,930,24
BITCOIN 22931261,89%
İzmir
22°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Atilla Biçer; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

Atilla Biçer; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

ABONE OL
Haziran 12, 2022 12:12
Atilla Biçer; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atilla Biçer; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

“Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri” köşesinin konuğu Karşıyaka’nın 1969-1970 sezonunda takım kadrosunda yer alan ve efsaneleşen futbolcu Atilla Biçer…

Uzun yıllardır İngiltere’de yaşayan ve Karşıyaka hasreti çeken Biçer, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Karşıyaka’yı çok seviyorum, Karşıyaka Spor Kulübü özellikle futbol takımı çok iyi yerlerde olmayı hak ediyor. Umarım herkes üzerine düşeni yapar ve Karşıyaka’yı olması gereken yerde görürüz.”

Eskişehir’de dünyaya gelen Atilla Biçer futbola Karşıyaka’da başladığını dile getirerek, “1946 yılında Eskişehir’de doğdum ama çok küçük yaşlarda Karşıyaka’ya taşındım. Futbola 1964 yılında Karşıyaka Genç Takım’da başladım. Ondan sonra Konyaspor’da 1, Eskişehirspor’da 4 sene top oynadım. Futbol hayatım bittikten sonra İngiltere’ye yerleştim Uzun yıllardır, yaklaşık 39 senedir İngiltere’de yaşıyorum. Ama doğma büyüme Karşıyakalı sayılırım” dedi.

YAŞAM TARZI BENİ CEZBETTİ

Uzun yıllardır İngiltere’de yaşadığını belirten Biçer oradaki yaşam tarzının kendini etkilediğini vurguladığı konuşmasında şunları kaydetti: “İngiltere’de antrenörlük kursuna gidecektim, eşim İngiliz olduğu için ve bulunduğum şehri çok sevdiğimden İngiltere’de kaldım. İngiltere’deki yaşam tarzı, huzur beni kendine çekti. İngiltere’de yemek konusunda bir iş yaptım, hamburger salonum vardı. Bir süre devam ettikten sonra yaşım nedeniyle oradan da emekli oldum. Şu anda emekliyim, her sene Karşıyaka’ya gelip gidiyorum. Çünkü burada özlediğim bir ailem ve çok değerli arkadaşlarım var; eşim de Türkiye’yi çok seviyor. Bu nedenle her sene geliyorum fırsat buldukça da eski arkadaşlarımı görüyorum.”

Oynadığı dönemin en pahalı sporcularından biri olduğunu ifade eden Biçer, “Ben futbola A takımında 1964- 1965 sezonunda başladım; o zamanların meşhur Şenol Birol’u, Fenerbahçeli Özer’i, Beşiktaşlı Doğan Ak’ı ve Türkiye’de ilk yabancı transferin olduğu Yugoslav milli takımın oyuncularıyla beraberdim. Genç takımdan girdiğim için ana kadroda değildim, bir sene sonra ana kadroya geçtim. 1969-1970 sezonunda da şampiyon olduk. Ben o sene Eskişehir’den kiralık olarak geldim çünkü o dönem pahalı bir futbolcuydum. Pahalı bir futbolcu olduğumdan ve Karşıyaka istenilen bedeli karşılayamadığı için kiralık olarak geldim. Şampiyon olduktan sonra 1. Lig’e bu zamanın Süper Liği’ne çıktık. Süper Lig’de de ikinci kez kiralık olarak bulundum, tam hatırlamıyorum ama sanırım Süper Lig’de 9. olduk. Daha sonra Eskişehirspor mukavele izni vermedi, bu nedenle Karşıyaka’ya dönemedim. Ardından bana Konyaspor talip oldu ve oraya gittim.”

Karşıyaka’nın şampiyonluk senesinde çıktığı maçların hepsinin çok özel ve unutulmaz olduğunu kaydeden Biçer; “Karşıyaka ile çıktığım maçlarının hepsi unutulmaz fakat Ankara’daki Güneşspor maçı bir başkaydı, bence dönüm noktası oldu. Rahmetli Ceyhan golü atmıştı biz 1-0 yendik, ondan sonra bir rahatlama geldi. Bir de burada Süper Lig’e çıktığımız seneden bahsediyorum, Adanademir maçı unutulmazdı, onu da 1-0 yenmiştik. Bu iki maç o sene için benim adıma unutulmaz ve çok farklıydı. Bunların haricinde tabi ki diğer maçlar da çok önemliydi. Her gittiğimiz yerde ayrı bir havamız vardı. Süper lig falan derken neticede 4 sene sonra yeniden Karşıyaka’ya dönmüş oldum. Futbolu da Karşıyaka’da bıraktım, üniversitede okuyorum ve askere gitmem gerekiyordu. Askere gittim ve dönüşünde de futbola veda ettim. 1981 yılında İngiltere’ye gittim, gidiş o gidiş bir daha da geriye dönmedim.”

Karşıyaka’nın iyi yerlerde olmayı hak eden bir takım olduğunu vurgulayan Biçer Karşıyaka’ya hasret kaldığını açıklamasına ekleyerek, “Karşıyaka’yı ve Karşıyaka’ya ait olan her şeyi özellikle de taraftarımı çok özlüyorum. Arkadaşlarımı da çok özlüyorum, o nedenle her sene geliyorum. Karşıyaka ruhundan ayrı kalmak beni gerçekten üzüyor çünkü içinde bulunduğu durumu görüyorum. Tabii konuya dair, kulübün içinde olduğu duruma dair ayrıntıları bilmiyorum. Umarım Karşıyaka hak ettiği yere gelir çünkü dünyanın sayılı kulüplerinden biri, Atatürk’ün bizzat ziyaret ederek ay-yıldız armağan ettiği bir kulüp. Umarım yönetim olsun oyuncular olsun herkes üzerine düşeni yapar ve Karşıyaka’yı olması gereken yerlerde görürüz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP